Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ (BINTEO)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Προσγειώθηλε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.
Η υποδοχή του Αναστάσιμου Φωτός θα γίνει, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με τιμές αρχηγού κράτους.
Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Αθήνα από αποστολή της οποίας προΐσταται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
«Το Άγιο Φως φέρει τη χάρη της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, ευχήθηκε «το Άγιο Φως να φωτίσει, να νοηματοδοτήσει τη ζωή όλων μας».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: «Είχα τη χαρά, αλλά και την τιμή με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταφέρουμε από τους Αγίους Τόπους για άλλη μία φορά το Ανέσπερο Φως στην πατρίδα μας. Το Φως που μεταδίδει σε όλη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη χαρά της Ανάστασης και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της αγάπης, της εξόδου στο φως της ελπίδας από την επικράτεια της απελπισίας. Της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία, με συγκίνηση και ευλάβεια, αναγνωρίζουμε στο Άγιο Φως την έμπνευση και την ενδυνάμωση για τη δημιουργική μας πορεία». Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής ενός καινούριου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, πλημμυρισμένου από Αγάπη και Ευτυχία». Τέλος, «σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά».
Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμ
Μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα αναχώρησαν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα – η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ, ώστε στις 12 το βράδυ να ψαλλεί το Χριστός Ανέστη σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply