Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



    Στη Γλασκόβη της Σκωτίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου η δεύτερη συνάντηση συντονισμού του προγράμματος MOBILE-TECHστην οποία συμμετείχε ως εταίρος του σχεδίου η Επιμορφωτική Κιλκίς. Το σχέδιο φέρει τον τίτλο «Τεχνολογική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι για την εκπαίδευση εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και τη χρήση εκπαιδευτικών μεθοδολογιών μέσω κινητών (m-learning)» και υλοποιείταιστοπλαίσιοτουπρογράμματοςErasmus+ ΚΑ2 ΣτρατηγικέςΣυμπράξεις.
    Το project στοχεύει στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας συμβατής με κινητές συσκευές (κινητά – tabletlaptop), όπου οι εκπαιδευτές θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από εργαλεία ανοικτού κώδικα, οδηγούς και υποστήριξη για τη δημιουργία καινοτόμων μαθημάτων για χρήση στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα συνταχθεί ένας οδηγός για τους εκπαιδευτές σχετικά με τους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αναφορικά με την «φορητή εκπαίδευση» μέσα στην τάξη. Επίσης θα δημιουργηθεί μια σειρά μαθημάτων προς αυτούς, σχετικά με την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών ενοτήτων από τους ίδιους με τη χρήση video, podcast, κοινωνικών δικτύων κα. Στόχος της ομάδας εργασίας του προγράμματος είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο απλή η διαδικασία δημιουργίας τέτοιου είδους μαθημάτων από τους εκπαιδευτές.Τα αποτελέσματα-εργαλεία που θα δημιουργηθούν μέσω των δραστηριοτήτων του σχεδίου, θα διατίθενται δωρεάν ενώ θα παρέχεται η ανάλογη υποστήριξη σε όλες τις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
    Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το GlasgowClydeCollegeένα από τα μεγαλύτερα και καινοτόμα κολέγια της Σκωτίας στο οποίο φοιτούν πάνω από 27.000 μαθητές όλων των βαθμίδων. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 11 εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στο σχέδιο φορέων από τις χώρες: Ελλάδα,Ισπανία, Φινλανδία, Γερμανία και Σκωτία.
    Συμμετέχοντες από την Ελλάδα ήταν οι κκ Νίκος Γεωργιάδης (εκπρόσωπος της Επιμορφωτικής Κιλκίς/ μέλος της ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και Γιάννης Λιναρδάκης (υπεύθυνος γραφείουσχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς).
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν στους εταίρους τη μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών – καθηκόντων που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν στο πλαίσιο του σχεδίου.Παράλληλα στη συνάντηση παρουσιάστηκαν δύο πολύ σημαντικά προϊόντα: το videoπροβολής και η ιστοσελίδα του σχεδίου (τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα για το κοινό). Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες που αφορούνστην υλοποίηση του σχεδίου, ενώ λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την πορεία των εργασιών. Στο διάστημα της διαμονής τους στη Γλασκόβη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της πόλης και να γευτούν τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές της.

    Στο κλείσιμο της συνάντησης διευθετήθηκαν όλα τα οργανωτικά ζητήματα καθώς επίσης ορίστηκε η επόμενη συνάντηση της ομάδας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον προσεχή Οκτώβριο.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply