Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ» GUARDIAN: Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Εελληνική κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αδειάσει τον Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες, πριν αρχίσουν να καταφθάνουν οι τουρίστες. Εκείνοι όμως, δεν θέλουν να φύγουν.
Από τη στιγμή που έκλεισαν τα βόρεια ελληνικά σύνορα και χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στη χώρα, το λιμάνι του Πειραιά είναι το έμβλημα της ανικανότητας της Ελλάδας να χειριστεί μία κατάσταση που λίγοι είχαν προβλέψει, γράφει ο Giardian, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες και χάος.
«Επιβατικοί σταθμοί που δεν φτιάχτηκαν για να αντιμετωπίσουν μία ανθρωπιστική κρίση, υποτυπώδεις εγκαταστάσεις, εντάσεις και πόροι που εξαντλούνται. Ο θυμός και η απογοήτευση έχουν προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Σύρων και Αφγανών αλλά και Χρυσαυγιτών με αντί-φασίστες, που έχουν προστεθεί σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα περιγράφοντας την κατάσταση στον Πειραιά.
Με ανάλογα μελανά χρώμα περιγράφει όμως ο Guardian και την κατάσταση στο Ελληνικό. «Αυτό που κάποτε θα γινόταν το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης, ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, μετατράπηκε σε ''επίσημο'' καταυλισμό τον Μάρτιο, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι οι βορειότερες χώρες έκοψαν για τα καλά την πρόσβαση στην Ευρώπη», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Αν υπήρχε μία τάξη στο χάος του Πειραιά, αυτή απουσιάζει στο Ελληνικό. Εξω από εγκαταλελειμμένα κτίρια παίζουν παιδιά ξυπόλητα, γύρω από υπερχειλισμένους κάδους σκουπιδιών. Ενα και μόνο περιπολικό είναι παρκαρισμένο δίπλα στον φράχτη που είναι γεμάτος ρούχα, ενώ μέσα στο κτίριο περίπου 2.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά- αριθμός σχεδόν διπλάσιος από εκείνους που μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί- κοιμούνται ο ένας δίπλα στον άλλον. Η έλλειψη θέρμανσης ή κλιματισμού σημαίνει ότι κρυώνουν τα βράδια, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική την ημέρα. Υπάρχουν μόλις πέντε τουαλέτες για άνδρες και άλλες τόσες για γυναίκες, ενώ τα ντους τοποθετήθηκαν αυτό το μήνα. Αλλοι 3.000 πρόσφυγες είναι στριμωγμένοι σε δύο πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις- στα παλιά στάδια του χόκεϊ και του μπέιζμπολ- στο Ελληνικό, όπου οι συνθήκες λέγεται ότι είναι τόσο κακές, που η πρόσβαση για τις ΜΚΟ ή τα ΜΜΕ είναι σπάνια», γράφει ο Guardian.
Η προοπτική να φύγουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σύντομα είναι μικρή, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Ακόμη και πριν από την κρίση, η υπηρεσία ασύλου της χώρας υποχρηματοδοτούνταν και ήταν στα όριά της, εξηγεί. Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ υπήρξε μία θεαματική αποτυχία, προσθέτει, εξηγώντας ότι έως τις 12 Απριλίου, επτά μήνες μετά από την υιοθέτησή του, μόλις 615 άτομα είχαν μεταφερθεί σε άλλες χώρες.

«Μέχρι τώρα, η Ελλάδα ήταν πολύ τυχερή», λέει ο αντιδήμαρχος Αθήνας για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, σε δηλώσεις του στον Guardian πριν από την είδηση για τον θάνατο της 17χρονης που ήταν στον καταυλισμό του Ελληνικού. «Δεν έχουν υπάρξει σοβαρά περιστατικά. Αλλά, η τύχη θα εξαντληθεί», ανέφερε ακόμη, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να χειριστεί την προσφυγική κρίση, παρότι «όλοι γνωρίζαμε ότι άνθρωποι συγκεντρώνονταν στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας και ξέραμε ότι ήθελαν να συνεχίσουν».


ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply