Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ECO-ALIMENTARY: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



ΗΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ μετά την πρώτη επιτυχημένη κινητικότητα στην Βιέννη της Αυστρίας, υλοποίησε την δεύτερη κινητικότητα εκπαίδευσης στην Ιταλία, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) από τις 6 μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2106.
Στην εκπαιδευτική κινητικότητα συμμετείχε δεκαμελής (10) ομάδα ατόμων που απασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Πρωταρχικός σκοπός των συμμετεχόντων ήταν η απόκτηση και βελτίωση γνώσεων, ικανοτήτων και εμπειριών σε ότι αφορά τις εναλλακτικές καλλιέργειες και τα Αρωματικά/Φαρμακευτικά Φυτά.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε από τηΝομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Καταντζάρο, που ήταν και ο Φορέας Υποδοχής, σε συνεργασία με την Επιμορφωτική. Η θεωρητική εκπαίδευση των καταρτιζόμενων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φορέα Υποδοχής από έμπειρους εκπαιδευτές.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις εντός της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των Αρωματικών/Φαρμακευτικών Φυτών καθώς και σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με το αντικείμενο της κατάρτισης. Η διαδρομή ξεκίνησε με μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους καταρτιζόμενους στους πρόποδες του βουνού Σίλα, όπου εκεί υπάρχειένα άρτια διατηρημένο πάρκο, αχανούς έκτασης, γεμάτο με αρωματικά φυτά και βότανα.      Επόμενη στάση ήταν η επίσκεψη στονΒοτανικό κήποόπου ήρθαν σε επαφή με την πλούσια χλωρίδα της περιοχής.Μαθητές και καθηγητές του σχολείου που βρίσκεται στο χώρο του πάρκου ενημέρωσαν, ξενάγησαν και έλυσαν τυχόν απορίες των συμμετεχόντων. Κοντινός προορισμός ήταν η περιοχή του Σοβεράτο όπου διεξήχθη η διαδικασία της γευσιγνωσίας, η οποία περιλάμβανε εδέσματα που είχαν σαν πρώτες ύλες αρωματικά φυτά και βότανα, δίνοντας έτσι ένα επιπλέον ερέθισμα στους συμμετέχοντες για το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά τη διαδικασία της συγκομιδής και επεξεργασίας τους. Από την κατάρτιση τους δεν έλειψαν οι φαρμακευτικές γνώσεις, που τους προσφέρθηκαν στη συνάντηση τους με σημαντικούς για την περιοχή ερευνητές, στο πανεπιστήμιο του Καταντζάρο. Η έκπληξη της διαδρομής αυτής ήταν η γνωριμία με σημαντικούς νέους καλλιεργητές, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με νέες, πρωτοποριακές ιδέες. Σε μια εκ των επισκέψεων οι συμμετέχοντες γνώρισαν πώς μπορεί να καλλιεργηθείμια έκταση -έξυπνα οικονομικά και βιολογικά- ενώ σε επόμενη, το πώς άνθρωποι άρτια καταρτισμένοι και με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, μπορούν ναπροσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Η κινητικότητα, εκτός του εκπαιδευτικού κομματιού που ομολογουμένως ήταν πολύ εποικοδομητικό για τους συμμετέχοντες, περιλάμβανε πληθώρα πολιτισμικών επισκέψεων, μιας και στην περιοχή συναντάται πολύ έντονα το Ελληνικό στοιχείο. Επισκέψεις σε μουσεία της περιοχής, μνημεία και μοναστήρια ήταν μόνο μερικές από τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Οι συμμετέχοντες αφιέρωσαν μια ημέρα για να επισκεφθούν τα ελληνικά χωριά της περιοχής, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τους ντόπιους κατοίκους να μιλούν αρχαία ελληνικά έχοντας βαθιά ριζωμένη μέσα τους την ελληνική τους καταγωγή. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους οι συμμετέχοντες έμειναν για μια ημέρα στη Ρώμη, όπου κι εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά αξιοθέατα και να δουν μερικά από τα πιο ξακουστά μνημεία της πόλης.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την υλοποίηση της κινητικότητας και την έκβαση αυτής. Παράλληλα ανανέωσαν  το ραντεβού τους, για τη νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο με σκοπό την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής αλλά και του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Europass.
Υλικό και περισσότερες πληροφορίες για το έργο “Eco-Alimentary” υπάρχουν διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα http://epimorfotiki.wix.com/eco-alimentary. Η επόμενη κινητικότητα έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου – 4 Ιουνίου στην Βιέννη της Αυστρίας και αφορά εκπαιδευτές στον τομέα της Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply