Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ) ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Με αφορμή τις εξελίξεις του διημέρου και όσον αφορά την δημιουργία χώρων φιλοξενίας (hot spot) σε τέσσερα σημεία του νομού Κιλκίς, η δήλωση μου στις 21 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, επιβεβαιώνεται δυστυχώς για τον ακριτικό νομό μας.
Στη δήλωσή μου εκείνη, είχα εκφράσει την εκτίμηση μου – από τις πληροφορίες που είχα μέσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- για προτάσεις και σκέψεις των επιτελών για το στρατόπεδο Καμπάνη και την πιθανή μετατροπή του σε χώρο σταθερής φιλοξενίας 5.000 προσφύγων και μάλιστα τότε είχα προτείνει την διενέργεια υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς διευρυμένης σύσκεψης των τοπικών αρχών για την λήψη αποφάσεων για το μεταναστευτικό.
Προφανώς – κρίνοντας από το αποτέλεσμα- οι σκέψεις εκείνες και οι προτάσεις των επιτελών επεκτάθηκαν προς το χειρότερο για το νομό μας
Σήμερα τρεις μόλις μήνες μετά αποδεικνύεται περίτρανα ότι κακώς φυσικά είχα κατηγορηθεί τότε από Βουλευτές και τοπικούς παράγοντες ως κινδυνολόγος που σπέρνω την σύγχυση και τον πανικό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Όσοι βρέθηκαν στη σύσκεψη στο δημαρχείο για το hot spot του Γαλλικου ξέρουν ποιους υπερφίαλους εννοώ!
Μάλιστα το κόμμα του κυρίου ΚΑΜΜΕΝΟΥ – μέσω πολιτευτή του- είχε βγάλει και ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απαντώντας ότι επικοινώνησαν με το Υπουργείο Άμυνας και πήραν την απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το Κιλκίς και πως για ότι κι αν γίνει, θα ερωτηθεί πρώτα η τοπική κοινωνία!!! Είδαμε τα αποτελέσματα...
Ως υπεύθυνος πολίτης πρώτα, λοιπόν έχω να σημειώσω ότι στη δύσκολη ομολογουμένως σημερινή συγκυρία, η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει έστω και τώρα - δεν είναι αργά – να λάβει τη σωστή απόφαση.
Η ισοκατανομή σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στο νομό Κιλκίς των πληθυσμιακών μεταναστευτικών ροών, που έρχονται στην χώρα μας λόγω και των δικών της τραγικών λαθών κατά το πρόσφατο παρελθόν δια στόματος Υπουργών και στελεχών της, είναι η μόνη λύση. Ισοκατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες ζητάει ο πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους, ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ισοκατανομή των hot spot σε όλη την επικράτεια!
Το Κιλκίς δεν μπορεί να γίνει ένας απέραντος προσφυγικός καταυλισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών. Η ισομερής αναλογική κατανομή σε όλους τους νομούς και περιφέρειες της χώρας είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Και κυρίως κάνω θερμή παράκληση στην κυβέρνηση να ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. Και ο πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι η έννοια του κράτους υπάρχει μόνο με την ύπαρξη ΣΥΝΟΡΩΝ.
Και τέλος θέτω μερικά ερωτήματα ως απλός πολίτης και πατέρας ανήλικων παιδιών:
Ποιος εγγυάται ότι οι χιλιάδες μετανάστες δεν θα μείνουν για μήνες ή και μόνιμα στο Κιλκίς;
Ποιος εγγυάται ότι δεν θα γίνουν 40 και 100 χιλιάδες αύριο;
Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων αν μείνουν εδώ για μήνες και αρχίσουν να κυκλοφορούν πεινασμένοι στα χωριά και τις πόλεις;
Ποιος εγγυάται την ασφαλή κυκλοφορία ατόμων και αγαθών;
Η αστυνομία, ο στρατός, ο δήμος, η Περιφέρεια, η κυβέρνηση;

ΠΟΙΟΣ;

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply