Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » 50% ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & 50% ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνει και αύξηση των εισφορών, αλλά και μείωση συντάξεων.
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση δεν συζητά μειώσεις στις κύριες συντάξεις και επιμένει σε αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των εισφορών (μισή μονάδα για εργοδότες και μισή μονάδα για εργαζόμενους) από την οποία θα προκύψουν τα χρήματα που λείπουν ώστε να μην πέσει ψαλίδι στις κύριες συντάξεις.
Βάσει του σχεδιασμού λοιπόν και προκειμένου να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό να γίνει κατά 50% από αύξηση των εσόδων και κατά 50% από μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα.
Στάθακης: «Ναι» στον φόρο των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών
Την Τρίτη, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Real FM, εμφανίστηκε θετικός στην επιβολή φόρου επί των συναλλαγών. «Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα, οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μια εκδοχή φόρου επί των συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω».
Επικαλέσθηκε, μάλιστα, το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου, όπως πρόσθεσε, «για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, ας είναι σωστά μελετημένη η οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής. Εάν γίνει».
http://ds.serving-sys.com/BurstingCachedScripts/Res/blank_1X1.gif
Η «κόκκινη γραμμή» στις επικουρικές
Σε σχέση με τις επικουρικές, φαίνεται ότι η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης είναι τα 170 ευρώ. Όσες επικουρικές είναι μέχρι τα 170 ευρώ (περίπου το 53% των επικουρικών εκτιμά το αρμόδιο υπουργείο), με βάση την πρόταση Κατρούγκαλου (τις βασικές αρχές της οποίας παρουσίασε χθες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) παραμένουν αναλλοίωτες. Από εκεί και πάνω θα αρχίσουν οι μειώσεις, που θα είναι προοδευτικά υψηλότερες όσο ανεβαίνει το ύψος των επικουρικών.
Στα χαρακώματα με τους δανειστές
Το κυβερνητικό επιτελείο αφήνει να εννοηθεί πως θα υπάρχει μία σφοδρή κόντρα με τους δανειστές, καθώς οι πιέσεις από τους τελευταίους θα είναι ασφυκτικές για μειώσεις στις συντάξεις. Η κυβέρνηση, ωστόσο, διαμηνύει στους δανειστές ότι μικρότερες συντάξεις, ειδικά σε μια χώρα ανέργων που υποστηρίζονται από τους συνταξιούχους, σημαίνει ευθέως λιγότερα χρήματα στην εσωτερική κυκλοφορία του χρήματος, στην αγορά, άρα ανακύκλωση της ύφεσης.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής το Ασφαλιστικό 
Χθες συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, όπου συζητήθηκαν πτυχές του Ασφαλιστικού, αλλά και ο σχεδιασμός προώθησης κοινωνικών δράσεων, το αντίβαρο που προωθεί η κυβέρνηση στην υλοποίηση των σκληρών μνημονιακών μέτρων.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply