Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » 11ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ 
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 2 Σεπτεμβρίου 2016
1Η ΗΜΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ 23/8: Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από την πλατεία Ειρήνης. Στάση στο τελωνείο Κήπων, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και ψώνια στο duty free. Στάση πριν την Ραιδεστό και άφιξη στη Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ – ΤΕΤΆΡΤΗ 24/8: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σαφράμπολη, τόπο μαρτυρίου του Αγίου Θεόδωρου Στρατηλάτου. Επίσκεψη στο ναό του Αγίου Στεφάνου και στα ερείπια του Αρρεναγωγείου και του Παρθεναγωγείου. Θαυμάζουμε τα παραδοσιακά σπίτια, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ 25/8: Πρωινό και αναχωρούμε για Κασταμονή, πατρίδα των Μεγαλοκομνηνών Τραπεζούντος. Επισκεπτόμαστε το φρούριο, την Παπαζόγλειο Αστική Σχολή, το κονάκι με τις 40 κάμαρες ( φάρο γραμμάτων του Ελληνισμού ), το κέντρο της πόλης που κοσμείται με 20 ιστορικά μνημεία και θαυμάζουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Αναχωρούμε το μεσημέρι για Σινώπη. Άφιξη στην Σινώπη, πατρίδα του Διογένη Κυνικού. Αποικία Μιλησίων από τον 7ο αιώνα π.Χ. και πρώιμο Χριστιανικό Κέντρο ( Αποστ. Ανδρέας , μητρόπολη Ελληνισμού με 8,000 Έλληνες προ ανταλλαγής. Επισκεπτόμεθα το μνημείο του Διογένη, τα Ελληνιστικά Τείχη, διαβόητες οσμανικές φυλακές βαρυποινιτών, το Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Παλατιών, χτισμένη επί τμήματος του παλατιού του Μιθριδάτη, και το αρχαιολογικό μουσείο. Αναχώρηση για Σαμψούντα μέσω Αλάτσαμ – Μπάφρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8: Κρουαζιέρα ανοιχτά της Σαμψούντας με πρωινό επί του πλοίου προσφορά του δημάρχου Σαμψούντας. Μετά το μεσημέρι επίσκεψη των ταξιδιωτών σε χωριά των γονέων τους, περιοχές Τσαρσαμπά, Τεκκιάδος, Μπάφρας, Αλάτσαμ. Οι ταξιδιώτες της περιοχής Μπάφρας θα επισκεφθούν τα μαρτυρικά χωριά Σελαμελίκ, Καπού Καγιά, το κάστρο του Ασάρ και το Μοναστήρι της Παναγίας Παχατσάκ στο ‘Οτκαγια. Επιστροφή στη ξενοδοχείο και το βράδυ μουσικοχορευτικό γλέντι ( Ελληνοτουρκική βραδιά). Διανυκτέρευση
5Η ΗΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8: Πρωινό και στην συνέχεια θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην καφετέρια του λόφου Καράσαμψουν όπου θα ανεβούμε με lift. Θα επισκεφθούμε το πάρκο των Αμαζόνων, το αρχαιολογικό μουσείο, τα Ελληνικά κτήρια όπως το Τσινέκειο, τον χώρο του Ναού Αγίας Τριάδος, την Λέσχη Σαμψούντας, το Αρρεναγωγείο και τα ξενοδοχεία Πολυχρόνη και Μαντίκα όπου σήμερα βρίσκεται το μουσείο Γάζη. Το μεσημέρι αναχώρηση για Τραπεζούντα με ενδιάμεσες στάσεις Ορντού και Κερασούντα. Άφιξη, ξενοδοχείο Τραπεζούντας, βραδιά ελεύθερη.
6Η ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μονή Παναγίας Σουμελά. Στη συνέχεια ακολουθώντας την πορεία των Μυρίων του Ξενοφώντα μέσω των καταπράσινων περασμάτων των Ζυγάνων και του Τορούλ φτάνουμε στην Αργυρούπολη, στην άλλοτε περίφημη πρωτεύουσα των μεταλείων ασημιού. Μετά από σύντομη ιστορική ενημέρωση και περιήγηση στην πόλη, επιστρέφουμε στην Τραπεζούντα. Βραδιά ελεύθερη.
7Η ΗΜΕΡΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8: Αφιερώνουμε όλο το πρωινό για περιήγηση και καλύτερη γνωριμία με την πόλη των Κομνηνών Αυτοκρατόρων (Κάστρα, Μονή Θεοσκεπάστου, Ναοί Αγίου Ευγενίου, Αγ. Σοφίας, Αγ. Άννας, κλπ), καθώς και με τα ιστορικά κτήρια της τελευταίας προ του ξεριζωμού γενιάς των Ρωμιών Τραπεζουντίων, όπως την οικία Θεοφυλάκτου (σήμερα αρχαιολογικό Μουσείο), την οικία Καπαγιαννίδη (σήμερα Κιόσκ Ατατούρκ), το φροντιστήριο Τραπεζούντας (σήμερα Λύκειο Ανατόλια), καθώς και την Πλατεία Απίστων, την κεντρική Μακρά Οδό, κλπ. Μετά το μεσημέρι αναχώρηση για Ορντού. Βραδιά ελεύθερη. Διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ 30/8: Μετά το πρωινό οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται τα χωριά των προγόνων τους. Οι λοιποί απολαμβάνουν τον καφέ τους στην παραλία ή στον λόφο του Μποζ Τεπέ, όπου ανεβαίνουν με λιφτ. Υπάρχει χρόνος για αγορά και επίσκεψη Ελληνικών Συνοικιών στην παραλιακή ζώνη. Συγκέντρωση μετά το μεσημέρι και αναχώρηση μέσω Τοκάτης για Αμάσεια. Άφιξη Αμάσεια, τακτοποίηση ξενοδοχείο και περιήγηση πόλης (αρχ. Μουσείο, τάφος Μυθριδατών, μνημείο Στράβωνα, χώρο δικαστηρίου Ανεξαρτησίας, αγορά, κλπ.). Βραδιά ελεύθερη. Διανυκτέρευση.
9Η ΗΜΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8: Σύντομη πρωινή περιήγηση στην Αμάσεια και αναχώρηση για την κοντινή Κάβζα. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, οι ταξιδιώτες είναι ελεύθεροι να επισκευτούν τα χωριά των παππούδων τους στις γύρω περιοχές του Λαντίκ, Καβάκ, Βεζίρκιοπρου, Ασαρτζίκ και Κάβζας. Οι λοιποί ταξιδιώτες με το λεωφορείο μας θα επισκεφθούμε τη Μερζιφούντα όπου ο Ναός της Αγίας Βαρβάρας και το περίφημο “Κολλέγιο Ανατόλια”. Στο κοντινό Γκιουμούς Μαντέν θα γνωρίσουμε τον Ναό του Αγ. Γεωργίου, τον οποίο ανακαίνισε και συντηρεί ως τζαμί ο φωτισμένος Ιμάμης του χωριού. Το βράδυ συνάντηση όλων των ταξιδιωτών στην Κάβζα, όπου στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνουμε τα θερμά ιαματικά λουτρά της πόλης, προσφορά του ιδιοκτήτη τους.
10Η ΗΜΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ 1/9: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη μέσω Τόσυας, Γκερέντε, Αντάπαζαρι και Νικομήδειας. Άφιξη ξενοδοχείο. Βραδιά ελεύθερη. Διανυκτέρευση.
11Η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9: Μετά το πρωινό επισκεπτόμεθα στην Αγία Σοφία, το Πατριαρχείο, το Καπαλί Τσαρσί, την Μονή Βλαχέρνας και το Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι τάφοι των μεγάλων Πατριαρχών. Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Σιλύβριας, Ραιδεστού, Μαλγάρων και τελωνείου Κήπων. Το ταξίδι μας τελειώνει με την άφιξη μας στο Κιλκίς.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Το πρόγραμμα είναι οριστικό και σταθερό. Μπορεί όμως να αλλάξει ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, τις τοπικές συνθήκες και τις επιθυμίες των ταξιδιωτών, συναινούντος του αρχηγού της εκδρομής.
2. Οι εκδρομείς μπορούν να αποκόπτονται από την ομάδα, προκειμένου να επισκεφθούν με ευθύνη και δαπάνες τους τα χωριά των γονέων τους. Στο συμφωνημένο όμως τόπο και χρόνο οφείλουν να επανέρχονται στην ομάδα.
3. Η δαπάνη του ταξιδιού είναι 650 Ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορά, ασφάλεια αστικής ευθύνης, ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και πρωινό με ένα γεύμα (εκτός Κων/πολης). Όλες οι λοιπές δαπάνες (τυχόν επίσκεψη σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, πλεονάζοντα γεύματα, ταξί, αγορές, κλπ) βαρύνουν τον εκδρομέα.
4. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να έχουν μαζί τους διαβατήρια ή νέες ταυτότητες.
5. Για κάθε χρήσιμη ιδέα ή παράπονο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναφέρονται στον αρχηγό ή στα μέλη του ΔΣ του συλλόγου. 
6. Στους εκδρομείς επιφυλάσσονται κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.
7. Η συμμετοχή στους επισκέψιμους χώρους είναι προαιρετική. Αρκεί να μην παρεμποδίζεται το βασικό πρόγραμμα της εκδρομής.
8. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι 30 Ιουνίου 2016 με την κατάθεση προκαταβολής. ( μισό ταξιδιωτικής δαπάνης )
9. Η εκδρομή θα έχει ταξιδιωτικό περιεχόμενο, αλλά ο χαρακτήρας της θα είναι προέχοντως ιστορικός. Στόχος είναι η ιστορική ενημέρωση των ταξιδιωτών, η γνωριμία με τα χώματα που έζησαν οι παππούδες τους και η επιτόπια επίσκεψη όσων αρχαιολογικών χώρων είναι επισκέψιμοι.
10. Αρχηγός και ξεναγός στην Εκδρομή θα είναι Θεόδωρος Παυλίδης.
11. Την ευθύνη οργάνωσης και εποπτείας της εκδρομής, έχει ο σύλλογος. Την οικονομική όμως διαχείρηση, την έχει αποκλειστικά το γραφείο τουρισμού.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6972 054413
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6945 028509
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 6972 240463
ΚΕΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 6975 619236
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 6977 601737

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply