Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Γράφει η Θεοδώρα Τσιαμαντά
Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς γέλιο; Εγώ πάντως όχι.Το γέλιο είναι τρόπος επικοινωνίας, τρόπος για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι τους καταλαβαίνουμε και τους αποδεχόμαστε.Σύμφωνα με τη μυθολογία, τον Γέλωτα (προσωποποίηση του γέλιου) τον χάρισε η Αφροδίτη στους ανθρώπους.Ο Λυκούργος (Σπαρτιάτης νομοθέτης) είχε ιδρύσει στην Σπάρτη ναό, όπου λατρευόταν ο Γέλωτας. Ναός του Γέλωτα υπήρχε και στην πόλη των Αινιάνων Υπάτων της Θεσσαλίας. Μάλιστα μια φορά τον χρόνο τελούσαν και δημόσιους αγώνες προς τιμή του.Στην αρχαιότητα το γέλιο κατείχε σημαντική θέση στη ζωή των ανθρώπων σαν ένα από τα μέσα που ενίσχυε την ψυχική, πνευματική, σωματική υγεία και αρμονία.
Ο Αριστοτέλης θεωρούσε ότι το γέλιο επιφέρει κάθαρση με ανώδυνο τρόποκαι τον άνθρωπο ως το μόνο γελαστικό ζώο. Ο Ιπποκράτης πίστευε στη θεραπευτική αξία του γέλιου, ενώ ο Δημόκριτος ήταν γνωστός ως «ο φιλόσοφος που γελά», γελούσε με την ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για τον εαυτό τους και τις ασχολίες τους σε σχέση με την πραγματική τους θέση μέσα στο Σύμπαν. Ο Πυθαγόρας, έκρινε αν θα δεχτεί κάποιον για μαθητή του από τον τρόπο που γέλαγε. Οι λεγόμενοι Γελωτομάντεις στήριζαν τις μαντικές προβλέψεις τους για το μέλλον πάνω στο γέλιο.
Αν μαθαίναμε πόσο ευεργετικό είναι το γέλιο για την υγεία μας, ίσως προσθέταμε μερικές στιγμές στη ζωή μας. Καταρχάς δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.Αυτό σημαίνει πως αρρωσταίνουμε πιο σπάνια αν γελάμε. Έπειτα αυξάνει τις ενδορφίνες (ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε ευεξία) στον εγκέφαλο. Επιπλέον μειώνει την πίεση, το στρες και αυξάνει την ευκαμψία των μυών. Ακόμη μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το άγχος. Συν τοις άλλοιςαυξάνει την κοινωνικότητά μας.Ένας γελαστός άνθρωπος είναι περισσότερο συμπαθής, γιατί δείχνει πως είναι ανοιχτός , ειλικρινής και προσελκύει περισσότερο τους ανθρώπους.

     Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε ότι το γέλιο έχει μόνο θετική επίδραση στον οργανισμό μας. Άρα πρέπει να χαμογελάμε καθημερινά. Άλλωστε καλύτερα να προκαλείς το γέλιο παρά τον περίγελο.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply