Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Ιερωνυμος: «Ναος το προς αναστηλωση τζαμι, κ. Μπαλτα!»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Την αναστήλωση του Ναού της Παναγίας στο Μοναστηράκι και του τζαμιού που βρίσκεται στο ίδιο σημείο και χτίστηκε πάνω στην παλιά ορθόδοξη εκκλησία ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Στην επιστολή του, που σε σημεία της είναι ιδιαίτερα επικριτική, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος προειδοποιεί τον υπουργό ότι «σας ετοιμάζουν μία έκπληξη που πιθανόν να συνδέσει το όνομά σας με τη διαχρονικότητα αυτού του τόπου και τα περίεργα της Ιστορίας του».

Οπως αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος, πληροφορήθηκε από τη Διαύγεια ότι «ελήφθη η απόφαση κατά την επιθυμία και πίεση των γειτόνων μας (;) να προχωρήσετε στην αναστήλωση του τζαμιού στο Μοναστηράκι». «Επιστράτευσα κάθε αρχαιολογική μου γνώση. Προσπάθησα να συγκεντρώσω επιστημονικά στοιχεία από αξιόλογους ερευνητές. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και καταγράφουν την ιστορική πραγματικότητα» επισημαίνει. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, οι Τούρκοι κατακτητές κατέστρεψαν την πρώτη εκκλησία της Αθήνας και πάνω της ανέγειραν το σωζόμενο τζαμί.

Στη συνέχεια προτείνει: «Να αναστηλωθεί και να συντηρηθεί με τον ενδεδειγμένο επιστημονικό τρόπο η όμορφη Παναγιά και καταλλήλως να αναδειχθεί και το στερεούμενο τζαμί. Δύο πολιτισμοί, δύο ιστορίες». Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος σημειώνει με νόημα ότι, αν ο υπουργός απλώσει το στιβαρό του χέρι για αλλαγή πορείας, «τότε θα ακουστεί και πάλι το παράπονο του Παλαμά "Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη Χώρα"».
ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply