Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΣΤΟ ΡΑΝΤΖΟ ΚΙΛΚΙΣ: BΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Πρόγραμμα «Μαθαίνω να Ζω»

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΕΦΗΒΟΥΣ, ΕΝΗΛΙΚΕΣ

35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν το Κιλκίς, το Ψυχαγωγικό Αγρόκτημα Ιππασίας και Περιπέτειας «Ράντσο Κιλκίς» αποτελεί καθημερινά προορισμό για εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ένας φυσικός χώρος 20 στρεμμάτων, κατάλληλα οργανωμένος και ασφαλής, που περιλαμβάνει παιδική χαρά, μεγάλους χώρους πράσινου, εστιατόριο με επαγγελματία μάγειρα και την ομάδα του, οι οποίοι προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις στους επισκέπτες, σας περιμένουν να απολαύσετε εμπειρίες.
Η άριστη υποδομή και το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό μας έχει δημιουργήσει βιωματικά εργαστήρια τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε συνεργασία και με φορείς και δομές της τοπικής κοινωνίας, είτε αυτές είναι μαθητικές κοινότητες  τυπικής εκπαίδευσης, είτε μη τυπικής εκπαίδευσης.
Τα Βιωματικά εργαστήρια αφορούν:
Σχολεία
Γυμναστήρια
Τοπικοί Σύλλογοι
Οργανωμένες ομάδες Τουριστών
Φροντιστήρια
Φοιτητές ειδικοτήτων σχετικά με την εκπαίδευση και τη φύση

Ειδικότερα, τα βιωματικά εργαστήρια περιλαμβάνουν:
·      Ντεκουπάζ
·      Κεραμική
·      Διακόσμηση
·      Χειροτεχνία
·      Μαγειρική
·      Ζαχαροπλαστική
·      Μελισσοκομία
·      Κηπουρική

Όλες οι ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν και να απολαύσουν μέσα από τις ικανότητές τους. Συγκεκριμένα:

Δημιουργία Φυτολογίου  
Συνεργαζόμενοι σε ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν το φυτολόγιο της τάξης τους. Τους δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα ζώα του αγροκτήματος (άλογα, πόνυ, γαϊδουράκια, κατσίκες, κότες, προβατάκια) και να τα ταΐσουν με την καθοδήγηση ειδικά καταρτισμένου προσωπικού.

Επίδειξη παραδοσιακού οργώματος
Παρακολούθηση και συμμετοχή στην διαδικασία του οργώματος, του σβαρνίσματος και της σποράς με το άλογο. Επιπρόσθετα θα ενημερωθούν για τις βιοκαλλιέργειες και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτές.

Άρμεγμα κατσίκας
Το πολύτιμο γάλα της κατσίκας θα αρμεχθεί και θα δοθεί στο μάγειρα ώστε να παρασκευάσει νοστιμιές που θα γευτεί η ομάδα.

Κυνήγι θυσαυρού
Μέσα στο φυσικό τοπίο του Ράντσου τα παιδιά θα αναζητήσουν θαμμένα εργαλεία  και θα συζητήσουμε για την εξέλιξη τους.

Δημιουργία άλμπουμ φύσης  
Οι ομάδες θα αποτυπώσουν τις δικιές του φωτογραφίες και θα τις συλλέξουν κάνοντας μία έκθεση φωτογραφίας ή δημιουργώντας το δικό τους άλμπουμ με θέμα το άλογο, τα ζώα και τη φύση.

Αμαξοπερίπατος  
Περίπατος με την άμαξα με τελικό προορισμό  μία δράση στο χώρο του Ράντσου μπορεί να πραγματοποιηθεί ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα τρόπο γνωριμίας και εκμάθησης με την άμαξα, τον εξοπλισμό αυτής και τον εξοπλισμό του αλόγου.

Παλιά επαγγέλματα 
Να γνωρίσουν ένα από τα Αρχαιότερα επαγγέλματα, αυτό του Πεταλωτή.

Φροντίδα των ζώων
Οι ομάδες εκπαιδεύονται στην φροντίδα και περιποίηση των αλόγων, ενώ ταυτόχρονα κατανοούν την έννοια της αγάπης για τα ζώα. 

Αλμπουμ ζωγραφικής «Το άλογο μου»
Μέσα από την εργασία σε ομάδες οι μαθητές μπορούν να  ζωγραφίσουν όλοι μαζί το σπιτάκι του μικρού τους αλόγου τοποθετώντας εκείνα τα χρώματα και σχεδιάζοντας εκείνες τις εικόνες που επιθυμούν οι ίδιοι μέσα από ελεύθερους συνειρμούς.

Μαγειρική με λαχανικά
Η ομάδα μαθαίνει πώς να επιλέγει λαχανικά, να τα αποθηκεύει, να τα προετοιμάζει και να συνθέτει την ποιο νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. Η Διατροφολόγος μας σε συνεργασία με το chef του Ράντσου θα οργανώσουν για εσάς οποιαδήποτε άλλη θεματολογία σας ενδιαφέρει.

Ζαχαροπλαστική με μέλι
Το μέλι γίνεται παιχνίδι. Τα παιδιά δημιουργούν λιχουδιές με μέλι και τις απολαμβάνουν μαζί με τοπικούς ξηρούς καρπούς.

Διατροφή και υγεία
Η παραγωγή του γεύματος μπορεί επίσης να αποτελέσει μία βιωματική δράση με τον εξειδικευμένο μάγειρα του εστιατορίου του Ράντσου. Το γεύμα που θα παραχθεί θα είναι δημιούργημα των ίδιων των παιδιών και θα γίνει τόσο με την καθοδήγηση του μάγειρα όσο και με ειδική διατροφολόγο η οποία θα αναφερθεί σε θέματα διατροφής και στοματικής υγιεινής καθώς και σχέσης διατροφής και άσκησης στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Το πεδίο της διατροφής μπορεί να αναλυθεί και να οργανωθεί ως  ένα άλλο εργαστήριο μέσα από βιωματικές μεθόδους τόσο σε άτομα με αναπηρία όσο και σε μαθητές τυπικής ανάπτυξης. Γενικότερα τα παιδιά σε αλληλεπίδραση με συγκεκριμένο αριθμό κάθε φορά, μπορούν να καταγράφουν συνταγές, να τις εκτελούν, να τις φωτογραφίζουν και μετά να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο συνταγών το οποίο θα το παρουσιάζουν στο σχολείο τους, στο χώρο του Ράντσου  ή σε μία εκδήλωση στην κοινότητα.
 
Αθλοπαιδιές
Στα πλαίσια της φυσικής αγωγής είναι δυνατόν να υπάρξουν αθλοπαιδίες σε διάφορα αγωνίσματα με μαθητικές κοινότητες σχολείων της επιλογής σας είτε τυπικής  είτε μη τυπικής εκπαίδευσης στο χώρο του Ράντσου, κατόπιν συνεννοήσεως της Διεύθυνσης με αντίστοιχα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Απώτεροι στόχοι είναι  η φυσική  ενσωμάτωση των  μαθητών ανεξαρτήτου ηλικίας, πολιτισμικού υπόβαθρου ή ιδιαιτερότητας και η κοινωνική  ενσωμάτωση με την ανάπτυξη προσωπικών  σχέσεων  και     αλληλεπιδράσεων που αναπτύσσονται.

Επιστημονικές ημερίδες.
Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ημερίδων στο χώρο του Ράντσου από επιστημονικό προσωπικό με το οποίο συνεργάζεται άμεσα η διεύθυνση με απώτερο στόχο  την ενημέρωση γύρω από κοινωνικά θέματα, θέματα διατροφής και υγείας, εκπαιδευτικής ιππασίας και θεραπευτικής ιππασίας κ.α.

Κόστος/άτομο: κατόπιν συνεννόησης με τη Διοίκηση του Αγροκτήματος  Ράντσο Κιλκίς.

Εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Με εκτίμηση.

Πατσιούρας Σωτήρης  

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply