Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » CROSS FIT :ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Στα σύγχρονα γυμναστήρια έχει εφαρμοσθεί τελευταία μια προπονητική μέθοδος που λέγεται Crossfit. Η εξέλιξη της γυμναστικής μας οδήγησε στην ανεύρεση ενός συστήματος εξάσκησης που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Είναι κοινή απαίτηση του σύγχρονου ασκούμενου να μην σπαταλά πολλές ώρες στο γυμναστήριο αλλά να έχει όμως τα αποτελέσματα που θέλει.
Σύμφωνα με όλα αυτά γεννήθηκε το Cross Fit που συνεχώς εξελίσσεται , εμπλουτίζεται με νέες ασκήσεις  και έχει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα που μας φέρνει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι όχι μόνο το καλό μυϊκό σύστημα αλλά και καλή καρδιοπνευμονική λειτουργία.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης, που χρησιμοποιεί λειτουργικές κινήσεις με όλο το σώμα, συνεχώς εναλλασσόμενες σε υψηλή ένταση. Δεν είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, αλλά μια συνειδητή προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση του συνόλου της σωματικής ικανότητας. Περιλαμβάνει δέκα παραμέτρους: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμό, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ταχύτητα, ισχύ και δύναμη.
Η πιο δημοφιλής απορία –ερώτηση που δημιουργείται γύρω από το Cross Fit  είναι αν θα τα καταφέρω ή αν όντως αυτή η μέθοδος εκγύμνασης είναι για μένα . Οι ειδικοί απαντούν ότι το CrossFit απευθύνεται σε κάθε υγιή ασκούμενο, χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα, είτε πρόκειται για εντελώς αρχάριο, είτε για έμπειρο, είτε για αθλητή, αρκεί ο ασκούμενος να προσπαθεί να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Δηλαδή, δε θέλει μόνο σωματική προσπάθεια αλλά και πνευματική ακόμα πιο δύσκολο.


Για να αγαπήσετε και να ενταχθείτε γρήγορα σε αυτήν την εναλλακτική μέθοδο γυμναστικής θα πρέπει να μην φοβάστε την αποτυχία . Αν σηκώνετε βάρη, πιθανώς γνωρίζετε ότι πρέπει να εκτελείτε σταδιακά βαρύτερες επαναλήψεις, προκειμένου να αναπτυχθούν οι μύες σας. Ωστόσο, θα έρθει μια στιγμή όπου η ανύψωση ενός προκλητικού βάρους θα είναι ένας αγώνας. Ίσως ακόμη και αποτυχία.
Αυτά τα μεγάλα βάρη μπορεί να σας τρομάζουν. Μπορούν να σας ωθήσουν πέρα από τη ζώνη ασφαλείας σας και να σας κάνουν να αισθανθείτε άβολα. Αυτό όμως είναι καλό. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε υπερβολικά διστακτικοί στο να ξαναδοκιμάσετε. Αντί να σηκώνετε συνεχώς βάρος το οποίο ξέρετε ότι μπορείτε να χειριστείτε, δοκιμάστε τους μεγαλύτερους αλτήρες, και προσπαθείτε συνεχώς να γίνεστε καλύτεροι κάθε φορά που μπαίνετε μέσα στο γυμναστήριο. Μόλις εξαλειφθεί ο φόβος του μεγαλύτερου βάρους, μπορείτε να είστε επίμονοι στο να ξεπεράσετε τις παλιες σας  άρσεις με γιγαντιαία βάρη. Αυτά τα μεγάλα βάρη είναι ο λόγος που οι CrossFitters μπορούν να κερδίσουν μεγάλη μυϊκή μάζα. Αν αποτύχετε, και τι έγινε; Απλά ρυθμίστε την προπόνησή σας και δοκιμάστε ξανά σε λίγες εβδομάδες!
H φιλοσοφία είναι να γυμνασθούμε χρησιμοποιώντας πολυμυϊκές ασκήσεις δηλ. ασκήσεις που στο ίδιο χρονικό περιθώριο να εμπλέκουν όσο το δυνατόν περισσότερους μυώνες. Επίσης θα πρέπει να εμπεριέχει και τα δύο είδη προπόνησης (αερόβια και αναερόβια) ώστε να μην γυμνάζει μόνο τους σκελετικούς μύες αλλά και τον μυώνα της καρδιάς (μυοκάρδιο).


Στο γυμναστήριο μας Kinesis –Gym λειτουργούν προγράμματα Cross Fit , από την πρώτη κιόλας επαφή θα καταλάβεις πως πρόκειται για ένα ασφαλές ,γρήγορο ,αποτελεσματικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Ποτέ δεν θα βαρεθείς ούτε για μια στιγμή ,το πρόγραμμα είναι διαφορετικό κάθε φορά ενώ παράλληλα θα βρεις συντροφικότητα στην ομάδα μας μέσω των workouts.  Μην αργείς ξεκίνα σήμερα κιόλας !

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply