Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Αξιότιμοι κυρίες, κύριοι

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε για το γεγονός ότι κατά την κατάθεση - υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2014, πολλοί συνάδελφοι φοροτεχνικοί σε όλους τους Νομούς της χώρας καθώς και στον δικό μας, καταχώρησαν το ποσό των αγροτικών επιδοτήσεων-ενισχύσεων στον κωδικό 681 του εντύπου Ε3  αντί του ορθού κωδικού 908. 

Αυτό συνέβη επειδή θεωρήθηκε πληροφοριακός κωδικός χωρίς ουσία στη φορολογική βάση καθότι το φορολογητέο μέρος των αγροτικών επιδοτήσεων μεταφέρθηκε ορθά στους αντίστοιχους κωδικούς των εσόδων. Επιβαρυντικός παράγοντας για το λάθος αυτό ήταν και οι ασφυκτικές προθεσμίες καθώς και η πληθώρα αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία την τελευταία στιγμή καθώς επίσης ήταν και η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η φορολογία Αγροτών με το συγκεκριμμένο σύστημα.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να ενεργήσετε έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη και ο κωδικός 681 του εντύπου Ε3 που αφορά τις συνολικές επιδοτήσεις. Από τις βεβαιώσεις που εκδώσατε για κάθε Αγρότη εύκολη είναι η αντιπαραβολή των δηλωθέντων ποσών ώστε να προκύπτει ότι τα ποσά που δηλώθηκαν στον κωδικό 681 του εντύπου Ε3 αφορά καθαρά και αποκλειστικά Αγροτικές επιδοτήσεις και να είναι εν τέλει δυνατό να δικαιωθούν όσοι Αγρότες έχουν καταθέσει ενστάσεις για την μή καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης.

Τέλος σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει για να λυθεί το πρόβλημα να πρέπει να υποβληθούν συμπληρωματικές-τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. που αφορούν τους συγκεκριμμένους Αγρότες πράγμα που εκτός των άλλων επιφέρουν πρόσθετες διαδικασίες καθώς και φορολογικά πρόστιμα ύψους περίπου 102,00 ευρώ ανά δήλωση και αυτό μόνο για τυπικούς λόγους και όχι ουσίας αφού φορολογικά δεν επιφέρει καμμία μεταβολή και ούτε έχει αποκρυβεί φορολογητέο εισόδημα ούτε το γεγονός ότι έχουν εισπραχθεί αγροτικές επιδοτήσεις.

Κλείνοντας παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας ως προς την εξέλιξη του αιτήματός μας λόγω της πίεσης του χρόνου για την εξέταση των αναφερομένων πιο πάνω ενστάσεων.

Για το Δ.Σ. ΕΦΕΕ ΚΙΛΚΙΣ
Ο Πρόεδρος                                                       Γραμματέας

Παναγιώτης Πιστικούδης                                   Σάκης   Κυριακίδηs  

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply