Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Κομματικοποιουν το κρατος, δεν θελουν τις ανεξαρτητες αρχες
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Από τους πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του '80 τώρα περνάμε στον απόλυτο έλεγχο του κράτους από το ΣΥΡΙΖΑ

Τη δεκαετία του ’80 το ΠΑΣΟΚ εφόρμησε στο Δημόσιο με μια στρατιά στελεχών, απλών οπαδών έως και αφισοκολλητών, που εύστοχα τότε είχαν ονομασθεί «πρασινοφρουροί». Ολοι μας πληρώσαμε ακριβά την κομματικοποίηση του κράτους και την κρατικοποίηση του κόμματος. Δυστυχώς και επί Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρξε ο απαραίτητος απογαλακτισμός του Δημοσίου από το κόμμα, παρά το γεγονός ότι και επί γαλάζιων κυβερνήσεων οι μεγάλοι ευνοούμενοι ήταν οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ. Και ο νοών νοείτω.

Τώρα το έργο επαναλαμβάνεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με χρεοκοπημένο μάλιστα το κράτος. Ολες οι δημόσιες θέσεις καταλαμβάνονται από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με «ολίγον» από ΑΝ.ΕΛ. Ομως, η κυβέρνηση δεν αρκείται στην κομματικοποίηση του Δημοσίου. Τώρα θέλει να ελέγξει τις ανεξάρτητες αρχές που έχουν κομβικό ρόλο στη λειτουργία του κράτους και πολλές φορές λειτουργούν ανασχετικά σε κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Επικρατείας αντί να ενισχύσει τις αρμοδιότητες του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η συγκρότηση του οποίου απαιτεί ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση, το αποδυναμώνει καθώς τα αποφασιστικά ζητήματα του αριθμού των αδειών αλλά και του τιμήματος θα καθοριστούν από τον ίδιο.

Ένας υπουργός θα λαμβάνει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ενώ το ΕΣΡ μπαίνει στο περιθώριο, αν και σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει ρυθμιστικό ρόλο. 

Ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της κυρίας Κ. Σαββαΐδου, που αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ενώ επίκειται η πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και η ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στις υπηρεσίες της. 

Τώρα έχει μεγάλη σημασία το πρόσωπο που θα επιλεγεί στη θέση της κ. Σαββαΐδου και όλα δείχνουν ότι θα προέρχεται από τον κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός εάν η τρόικα απαιτήσει την πλήρωση της θέσης με στοιχειώδη κριτήρια αξιοκρατίας.

Ακόμη και στις τηλεπικοινωνίες η αρμόδια Εθνική Επιτροπή βάλλεται από τον αρμόδιο υπουργό. 

Είναι φανερό ότι η ανεξαρτησία προκαλεί αλλεργία στους συριζαίους. Το είπε ο βουλευτής τους ξεκάθαρα: «μας ενδιαφέρουν μόνο οι ψηφοφόροι μας, για τους άλλους δεν έχουμε πολιτικό κόστος». Οι επιλογές αυτές μπορεί να ευνοούν βραχυπρόθεσμα το ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι καθεστωτικές πρακτικές λειτουργούν σε βάρος της Δημοκρατίας και ανοίγουν παράθυρα για τη διαμόρφωση νέων θυλάκων αδιαφάνειας. 
ΠΗΓΗ:e-typos.com

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply