Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΖΗΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΚΟ ΘΕΤΕΙ Ο κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ.  Γεωργαντάς  κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εξωτερικών και Οικονομικών με θέμα : «Επιτακτική ανάγκη ελέγχου της δράσης ορισμένων ΜΚΟ που εμπλέκονται στο προσφυγικό ζήτημα»

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Τον Οκτώβριο του 2014 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις Κοινωφελείς Οργανώσεις Πολιτών (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)).
Το σχέδιο νόμου πρότεινε το νομοθετικό πλαίσιο με ενιαία κριτήρια διαφάνειας, ελέγχου και χρηματοδότησης των εθελοντικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (με νομική μορφή σωματείου ή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας).
Το σχέδιο προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των διαφόρων οργανώσεων πολιτών με σκοπό να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και οι οργανώσεις εκείνες που παράγουν ουσιαστικό έργο, από αυτές που εκμεταλλεύθηκαν είτε κρατικά κονδύλια είτε τα φιλανθρωπικά συναισθήματα της κοινωνίας για παράνομο πλουτισμό.
Δυστυχώς οι πολιτικές εξελίξεις εκείνη την περίοδο δεν επέτρεψαν την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.
Η ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας τέτοιων οργανώσεων και των σχέσεων τους με το κράτος παραμένει επιτακτική ιδιαίτερα τώρα που πολλές από αυτές ενεργοποιούνται σε θέματα σχετικά με το προσφυγικό   - μεταναστευτικό ζήτημα.
Το έργο και η προσφορά πολλών ΜΚΟ σχετικά με την στήριξη προσφύγων και μεταναστών είναι ανεκτίμητο, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική περίοδο με τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών ειδικά σε περιοχές εισόδου και εξόδου από τη χώρα.
Εκτός από τις οργανώσεις που πραγματικά παράγουν έργο όμως το τελευταίο διάστημα στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών δραστηριοποιούνται και κάποιες αυτοπροσδιοριζόμενες ΜΚΟ, οι προθέσεις και οι δράσεις των οποίων προκαλούν αν μη τι άλλο ερωτηματικά. Καταγγελίες αναφέρουν οτι τα όρια της δράσης τους πολλές φορές παραμένουν ασαφή και η εμπλοκή τους εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Το σίγουρο είναι οτι το συγκεκριμένο τοπίο παραμένει άναρχο καθώς ούτε τα κριτήρια αναγνώρισης τους, ούτε τα όρια δράσης τους, αλλά ούτε και οι κανόνες για την παρακολούθηση του έργου τους είναι συγκεκριμένες και θεσμοθετημένες.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτώνται οι Αρμόδιοι Υπουργοί:

1)  Πώς ελέγχεται η ταυτότητα και η δράση των όποιων οργανώσεων δραστηριοποιούνται στα σημεία συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών;

2)  Προτίθεστε να νομοθετήσετε για τη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου καταγραφής και εποπτείας για τις ΜΚΟ;


3)  Με ποιά κριτήρια και τί χρήματα έχουν δοθεί εντός του 2015 για τη χρηματοδότηση του έργου των ΜΚΟ (ή και κάθε είδους ενώσεων προσώπων, αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών ή σωματείων).»

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply