Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΚ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ(ΣΥΝΕΚ) Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΚ ΚΙΛΚΙΣ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ που εξελέγη μετά από το συνέδριο της ΟΛΜΕ τον περασμένο Ιούλιο, αποτελείται από τις εξής παρατάξεις:
ΣΥΝΕΚ με 4 συμβούλους
ΔΑΚΕ με 3  συμβούλους
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(ΠΑΜΕ) με 2 συμβούλους
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με 2 συμβούλους
ΠΕΚ δεν εξέλεξε σύμβουλο
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να πάρει αποφάσεις πρέπει να συμφωνούν τουλάχιστον 6 μέλη από τα 11 του ΔΣ. Κάθε φορά για οποιαδήποτε απόφαση-εισήγηση προς τον κλάδο γίνεται προσπάθεια να υπάρξει «μίνιμουμ» συμφωνίας ανάμεσα στις παρατάξεις γιατί αλλιώς δεν μπορεί να βγει καμιά απόφαση. Ειδικά , στις συνελεύσεις Προέδρων για να υιοθετηθεί μια θέση η άποψη από την ΟΛΜΕ ,πρέπει να έχει το 66% των ψήφων των ΕΛΜΕ της χώρας.
Αναρωτιόμαστε μήπως η ΠΕΚ, επειδή δεν εκπροσωπείται, θέλει η ΟΛΜΕ να μην παίρνει αποφάσεις για να κάνει κριτική στην ΟΛΜΕ.
·      Για τον εθνικό διάλογο για την παιδεία στον οποίο καλεί το Υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ θα συμμετέχει εάν εκπληρώνονται 6 προϋποθέσεις:
 -α) να μην είναι αποσπασματικός, αλλά να συμπεριλάβει όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης (χρηματοδότηση, κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και βελτίωση της λειτουργίας του, μόνιμοι διορισμοί, αναβάθμιση της θέσης του εκπαιδευτικού κ.λπ.) -β) να επιδιωχθούν συνθέσεις και να μη γίνει προσπάθεια να επιβληθούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, -γ) να μην είναι προσχηματικός και αποπροσανατολιστικός, -δ) να είναι ουσιαστικός και παραγωγικός, να οδηγεί δηλαδή σε λύσεις των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων, -ε) να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας και ολοκλήρωσής του συμφωνημένο και από τους εκπαιδευτικούς φορείς και, τέλος, -στ) να δημιουργεί δεσμεύσεις για την κυβέρνηση σε συμπεράσματα και προτάσεις επί των οποίων υπάρχει σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών φορέων.
·      Για την αξιολόγηση:
Όλοι γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια στο πετσί  μας την προσπάθεια επιβολής της Αξιολόγησης, ειδικά όσοι δε δεχτήκαμε να μπούμε σε ομάδες αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, παρά την τρομοκρατία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων. Όλοι θυμόμαστε την κ. Διαμαντοπούλου, τον κ. Αρβανιτόπουλο, τον κ. Λοβέρδο, να αγορεύουν υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Στους συλλόγους διδασκόντων όλοι ζήσαμε την απειλή της απόλυσης. Αυτή η διαδικασία έχει παγώσει και ο κλάδος θα δώσει πάλι τη μάχη του αν χρειαστεί.


·      Διορισμοί εκπαιδευτικών:
Μετά την απόφαση του ΣτΕ για διορισμούς εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ οι ΣΥΝΕΚ στηρίζουν την απόφαση της ΟΛΜΕ:
*1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας. * 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος που ο εκπ/κός έχει πετύχει την καλύτερη βαθμολογία) * 1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου. * Κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια κ.λπ.).
·      Κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης
Η διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών (Διευθυντές Εκπαίδευσης) κράτησε περίπου 6 μήνες, πράγμα  πρωτόγνωρο για κάποιους που είχαν εθιστεί σε «συνοπτικές διαδικασίες» στις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης.
·      Αποφάσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Αλήθεια, είναι αντιπαιδαγωγικές η πρακτικές του ΠΥΣΔΕ να αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί το ωράριό τους (ν.1566.ΠΔ 50); Ποιους άραγε εξυπηρετεί η καταγγελία της ΠΕΚ;…
Είναι τουλάχιστον παράλογο η ΠΕΚ να μας κάνει μαθήματα αγωνιστικότητας. Ήμασταν και θα είμαστε πάντα μπροστά μέσα στα σχολεία, στα αμφιθέατρα, στους αγώνες κι όπου αλλού χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τις θέσεις του κλάδου. Γι’ αυτό το λόγο οι συνάδελφοι μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη στην ΟΛΜΕ και στην ΕΛΜΕ Κιλκίς.

                                                                                                                 Κιλκίς 23-2-2016
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply