Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του ν. Κιλκίς για το Σχολικό Έτος 2016-2017
Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών/τριών Α΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας. Στα πλαίσια της ισοκατανομής και ισομέρειας των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού μας ξεκίνησε ένας προγραμματισμός από τη Δ/νση Π.Ε. Κιλκίς από τον μήνα Μάιο, με στοιχεία που συλλέχθηκαν από όλες τις σχολικές μονάδες. Ακολούθησε η συνεργασία του Διευθυντή Διεύθυνσης Π.Ε. Εκπ/σης Κιλκίς με  τους Διευθυντές/ντριες, των  Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων. Διαμορφώθηκαν εκεί που ήταν αναγκαίο,  νέα χωροταξικά όρια στα αστικά κέντρα Κιλκίς και Πολυκάστρου. Τα νέα δεδομένα δημιούργησαν τις καλύτερες παιδαγωγικά συνθήκες για το ξεκίνημα των μαθητών/τριών μας στο σχολείο από τον μήνα Σεπτέμβριο.
Η αναλογία μαθητών/τριών ανά εκπαιδευτικό θα είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Τα τμήματα της Α΄ τάξης στην πόλη του Κιλκίς θα έχουν από 18 έως 23 μαθητές ανάλογα την περιοχή του σχολείου, ενώ στο Πολύκαστρο κάθε τμήμα Α΄ τάξης θα έχει 18 μαθητές. Στις προηγούμενες σχολικές χρονιές τα αντίστοιχα τμήματα έφταναν μέχρι και 27 μαθητές.
Ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις για εγγραφή και φοίτηση  νηπίων και προνηπίων του νομού. Με απόλυτη συνεργασία, μέσα σε κλίμα σεβασμού και καλής προαίρεσης, έγινε η κατανομή των νηπίων σε τμήματα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των γονέων. Τα τμήματα των νηπιαγωγείων φτάνουν από 20 μέχρι 22 νήπια/ προνήπια.
Η καλή συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια και η κατανόηση  μεταξύ όλων των στελεχών οδήγησε στη σωστή κατανομή των μαθητών σε τμήματα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δε χρειάστηκε να εκδώσει  υπηρεσιακά σημειώματα για την εγγραφή μαθητών που είναι έξω από τα θεσμοθετημένα χωροταξικά όρια των σχολείων.
Ο προγραμματισμός όμως έφερε στην επιφάνεια μια αναγκαιότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο επόμενο διάστημα. Είναι το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα δυο αστικά κέντρα του νομού, του  Κιλκίς και του Πολυκάστρου. Χρειάζεται άμεσα να γίνουν ενέργειες από τις δημοτικές αρχές για τη δημιουργία τεσσάρων νέων σχολείων, από τα οποία τα δυο είναι δημοτικά και τα δυο νηπιαγωγεία (10ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου, 14ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς και 5ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου).
Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων, τους Δ/ντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων όλου του νομού για την άψογη συνεργασία τους. Επίσης ευχαριστεί τους γονείς των μαθητών για τη ευγενική και πολιτισμένη στάση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εγγραφών και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι.
Ο Δ/ντής Π.Ε. Κιλκίς

Παπαδόπουλος Αριστείδης

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply