Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Στη μνήμη του Πάτροκλου Μάλαμα

Ο ΠάτροκλοςΜάλαμας απεβίωσε ξαφνικάσεηλικία 77 ετών. Θρηνείται από τησύζυγό του Μαρία Φρεγγίδου-Μάλαμα, τα παιδιάτουΔημήτριο και Νόνη, καθώς και τις οικογένειεςτους, τους συγγενείς και τουςφίλουςτου.
Ο Πάτροκλος γεννήθηκε στις Σέρρες στην Ελλάδα και ήταν παντρεμένος μετη Μαρία Φρεγγίδου απο τοΜελισσουργιό Κιλκίς. Μετακόμισεστην Ουψάλα της Σουηδίαςτο 1966 για να ξεφύγει τις πολιτικές διώξεις λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Πολιτικά ενεργός από τογυμνασιακά του χρόνια. ΣτηΣουηδία πήρε ενεργά μέρος στο κίνημα αντίστασης κατάτης στρατιωτικής χούντας στηνΕλλάδα. Συνεργαζόταν και με άλλες οργανώσεις που αγωνιζόντουσαν για ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία σε διάφορες χώρες του κόσμου. Με τη γρήγορη εκμάθησητηςΣουηδικήςγλώσσας στο λαϊκό σχολείο Biskops Arnö ήταν σε θέση να βοηθήσει όχι μόνο άλλους Έλληνες, αλλά και ανθρώπous από άλλες χώρες που ζητούσαν άσυλο και καταφύγιο στη Σουηδία.
Ασχολιόταν με τα κοινά, την πολιτική και το συνδικαλιστικό κίνημα. Διετέλεσε μέλος του Εύξεινου Πόντου Στοκχόλμης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης εργαζομένων καθαριστών, του Συμβουλίου μεταναστών της Ουψάλας, του Συμβουλίου του τεμαχίου Danmark του δήμου της Ουψάλας και ήταν ένορκος στο πρωτοδικείο. Κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων του στην Ουψάλα, συνεργάστηκε με το Αριστερό Κόμμα, μέσω του ελληνικού κινήματος αντίστασης κατά της δικτατορίας και ήταν μέλος του κόμματος από τα τέλητηςδεκαετίας του 1980. Πάντα εξέφραζε ελεύθερα την γνώμη του και ήταν αδέκαστος κριτής σε όσους εκμεταλευόντουσαν την εξουσία για ίδιον όφελος.
Ο Πάτροκλος ήταν  και μεγάλος θαυμαστής του ποδοσφαίρου. ΣτονΕλληνο-Σουηδικό σύλλογο ασχολήθηκε σαν προπονητής και παίκτης. Αγαπούσε την FC Barcelona και ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου των οπαδών Πένια Μπλαουγκράνα τηςΟυψάλας. Είδε πολλά παιχνίδια στο Camp Nou της Βαρκελώνης και επίσης τρεις τελικούς του Champions League σεδιαφορετικά γήπεδα τηςΕυρώπης. Και τιςτρεις φορές είδε την  Βαρκελώνητ ου, να σηκώνει το τρόπαιο.

Δεινός φωτογράφος, της οικογέννειάς του, τωνφίλων του, αλλά και σε διαδηλώσεις, συνέδρια και στα ταξίδια του σε άλλες χώρες. Συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις των κοινωνιολόγων για την εργατική τάξη και ακολουθούσε σε πολλά επιστημονικά διεθνή συνέδρια τησύζυγό του. Ο Πάτροκλος αγαπούσε τη ζωή, είχε χιούμορ και πολλούςφίλους και συντρόφουςστηΣουηδία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο σαν πραγματικός διεθνιστής που ήταν. Ως αυτοαποσχολούμενος και ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού εργάστηκε σχεδόν μέχρι το θάνατό του, επειδή αγαπούσε να συναντάει ανθρώπους και θεωρούσε τηνδουλειά του σαν κοινωνικό εγχείρημα.
Η ισότητα τωνφύλων ήταν πολύ σημαντική για τονΠάτροκλο και την εφάρμοζε πρώτα και κύρια μέσα στηνοικογένειά του. Ηδητο 1980, πήρε άδεια πατρότητας εννιά μήνες για να φροντήσει τοδεύτερο παιδί του. Ήταν πολύ καλός σε οικιακές δουλειές, εξαιρετικός μάγειρας και του άρεσε πολύ να κάνει τραπέζι στην οικογένεια του και τουςφίλουςτου. Αγαπούσε τα παιδιά και τα εγγόνια του, και συμμετείχε στην τελετή ονοματοδοσίας του μικρότερου εγγονού του μία εβδομάδα πριν από τοθάνατό του. Έκανε σχέδια, είχε νέες ιδέες για ταξίδια και προγραμμάτιζε γιορτή για τα 78 χρόνια του.
Θα θυμόμαστε με αγάπη έναν σύντροφο της ζωής, έναν καλό πατέρα, έναν μαχητή της ελευθερίας και έναν αγωνιστή της δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Για την οικογένεια του
Μαρία Φρεγγίδου-Μάλαμα
ΝόνηςΜάλαμας
ΔημήτριοςΜάλαμας

Οικογένειες : Γιάννη, Γιώργου, Αιμίλιου  Φραγγίδη

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply