Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση





Του Κωνσταντίνου Ζιαζιά *
Στην Ευρώπη του πολιτισμού και του φωτός, οι τζιχαντιστες αναφέρονται ως τρομοκράτες ,που δολοφονούν μη διστάζοντες να σκοτώνονται για να σκοτώσουν, χωρίς βέβαια να δίνεται μια λογική και εμπεριστατωμένη εξήγηση ,ενώ αποφεύγεται επιμελώς και συστηματικά η αναφορά του θρησκευτικού παράγοντα στις σχέσεις των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Επιμελώς παραλείπεται να αναφερθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διεξάγει ιερό πόλεμο εν ονόματι του Αλλάχ καθ' υπαγόρευση του Μωάμεθ ,καταγεγραμμένη στο Κοράνι:
"Θελομεν ενσπείρει τον τρόμον εις την καρδιάν των άπιστων",απειλεί ο Μωάμεθ δια του ιερού του βιβλίου.

Αυτό πράττουν στη Συρία ,στο Αφγανιστάν ,στη Νιγηρία,στη Λιβύη,στη Ρωσία,στη Νέα Υόρκη ,στο Λονδίνο και κατ επανάληψη στο Παρίσι και στο Βέλγιο.
Άλλωστε -πάντα κατά το Κοράνι- "η ζωή του κόσμου τούτου είναι μάταια αγαλλίασις".

Έτσι ο ιερός πόλεμος επέβαλε την επί της γης κόλαση.Το Ισλαμικό Κράτος δημιουργεί αφιονισμένους ανθρώπους,τους οποίους ουδείς μπορεί ορθολογικά (δηλ. πολιτικά ) να αντιμετωπίσει.Ο δικός τους σκοπός δεν είναι του κόσμου τούτου.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες της 11 Σεπτεμβρίου  άλλαξαν,ως γνωστόν,δραματικό τον κόσμο σε πάρα πολλούς τομείς,όπως πολιτικό,στρατιωτικό,κοινωνικό,οικονομικό,αλλά και στο επίπεδο των μεταφορών και επικοινωνιών.

Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα του Παρισιού θα έχουν επιπτώσεις πλέον στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων,στις ανθρώπινες ελευθερίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στην ασφάλεια.

Σταδιακά βαίνουμε προς άμεση στρατικοποίηση του όρου ασφάλεια και αυτό θα έχει σοβαρότατες παρενέργειες σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο και ήδη το βλέπουμε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του τρομοκρατικού εξτρεμισμού, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ,δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα,τα οποία θα βοηθήσουν στην πρόληψη και περιορισμό του φαινομένου της εξαγωγής της τρομοκρατίας απο την περιοχή της Μεσοποταμίας προς άλλες χώρες.

Τέτοια μέτρα είναι:

•Βελτίωση κατ αρχήν του τομέα των πληροφοριών με αναβάθμιση ,κυρίως του χώρου των ανθρωπίνων πληροφοριών.Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις 4ης Γενεάς τρομοκρατία,απαιτείται ο κατάλληλος άνθρωπος μέσα στην οργάνωση.Όμως στο όνομα της τεχνολογίας υπάρχει υποβάθμιση της ανθρώπινης πληροφορίας.
•Ιδιαίτερη έμφαση στην πολυμερή και πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των κρατών και των οργανώσεων, δηλαδή άμεση ανταλλαγή πληροφοριών.

•Αυξημένα και πρακτικά μέτρα διασυνοριακής ασφαλείας. Αυστηρός έλεγχος των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη .

• Συνεχής μελέτη συμπερασμάτων προηγούμενων τρομοκρατικών ενεργειών. Λεπτομερή ανάλυση και εκτίμηση αυτών.

• Επιστάμενος έλεγχος στις "πλατφόρμες"του Διαδικτύου ,διότι ο κυβερνοχώρος προσφέρει τεράστιες δυνατότητες-επιλογές και στους καλούς αλλά το ίδιο και στους κακούς.

Η χώρα μας προς το παρόν εκτιμάται ότι δεν ανήκει στον σκληρό πυρήνα ενδεχομένων τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS. Όμως λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, λόγω της μαζικής διελεύσεως προσφύγων διαφόρων εθνικοτήτων προς την Κεντρική Ευρώπη, καθώς και η ύπαρξη εν υπνώσει ισλαμικών πυρήνων στη ΝΑ Ευρώπη ,τα πράγματα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και ετοιμότητα.

Γενικά  άπαντες  πρέπει να αντιληφθούν ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού δεν είναι μόνο στρατιωτικός,αλλά πολιτικός,διπλωματικός,οικονομικός (κυρώσεις) και παράλληλα ειδικών , ψυχολογικών και άλλων, επιχειρήσεων.
Η παγκοσμιοποίηση και οι νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ,παράγουν και αναπαραγάγουν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες,που συνετέλεσαν και αυτές στην διαμόρφωση της ακραίας σημερινής μορφής τρομοκρατίας.
------
(*) Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είναι Στρατηγός ε.α.,Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ


ΠΗΓΗ:http://kranosgr.blogspot.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply