Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΟ CNN Greece
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Ν.Δ. για να καθοριστεί το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο CNN Greece.
Παράλληλα, ασκεί κριτική στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη "σιωπηλή καμπάνια" ενώ υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή του κόσμου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εκλεγεί αρχηγός από την πρώτη Κυριακή.
Αναλυτικά η συνέντευξη
• Κ. Τζιτζικώστα πλησιάζουμε στις εκλογές, θα ήθελα να μου πείτε αν πρώτον είστε αισιόδοξος για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες και που βάζετε ως υποψήφιος αλλά και ως παράταξη τον πήχυ...
Η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μαζική, γιατί ο κόσμος ξέρει πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραδινόμαστε στη θεωρία του ώριμου φρούτου, που λέει ότι οι άλλοι θα πέσουν μόνοι τους, τη στιγμή που βιώνουμε την απόλυτη ανικανότητα, τη στιγμή που η χώρα μας οδεύει προς την καταστροφή. Το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ “σάπισε” και σαπίζει μαζί και την κοινωνία. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος πως ο κόσμος θα έρθει μαζικά για να ξαναζωντανέψουμε τη Νέα Δημοκρατία. Όσο περισσότεροι έρθουν τόσο μεγαλύτερη η προοπτική νίκης της παράταξης.
• Γιατί να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή οι πολίτες και κυρίως γιατί να επιλέξουν εσάς;
Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου. Δεν είναι υπόθεση των λίγων, όπως θέλουν και προσπαθούν κάποιοι να την παρουσιάσουν, γιατί τους βολεύει. Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου είναι υπόθεση όλων μας. Και πρέπει όλοι να μιλήσουμε στους φίλους μας, τους γνωστούς μας, σε όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, σε εκείνους που απογοητεύσαμε και απομακρύναμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι μόνο μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, αλλαγμένη, ελκυστική, μπορεί να δώσει μάχες για τη χώρα, μπορεί να δώσει ξανά προοπτική στους πολίτες. Προσέξτε όμως. Οι εκλογές δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ, αλλά θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών, που όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πως δε θα αργήσουν, καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα σε νέα και επικίνδυνα αδιέξοδα, εξαιτίας των ψεμάτων της και της ανικανότητάς της.
Δεν υπάρχει λοιπόν άλλος χρόνος. Μόνο μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία που με ένα ρεαλιστικό σχέδιο Αναγέννησης της χώρας - όπως αυτό που έχω ήδη παρουσιάσει- μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους πολίτες, έχει τη δύναμη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Εξάλλου, οι ήττες της παράταξης είναι πρόσφατες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιλέξει τον βολικό για αυτόν υποψήφιο. Το δίλημμα είναι: ή θα αλλάξουμε ή θα ξαναχάσουμε.
• Αναφέρεστε συχνά για κατεστημένα μέσα στο κόμμα, για τζάκια, για “καμαρίλα”, από την άλλη όμως και εσείς είστε γέννημα θρέμα της παράταξης, έχετε εκλεγεί βουλευτής, ο πατέρας σας ήταν ιστορικό στέλεχος και υπουργός της ΝΔ στη βόρειο Ελλάδα...
Το “τζάκι” ως όρος συμπυκνώνει την παθογένεια που υφίσταται όταν μέσα στα κόμματα κυριαρχούν και αναπαράγονται πολιτικά, εκείνα τα κλειστά συστήματα που οδηγούν ένα ζωντανό οργανισμό στην αποξένωση από την κοινωνική πραγματικότητα. Δεν έχει να κάνει με την οικογενειακή παράδοση. Τα τζάκια προϋποθέτουν μηχανισμούς επιβολής και αναπαραγωγής. Και συνεπώς δε με αφορούν.
Αφορούν πρωτίστως εκείνη τη νοοτροπία που αντιλαμβάνεται μια παράταξη με επετηρίδες και όχι με βάση την αξία του καθενός, μια παράταξη βολεμένων και όχι υπεύθυνων και ενεργών μελών. Μια νοοτροπία που δεν αφήνει την παράταξη να ανασάνει, να μπει νέος αέρας ιδεών, προσώπων, δομών και λειτουργίας. Εν τέλει, μια μικρή και συρρικνωμένη παράταξη που θα σέρνεται σε μία κατάσταση αέναης στασιμότητας.
Και για αυτό το λόγο μπήκα μπροστά στα δύσκολα. Για να φτιάξουμε μια νέα συλλογικότητα που θα δημιουργήσει την ικανή συνθήκη για την επανασύνδεση της ΝΔ μέσα στο πλαίσιο των αναγκών της κοινωνίας, της πραγματικής οικονομίας, της χώρας.
• Σας κατηγορούν πολλοί για τη στρατηγική που έχετε επιλέξει σε αυτή την προεκλογική αντιπαράθεση και κυρίως για το γεγονός ότι στοχοποιείται, όπως θεωρούν με άκομψο τρόπο πολλές φορές τον κ. Μειμαράκη...
Δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα μεταξύ μας. Η αντίθεσή μου αφορά καθαρά εκείνες τις παλιές νοοτροπίες που κρατούν καθηλωμένη και απομονωμένη την παράταξή μας. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι μέσα στο πλαίσιο μιας εσωκομματικής εκστρατείας. Αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα, πως σε αυτήν την γόνιμη αντιπαράθεση, μέσα από την Εθνική Συνδιάσκεψη και τα θεματικά συνέδρια που είχα προτείνει, ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε. Και αυτή η σιωπηλή καμπάνια που έκανε, σε κάθε περίπτωση δε βοηθάει την παράταξη.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξάλλου είναι αυτός που στοχοποιεί την ανοικτή διαδικασία, κατηγορώντας ως “περαστικούς” αυτούς που ψήφισαν ΝΔ από το 2004 έως σήμερα και έχουν απομακρυνθεί από εμάς. Και ρωτάω: δεν τους χρειάζεται όλους αυτούς η παράταξη για να ξαναγίνει μεγάλη;
• Δεν ανησυχείτε ότι αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί θα επηρεάσει την ενότητα της ΝΔ την επόμενη μέρα;

Η ενότητα της παράταξης κινδυνεύει μόνο από την απαξίωσή της. Μόνο από εκείνους που θέλουν μια κλειστή, ελεγχόμενη διαδικασία, μια συρρικνωμένη παράταξη που όλοι καταλαβαίνουν ότι έτσι δε θα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
Σε κάθε περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι όσους θέτουν και ξαναθέτουν επιτακτικά το ζήτημα της ενότητας. Όποιος πασχίζει να δημιουργήσει τον φόβο, είναι σαφές πως το κάνει γιατί δε μπορεί να δημιουργήσει την ελπίδα.
Εξάλλου η ΝΔ έχει ξανακάνει εσωκομματικές εκλογές το 2009 και βγήκε πιο δυνατή. Την ενότητα την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι αλλά πάνω από όλα την εγγυάται η βάση του κόμματος.


• Αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία για το οποίο αναφέρεστε συνεχώς πως θα το υλοποιήσετε;
Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι αυτό που θα δώσει προοπτική νίκης και ενότητας στην παράταξη. Για αυτό από την αρχή έχω πει ό,τι εκεί είναι που θα δώσουμε τη μάχη. Στην κοινωνία. Εκεί χάσαμε. Είναι αλήθεια πως κάθε κόμμα με τον τρόπο που λειτουργεί, δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει. Μιλάω για ένα κόμμα “ανοικτό”, και “συμμετοχικό” χωρίς μεσάζοντες.
1)Που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του για τις πολιτικές του επιλογές.
2)Που θα ζητά από τη βάση το «ναι» ή το «όχι» για την στρατηγική του.
3)Με τοπικά δημοψηφίσματα
4)Με ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.
5) Ένα κόμμα με λογοδοσία στα θεσμικά του όργανα, τα οποία θα έχουν την ευθύνη να συνεδριάζουν σε τακτικό επίπεδο, να κοινοποιούν τις αποφάσεις τους και κυρίως οι αποφάσεις αυτές να έχουν δεσμευτική ισχύ.
Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας.
Με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου.
• Όπως φαίνεται αρχηγός από την πρώτη Κυριακή δύσκολα θα εκλεγεί. Έχετε κάνει κάποια συζήτηση για την Δευτέρα το πρωί, θα ζητήσετε τη στήριξη των δύο υποψηφίων που θα μείνουν απ έξω από τον δεύτερο γύρο, και αν τελικά εσείς δεν περάσετε στο δεύτερο γύρο θα στηρίξετε κάποιον;
Έχω περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και το αίτημα ανανέωσης και αλλαγής που ζητούν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, είναι κυρίαρχο. Αφήστε να δούμε συνεπώς πρώτα τα αποτελέσματα. Όσο μεγαλύτερη και μαζικότερη είναι η συμμετοχή της βάσης τόσο περισσότερο πιθανό καθίσταται το ενδεχόμενο να έχουμε νέο Πρόεδρο από την πρώτη Κυριακή.
ΠΗΓΗ:CNN Greece

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply