Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Οι δηλώσεις των αρχηγών μετά τη σύσκεψη
«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος για το μεταναστευτικό, την συνταγματική μεταρρύθμιση και το ασφαλιστικό» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. «Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, τελικά με εξαίρεση την ΝΔ που φαίνεται να επικράτησαν οι υποψήφιοι από την ομάδα Σαμαρά και τον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσαμε σε σχέση με τα αιτήματα προς την ΕΕ, για το ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ένα θέμα διεθνές και όχι ελληνικό» πρόσθεσε.
Είπε ότι «ζητήσαμε την ενίσχυση εκ μέρους της ΕΕ της χώρας, την οικονομική ενίσχυση και ενίσχυση των μέσων για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, μετά τις νέες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Μ. Ανατολή». «Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία, ζητήσαμε την εμπλοκή της Frontex, ως ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» ανέφερε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας «η διαμορφούμενη αυτή εθνική θέση θα βοηθήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το μεταναστευτικό».
Στο θέμα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο κ. Καμμένος είπε ότι «για πρώτη φορά συμφωνήσαμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και παράλληλα αποφασίσαμε την αλλαγή από αυτή την Βουλή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με διαφωνία σε αυτό το σημείο της ΝΔ». «Στο ασφαλιστικό, δυστυχώς, είδαμε ότι η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε πάλι στην διαφοροποίηση των δύο κομμάτων των πρώην εταίρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την θέση όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τα ταμεία σε αδιέξοδο, τις πολιτικές του PSI, που στέρησε 14 δις ευρώ από τα ταμεία, την πολιτική που στέρησε 37,8 δις από τις τράπεζες, την πολιτική που κούρεψε τα ελληνικά ομόλογα κατά 192 δις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των μικροομολογιούχων σε αντίθεση με την προστασία που παρείχαν σε συγκεκριμένους επενδυτές» ανέφερε.
Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «παρότι η θέση που τελικά διαμορφώσαμε, μια θέση κοινής λογικής, ότι ζητάμε μια λύση που θα διασφαλίζει, πρώτον, την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και δεύτερον την μη περικοπή των συντάξεων, προτίμησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην συμφωνήσει σε κοινό ανακοινωθέν και να διαχωρίσει την θέση της».
«Πλέον θεωρώ ότι παράλληλα με την ομόφωνη απόφαση των υπολοίπων κομμάτων για των προστασία των συντάξεων και την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να προχωρήσει η διενέργεια έρευνας Εξεταστικής Επιτροπής για τα αποτελέσματα του PSI και την καταστροφή που επήλθε στα ασφαλιστικά ταμεία» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης, αλλά διαχωρίζει, απ' ό,τι φαίνεται, τις πολιτικές δυνάμεις του χθες που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολιτικές Βενιζέλου-Σαμαρά, από τα υπόλοιπα κόμματα».
«Η συμφωνία μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου της χώρας ενισχύει την εθνική θέση και όχι την κυβέρνηση, εθνική θέση που πλέον μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας» είπε ο κ. Καμμένος. Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι δεν υπήρξε πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση. Τέλος, απάντησε ότι η κυβέρνηση «έχει πλέον εντολή από τους πολιτικούς αρχηγούς να προχωρήσει σε σχέση με το ασφαλιστικό σε λύση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς καμιά περικοπή στις συντάξεις».
Θεοδωράκης: Το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέδειξε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς για την κατάσταση του Ασφαλιστικού.
«Σας θυμάμαι να διαδηλώνετε επί Γιαννίτση και ο Τσίπρας δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό είναι θέμα της Βουλής να το λύσει.
«Δεν είναι λύση να δημιουργούμε υποεπιτροπές. Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ακόμα και στις τελευταίες εκλογές έλεγε ψέματα και για το Ασφαλιστικό με μαγικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα των συντάξεων πρέπει να λυθεί με τον όρο ότι ο κόσμος της παραγωγής θα έχει μέλλον σε ένα ασφαλιστικό σύστημα.
Επίσης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είπε στον πρωθυπουργό πως ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος και ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τα λύνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά οι κυβερνήσεις με προτάσεις και ανθρώπους. «Φαίνεται ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και κατάλληλους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Για το προσφυγικό επισήμανε ότι υπάρχουν ευθύνες «γιατί οι ροές αυξήθηκαν και λόγω της ανευθυνότητας των υπουργών που διατείνονταν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς σύνορα που ο καθένας μπορεί να έρχεται και να πηγαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τρίτος πόλος», ενώ και ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης δεν είναι λύση γιατί, όπως είπε θα είναι λύση του ελάχιστου κοινού παρανομαστή. «Η χώρα θέλει κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», υπογράμμισε.
Γεννηματά: Επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας
«Πιστεύω στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα και γιατί αυτό απαιτούν όλοι οι πολίτες από εμάς. Όμως αυτός ο διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία», δήλωσε αρχικά η Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος της εξάωρης Σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και πρόσθεσε: «Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα».
Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό η Φώφη Γεννηματά είπε ότι δεν συζητήθηκε επί της ουσίας και πως τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, ο Πρωθυπουργός τις γνωρίζει. «Τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια. Εάν δεν μπορεί να το χειριστεί, ας μας το πει. Είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή. Δεν αρκούν τα ευχολόγια γι αυτό το ζήτημα από την πλευρά της Κυβέρνησης. Θα συνιστούσα σε όσους από την πλευρά της Κυβέρνησης επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας στο θέμα αυτό, να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις», υπογράμμισε.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Πρωθυπουργού, για τη δημιουργία δύο επιτροπών που οδηγούσαν σε παράκαμψη των διαδικασιών της Βουλής.
Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι συμφώνησε σε ένα πλαίσιο κυρίως για την αντιμετώπιση της πολύ σημαντικής Συνόδου Κορυφής ενώ για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ανέφερε ότι χρειάζεται να είναι τολμηρή μεταρρύθμιση και η κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για τον εκλογικό νόμο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, άμεσα από αυτή τη Βουλή. «Το διεκδικούσαμε από την προηγούμενη Βουλή, όμως δεν το δέχτηκε αυτό ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του», είπε.
Πλακιωτάκης: Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα
«Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας. «Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.
Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ενώ για το προσφυγικό καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Επίσης διέψευσε ότι μίλησε με κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες του όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Λεβέντης: Δεν σκέφτεται οικουμενική ο Τσίπρας 
«Η Ενωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας μού έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται την οικουμενική. Ο πρωθυπουργός ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση στο ασφαλιστικό».  
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλά έκανε ο Πλακιωτάκης και απέρριψε τις προτάσεις
Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι συμφωνούν με την απόφαση του Γιάννη Πλακιωτάκη να απορρίψει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ειδικά για το ασφαλιστικό σημειώνουν ότι η δημιουργία μιας ακόμη επιτροπής είναι προσχηματική και πως το πρόβλημα είναι γνωστό και πλέον πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων.
Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος συμφωνούν ότι απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.
«Ο κ. Τσίπρας όμως το θυμήθηκε αργά καθώς με το να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και τορπίλισε στην ουσία την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.
Λεβέντης: Μην πετροβολάτε τον Τσίπρα
Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να «μην πετροβολούν τον Τσίπρα, γιατί ακόμα δεν έχει φυγει το Grexit από το τραπέζι».

Και τόνισε ότι «πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες υπουργούς. Δεν νοείται να μην είναι μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία».
¨ΠΗΓΗ : iefimerida.gr¨

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply