Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση





Ένας χρόνος Μπάχαλο στην Παιδεία
  Ένας χρόνος έχει περάσει από την κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστερά», με το χώρο της Παιδείας να αιμορραγεί σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας άλλαξε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όμως η πολιτική της ισοπέδωσης των προηγούμενων νόμων που δεν αντιστοιχούν στην «ιδεολογία» του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ακάθεκτη. Τα σχολεία παραμένουν ακόμα με τεράστια κενά, με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, την ώρα που πολιτικά γραφεία και διοικητικές υπηρεσίες έχουν γεμίσει με εκπαιδευτικούς, τα Συμβούλια Ιδρυμάτων αποδυναμώθηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μπαράζ παραιτήσεων από πανεπιστημιακούς, τα πρότυπα σχολεία συρρικνώθηκαν, ενώ αντίθετα οι πελατειακές πρακτικές ενισχύθηκαν.
   Με μικρό νομοθετικό έργο, παρά τις εξαγγελίες για σαρωτικές πλην ανακουφιστικές για την εκπαίδευση αλλαγές και νομοθετικές παρεμβάσεις που δεν λύνουν κανένα από τα καίρια ζητήματα της Παιδείας, αλλά εξυπηρετούν μονάχα το πελατειακό κράτος και εύκολες υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά η κυβέρνηση, το υπουργείο επικαλείται την ανάγκη συναίνεσης στο χώρο της Παιδείας, αλλά δεν έχει πείσει κανέναν μέχρι στιγμής. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν μέσα σε δύο μήνες έχει προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς τον περιβόητο διάλογο που ευαγγελίζεται.
   Παράλληλα, έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα, τους φοιτητές, τους μαθητές και τους γονείς με νομοσχέδια που αν και δίνει στη δημοσιότητα, μέχρι στιγμής κανένα δεν έχει φτάσει στη Βουλή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ενώ νωπές είναι ακόμα οι μνήμες για τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ιωάννης  Κ. Λιναρδάκης,
M.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση.
M.Sc., Διοίκηση Σχολικών Μονάδων – MUNDIS (Άριστα 10).

Αν. Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Κιλκίς.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply