Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




ΘΕΜΑ : Χορήγηση θέσης παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών σε λαϊκές αγορές του Δήμου Παιονίας.

Η αρμοδιότητα χορήγησης των παραγωγικών αδειών, μετά την εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη περιήλθε στους Δήμους σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 υπ’ αριθ. 32 αρμοδιότητα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με α) το άρθρο 8 του Ν. 4264/2014 : «1. Στις λαϊκές αγορές επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται φυσικά πρόσωπα που είναι παραγωγοί ή επαγγελματίες πωλητές αυτοπροσώπως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, συνεταιριστικές οργανώσεις και αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, εφόσον κατέχουν άδεια πωλητή λαϊκών αγορών. 2. Αρμόδια Αρχή για τη χορήγηση της σχετικής άδειας, είναι: (α) Τα Περιφερειακά Συμβούλια των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας για μεν τον παραγωγό και τη συνεταιριστική οργάνωση ή την αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών, εφόσον δραστηριοποιείται ή έχει την έδρα του στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής ή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, για δε τον επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, εφόσον έχει την κατοικία ή τη μόνιμη διαμονή του στα διοικητικά όρια της περιφερειακής ενότητας της Περιφέρειας Αττικής ή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και (β) για τις λοιπές περιοχές της χώρας, το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, για μεν τον παραγωγό και τη συνεταιριστική οργάνωση ή την αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών, εφόσον δραστηριοποιείται ή έχει την έδρα του στα διοικητικά όρια του οικείου δήμου, για δε τον επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, εφόσον έχει την κατοικία ή τη μόνιμη διαμονή του στον οικείο Δήμο και για τις θέσεις που προκηρύσσονται σε αυτόν».
          Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4264/2014, άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών δικαιούνται: Α. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι επαγγελματίες αγρότες, όπως ορίζεται, και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με το ν. 3874/2010, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή ασχολούνται προσωπικά με την καλλιέργεια γης ιδιόκτητης ή μισθωμένης ή είναι αλιείς ή υδατοκαλλιεργητές ή ιχθυοκαλλιεργητές, και διαθέτουν τα κατωτέρω προϊόντα αποκλειστικά δικής τους παραγωγής και οικοτεχνίας, σύμφωνα με το άρθρο 17:
(α) αβγά σφραγισμένα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού,
(β) άνθη, καλλωπιστικά φυτά και κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία.
(γ) ελιές,
(δ) οίνος εμφιαλωμένος, ο οποίος έχει παραχθεί, εμφιαλωθεί και επισημανθεί, σύμφωνα με την κείμενη
ενωσιακή και εθνική αμπελοοινική νομοθεσία,
(ε) ελαιόλαδο συσκευασμένο, όπως ορίζεται στην απόφαση 323902/18.09.2009 (Β΄2026) «Συμπληρωματικά μέτρα του Κανονισμού 1019/2002»,
(στ) μέλι τυποποιημένο,
(ζ) ξηροί καρποί,
(η) οπωροκηπευτικά,
(θ) όσπρια,
(ι) πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,
(ια) μεταποιημένα ή συσκευασμένα ή τυποποιημένα προϊόντα οικοτεχνίας, ιδίως μαρμελάδες, γλυκά του
κουταλιού, προϊόντα ντομάτας, τσίπουρο, τσικουδιά, ρακί, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα και αρτύματα,
(ιβ) νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας,
(ιγ) λοιπά αγροτικά προϊόντα,
(ιδ) τυροκομικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης (κωδικό αριθμό έγκρισης), σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΚ) 852/2004 και 853/2004, έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την επισήμανση και κατά τη μεταφορά και πώλησή τους τηρούνται οι απαιτήσεις του Κεφαλαίου III του Παραρτήματος II του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004, και
(ιε) αλλαντικά, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένες και πιστοποιημένες μονάδες παραγωγών και τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Β. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις και οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, προκειμένου να διακινήσουν προϊόντα των μελών τους τα οποία δεν κατέχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών. Κάθε Συνεταιριστική Οργάνωση και αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών διαθέτει τα προϊόντα της μέσω υπαλλήλου της, τα στοιχεία του οποίου δηλώνονται στο φορέα έκδοσης της άδειας και αναγράφονται μαζί με τα λοιπά στοιχεία στην άδεια και ο οποίος φέρει υποχρεωτικά την κάρτα
που προβλέπεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 13.
2. Κάθε δικαιούχο φυσικό πρόσωπο λαμβάνει μία μόνον άδεια πωλητή λαϊκών αγορών, η οποία ισχύει για τις λαϊκές αγορές όλης της χώρας και δύναται να αναφέρεται σε περισσότερα του ενός προϊόντα. Κάθε συνεταιριστική οργάνωση ή αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών λαμβάνει μία μόνο άδεια ανά δέκα (10) παραγωγούς και μέχρι δεκαπέντε (15) άδειες, η οποία ισχύει για τις λαϊκές αγορές όλης της χώρας και δύναται να αναφέρεται σε περισσότερα του ενός προϊόντα. Στην περίπτωση που τα πρόσωπα αυτά, φυσικά ή νομικά, επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν και σε λαϊκή αγορά εκτός διοικητικών ορίων της αρμόδιας αρχής έκδοσης της άδειας, δεν υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 10 του παρόντος σε κάθε αρχή στα διοικητικά όρια της οποίας ανήκει η κάθε λαϊκή αγορά, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 93 του Ν 4314/2014.
3. Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 4264/2014 , οι Δήμαρχοι υποχρεούνται να παρέχουν κατά προτεραιότητα στους παραγωγούς όλης της χώρας θέσεις στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
          Για τον σκοπό αυτό δηλαδή για την συμμετοχή στην λαϊκή αγορά της Δ.Κ.Πολυκάστρου  (μέτρα 4) η οποία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο  εκτός των αργιών με  πωλούμενο είδος : ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ, υπέβαλε την  με αρ. πρωτ. 13825/27-06-2016 αίτηση η ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, κάτοικος  ΦΛΑΜΟΥΡΙΑΣ , ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ μαζί με τα παρακάτω αναφερόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις:
1.    Αίτηση όπως ορίζει το άρθρο 10 του Ν. 4264/2014.
2.    Φωτοαντίγραφο της υπ’ αριθ.02/2016 άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών του Δήμου Εδέσσης .
3.    Βεβαίωση Δημοτικής Ενημερότητας (άρθρο 285 του Ν. 3463/2006).
         
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ



ΠΑΜΠΟΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply