Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΚΑΥΓΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Μέσα σε κλίμα έντασης διεξήχθη το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Μετά από μαραθώνια σύσκεψη, που διήρκεσε πάνω από 6 ώρες, οι έξι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα μείζονα θέματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης. Τα εν λόγω θέματα -ιδίως δε το πρώτο- αποτέλεσαν πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπήρξε έντονη διαμάχη, με αφορμή το θέμα των συντάξεων.
Ο κ. Τσίπρας αρχικά πρότεινε στους υπόλοιπους τη σύσταση δύο επιτροπών, μία για το ασφαλιστικό μία και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η πρόταση του πρωθυπουργού ήταν αυτές οι επιτροπές να στελεχωθούν από έναν εκπρόσωπο του κάθε κόμματος. Ωστόσο, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ είπαν «όχι» και στις δύο επιτροπές. Το Ποτάμι εμφανίστηκε επίσης αρνητικό όσον αφορά στην επιτροπή για το ασφαλιστικό, ωστόσο άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για τη συνταγματική αναθεώρηση, εφόσον μέσα στο 2016 ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.
Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς να εκδοθεί μια κοινή ανακοίνωση που θα έκανε λόγο για μη μείωση των συντάξεων. Ωστόσο, η πρότασή του προσέκρουσε στην άρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε πως «αν επιμείνετε στην άρνησή σας, θα την εκλάβω ως ένδειξη ότι θέλετε να μειωθούν οι συντάξεις». «Είναι θράσος να λέτε ότι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης εκδόθηκε ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας (την οποία δεν υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου. 
"ΠΗΓΗ: iefimerida.gr"

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply