Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Πίνεις καφέ, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τον αδερφό σου και σκέφτεσαι… Περνούν από το μυαλό σου διάφορες σκέψεις. Ίσως βοηθάει η θάλασσα ή ακόμα καλύτερα η παρουσία του αδερφού σου. Ηρεμία λέγεται αυτό και … αγάπη. Και τα βλέπεις όλα διαφορετικά.
Πρώτη σκέψη; Μια ημερομηνία. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. Που; Μητροπόλεως 11. Τι σημαντικό έχει αυτή η ημερομηνία; Η ημέρα; Η ώρα ή η τοποθεσία; Κι όμως έχει. Αν όχι, βέβαια για όλους, έχει για τα μέλη, τους φίλους και τους χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Συγκαλείται η Γενική Συνέλευση του Λ.Ε.Κ. προκειμένου να προχωρήσουμε πέρα από απολογισμούς και λοιπά διαδικαστικά, στις αρχαιρεσίες του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. Πιο απλά, έχουμε εκλογές!
Κάποια στιγμή, πριν ένα χρόνο περίπου, είχα απαντήσει στην ερώτηση που είχε αρκετός κόσμος. Ποια ήταν αυτή; «Γιατί στο Λ.Ε.Κ.; Γιατί και ακόμα μια φορά γιατί;». Τώρα, κάποιοι αναρωτιούνται «Γιατί όχι, Μαρία; Γιατί δεν βάζεις υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. για τη νέα τετραετία; Γιατί;».
Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Όλοι μας, περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που μας αγαπάνε, μας εκτιμάνε, μας νοιάζονται και χαίρονται με τις κατά καιρούς επιτυχίες μας. Από την άλλη, έχουμε και κάποιους άλλους, οι οποίοι και αυτοί μας «αγαπάνε», μας «εκτιμάνε», μας «νοιάζονται» και «χαίρονται» με τις κατά καιρούς επιτυχίες μας… Ή απλώς, μας περιμένουν στην στροφή… Και επειδή ακόμα περιμένουν και δεν έχουν κάτι να μας προσάψουν, μπαίνουν, στη δύσκολη και επίπονη ψυχικά διαδικασία, να μας επιρρίψουν ευθύνες για το ότι όλα βαίνουν καλώς! Ναι. Ακριβώς αυτό. Όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει και το αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Στην απορία πολλών γιατί στο Λ.Ε.Κ. είχα απαντήσει το εξής. «Αγάπη». Αγάπη λέγεται και συνεχίζει να λέγεται και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι πολύ μακριά από εμένα. Και τώρα θα μου πείτε «Γιατί όχι στο Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ.; Τώρα δεν υπάρχει αγάπη;» Βεβαίως και υπάρχει! Και μάλιστα πολλή! Γιατί, όπως έχω διαβάσει κάπου, όταν κάποιος αγαπάει μια φορά κάτι ή κάποιον ΔΕΝ ΞΕ- αγαπάει! Σαφώς και συνεχίζω να αγαπάω αυτό που κάνω και για μια ζωή θα το αγαπάω. Απλά, έρχεται η στιγμή που θέλεις και επιζητάς την αγάπη από τους γύρω σου. Την ηρεμία και τη γαλήνη. Γιατί με την αγάπη πολλά πράγματα μπορούν να επιτευχθούν. Απουσία αυτής, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Μετά την τετραετή θητεία μου στο Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. (2012-2016) πήρα συνειδητά την απόφαση να μην κατέβω υποψήφια σε αυτές τις εκλογές. Το να μην κατεβαίνει υποψήφιος κάποιος, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι αδιαφορεί. Απλά, ίσως να χρειάζεται ο ίδιος τέσσερα χρόνια για τον ίδιο του τον εαυτό. Η προσφορά από μέρους μου θα συνεχιστεί. Τέσσερα χρόνια τώρα, θήτευσα και έμαθα πολλά…Πάρα πολλά. Πράγματα που δεν γνώριζα. Και όλα αυτά τα έμαθα δίπλα σε σημαντικά πρόσωπα του Λ.Ε.Κ. Τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ιδρυτικά μέλη. Από τον καιρό ακόμα, που ήμουν έφηβη χορεύτρια. Γιατί έτσι ξεκίνησα. Κάπως έτσι, πέρασαν τα χρόνια  και έμαθα πολλά. Ίσως όμως και να βοήθησε το ότι με ενδιέφερε να μάθω. Ήθελα να ξέρω. Να γνωρίσω. Και έμαθα. Αν δεν επιθυμούσα να μάθω, δεν θα υπήρχε και αυτή η συνεργασία.
Οφείλω λοιπόν, λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές μας (30/03/2016) και την αποχώρησή μου από το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. να ευχαριστήσω μία προς μία, τις κυρίες του Δ.Σ. που είχα την τιμή να τις γνωρίσω ακόμα περισσότερο και να συνεργαστώ μαζί τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την πρόοδο του Λ.Ε.Κ. Θα ήμουν αγνώμων απέναντί τους, αν δεν ευχαριστούσα προσωπικά για τα τέσσερα αυτά χρόνια που με «άντεξαν» και συνυπήρχαμε στα όμορφα και στα άσχημα. Γιατί, ας μη γελιόμαστε. Ιδανικές καταστάσεις δεν υπάρχουν. Εμείς, είχαμε την αγάπη και αυτό βγήκε ως αποτέλεσμα. Αν μη τι άλλο, σε δικαιώνει όταν κάτι βλέπεις να προοδεύει. Έτσι, λειτουργούν οι ομάδες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις οικογένειές μας. Στα σπίτια μας. Οφείλω τουλάχιστον ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στην κ. Χρύσα Χατζηβασιλείου (Αντιπρόεδρος Α’), στην κ. Απολλωνία Τασούδη (Αντιπρόεδρος Β’), στην κ. Σωτηρία Μιχαηλίδου (Γενική Γραμματέας), στην κ. Αγάπη Πολυμένη (Ταμίας), στην κ. Εύα Ατματζίδου (Συνέφορος Ιματιοθήκης), στην κ. Αικατερίνη Ασλανίδου (Συνέφορος Χορού Α’), στην κ. Μαρία Αγγελίδου (Συνέφορος Χορού Β’), στην κ. Αικατερίνη Τσιμοπούλου (Έφορος Δημοσίων Σχέσεων), στην κ. Ερατώ Σακαρίδου (Έφορος Λαογραφικού), στην κ. Αθανασία Τζίνδαλη (Συνέφορος Λαογραφικού Α’), στην κ. Βασιλική Τζίκα (Συνέφορος Λαογραφικού Β’) και τέλος την κ. Δάφνη Νιάκα (Πρόεδρος) που εδώ και 23 χρόνια συνεχίζει αδιάκοπα να καταθέτει την ίδια της την ψυχή. Κάτι το οποίο έχει μεταδώσει σε όλους. Μικρούς και μεγάλους χορευτές.
Ήταν ιδιαίτερη τιμή, να συνυπάρχω με τις παραπάνω Κυρίες. Αφορμή λοιπόν, των νέων αρχαιρεσιών και επειδή η παραπάνω σύνθεση Δ.Σ. δεν θα υπάρξει ξανά, καθώς παλαιά μέλη αποχωρούν για να δώσουν τη δυνατότητα σε νέα μέλη να γνωρίσουν και να προσφέρουν για το Λ.Ε.Κ. Να προσφέρουν και όχι να δουλέψουν!
Μια πρώτη ευχή από μέρους μου. Νέα, αλλά και παλαιά μέλη, που θα ανανεώσουν την εκλογή τους στο Δ.Σ. μη δουλέψετε! Να προσφέρετε! Εμείς, παλαιότερα και νεότερα μέλη του Δ.Σ. σε διάρκεια θητείας του Λ.Ε.Κ. θα είμαστε δίπλα στο νέο Δ.Σ. για να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απλά, αγαπήστε αυτό που θα θητεύσετε.
Τιμή μου μεγάλη, που υπηρέτησα 4 χρόνια αυτόν τον υπέροχο, παγκόσμιο θεσμό που ονομάζεται «Λύκειο των Ελληνίδων». Σας ευχαριστώ πολύ για όλα! Διδάχτηκα πολλά και τα κρατάω φυλαγμένα πλέον ως ό,τι πολυτιμότερο έχω αποκτήσει τα τελευταία χρόνια από γνώση και εμπειρία. Καλή επιτυχία στις υποψήφιες, καλά αποτελέσματα και καλό και δυναμικό ξεκίνημα. Να έχετε καλή και ομαλή θητεία! Θα είμαι εδώ.
Τέλος, ευχαριστώ πολύ τα ΜΜΕ του ν. Κιλκίς που στηρίζουν και προβάλλουν το έργο του Λ.Ε.Κ.

Υ.Γ. Όταν έχεις πίστη και αγάπη για κάτι τόσο μεγάλο, όπως το θεσμό του Λυκείου Ελληνίδων, οφείλεις να μένεις ικανοποιημένος με την προσφορά που σου επιτρέπουν οι δυνάμεις σου, όσο ταπεινή κι αν είναι αυτή. Πιστεύω ότι χρειάζεται προπαίδευση, μόρφωση, ηθική και ψυχική καλλιέργεια, ξύπνημα της ευαισθησίας, συνείδηση της αποστολής μας σε αυτό που υπηρετούμε, στο θεσμό του Λυκείου των Ελληνίδων.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ευχαριστίες,
Μαρία Μιχαηλίδου


Υπεύθυνη Γραμματείας Λ.Ε.Κ., Ειδική Γραμματέας και Συνέφορος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ.(2012-2016)

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply