Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΑΠΕΙΛΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Έξοδος της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν
Εν μέσω αγώνων των αγροτών και της «γραβάτας», (όπως πολύ υποτιμητικά χρησιμοποιούν τον όρο για τον αγώνα των Ελλήνων, κυρίως νέων, επιστημόνων οι διάφοροι «δημοσιογράφοι»), για το πρωτόγνωρο στα χρονικά και ανά τον κόσμο ασφαλιστικό- φορολογικό, φαίνεται να παραβλέπουμε το εξής τρομερό που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες εις βάρος της χώρας.
Δεν είναι άλλο από την απειλή εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν. Σύμφωνα με τις νέες προσταγές των φίλων μας Ευρωπαίων, η Ελλάδα οφείλει να διαφυλάσσει τα σύνορά της περισσότερο. Δόθηκε μάλιστα τρίμηνη διορία μέχρι να συμμορφωθεί.Να καταγράψει δηλαδή όλους τους μετανάστες, να ελέγχει τα έγγραφά τους και να τα αποστέλλει στην Ιντερπόλ.
Μεταφέρεται δηλαδή ένα συνολικό πανευρωπαϊκό πρόβλημα στις πλάτες του ενός. Όλο αυτό το μεταναστευτικό ρεύμα, το οποίο δημιούργησαν κάποιοι από τους Ευρωπαίους, μέσω των συνεχών πολέμων που προκαλούν, πρέπει εμείς να το επωμιστούμε. Σε συνδυασμό με γειτονικές χώρες, οι οποίες όχι μόνο δεν συμμορφώνονται, ώστε να διακόψουν το ασταμάτητο δουλεμπόριο, αλλά το τροφοδοτούν εμμέσως.
Αποκορύφωση του δράματος αποτελεί το άρθρο που διαβάσαμε στη FinancialTimesη οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τους δανειστές να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας με αντάλλαγμα τη δημιουργία χώρων συγκέντρωσης και εγκατάστασης των προσφύγων στη χώρα μας.
Παρόμοια απειλή είχε δεχτεί η χώρα τον Δεκέμβριο, ωςτόσομετά από διαπραγματεύσεις οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αρκέστηκαν στο να δημιουργήσει η Ελλάδα τα hotspotsκαι να επιτρέψει την παρουσία της Frontexστα σύνορα με τα Σκόπια.
Κατόπιν όλης αυτής της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, με τον οικονομικό αποκλεισμό της μέσω των capitalcontrols, εάν επέλθει και ο συνοριακός αποκλεισμός ποια είναι τελικά τα οφέλη που αποκομίζουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Άλλωστε εδώ και χρόνια η χώρα έχει μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.
Ο αποκλεισμός μας από τη συνθήκη Σένγκεν αυτόματα παραλύει τις μεταφορές και γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια που για να πας ταξίδι σε οποιαδήποτε χώρα χρειαζόταν γραφειοκρατία και καθυστέρηση.
Δυστυχώς, δεν είμαστε πια στο χείλος του γκρεμού αλλά μας έχουν ήδη σπρώξει και παρόλαυτα χαρούμενοι χειροκροτούμε τους εαυτούς μας ως επιτυχόντες.
Βασιλική Μαυρογονάτου

Οικονομολόγος- Ειδική Παιδαγωγός

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply