Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ;»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Τέθηκε τελικά σε εφαρμογή από χθες η απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων- Μεταναστών στο Κιλκίς , στις περιοχές του Χέρσου και της Νέας Καβάλας.
Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου τα δύο αυτά Κέντρα εντάσσονται στην απόφαση για τη δημιουργία camp  20.000 θέσεων στη Βόρειο Ελλάδα κοντά στην Ειδομένη. Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης από μόνη της δημιουργεί πολλά ερωτηματικά επειδή δεν διευκρινίζεται ποιοι θα φιλοξενηθούν σ’ αυτά τα Κέντρα καθώς δεν αναφέρεται αν θα υπάρχει διασύνδεσή τους με τα δύο relocationcenters (κέντρα μετεγκατάστασης) του Σχιστού και των Διαβατών. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένας σχεδιασμός και καμία διασφάλιση ότι στα Κέντρα αυτά θα φιλοξενηθούν ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ οι οποίοι θα βρίσκονται εν αναμονή της μετάβασής τους στην Κεντρική Ευρώπη.
Η έλλειψη αυτού του σχεδιασμού αλλά και η κατάσταση που βλέπουμε ότι έχει διαμορφωθεί μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί πέραν του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, έχουν συγκεντρωθεί και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στην Ειδομένη και προφανώς και στα Κέντρα φιλοξενίας και μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών. Για τους παράτυπους  αυτούς μετανάστες  δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους επιτραπεί η διέλευσή τους στην Κεντρική Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν κατανοώ τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιείται το αναγκαίο φιλτράρισμα των ροών προς τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι δημοτικές αρχές του Κιλκίς δέχτηκαν, όπως οι ίδιες αναφέρουν στα δελτία τύπου που εξέδωσαν δεσμεύσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας περί φυλάξεως των χώρων φιλοξενίας « για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα άναρχης μετακίνησης και κυκλοφορίας». Ειδικότερα δε στον Δήμο Παιονίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι «το κέντρο φιλοξενίας θα είναι κλειστού τύπου» και  «ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανεξέλεγκτης εξόδου».
Ταυτόχρονα ο Δήμος Κιλκίς ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί «να καταστεί ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας προσωρινής προσφύγων με νέες εστίες σε Δροσάτο και Κεντρικό».
Είναι ευχή δική μου και φαντάζομαι όλων των Κιλκισιωτών οι  παραπάνω δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι όροι που έθεσαν οι Δήμαρχοι να γίνουν  δεκτοί, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί  η φιλοξενία και η ροή των προσφύγων με τρόπο συντεταγμένο, ο οποίος θα διευκολύνει και τους ίδιους αλλά και δεν θα διαταράξει την ζωή  των μόνιμων κατοίκων.
Μία είναι η προϋπόθεση για να εκπληρωθούν  όλα αυτά και η προϋπόθεση αυτή δυστυχώς  έχει απωλεσθεί. Η Αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης δεν αποτελεί πια ζητούμενο καθώς κατά τον υπογράφοντα  έχει απωλεσθεί και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο  ακόμη και όταν δόθηκαν έγγραφες διαβεβαιώσεις. Όταν σε ερώτηση μου δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης κ. Ιωάννης Μουζάλας μου απαντούσε την 23/12/2015 ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία άλλου κέντρου προσφύγων στο Κιλκίς πλην της Ειδομένης και σήμερα αποκαλύπτεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μίσθωσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον συγκεκριμένο χώρο στη Νέα Καβάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο, για ποια αξιοπιστία δεσμεύσεων μπορούμε να μιλάμε;
Το συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης. Ελπίζω πράγματι να διαψευστώ και να διαπιστωθεί  ότι η κυβέρνηση, έστω και μόνο σε αυτό το ζήτημα,τηρεί τις δεσμεύσεις και διατηρεί την αξιοπιστία της.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply