Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΑΝ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η αποχώρηση των μελών του «NoBorderCamp» που είχαν κατασκηνώσει στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ξεκίνησε χθες, Κυριακή 24 Ιουλίου και ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών!

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Δέλλιος, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού πρώτα παραβιάστηκαν, η πόρτα ασφαλείας του 3ου ορόφου της αίθουσας γενικών συνελεύσεων της σχολής και η πόρτα ασφαλείας 4ου ορόφου προς την ταράτσα.


Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δέλλιο, καταστράφηκαν οκτώ πόρτες των τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ορόφου, η πόρτα ενός συγκροτήματος των αιρετών και μία πόρτα ενός γραφείου του τομέα ποινικών επιστημών, ενώ γράφτηκαν με μπογιές, σπρέι και ασφαλτόπισσα, διάφορα σε συνθήματα σε τοίχους, τζάμια και πόρτες. Επιπλέον, με ασφαλτόπισσα έγραψαν συνθήματα στις προσόψεις των κτιρίων του Χημικού και του Βιολογικού...


«Αυτό που ζήσαμε στο Αριστοτέλειο αυτές τις δέκα μέρες, είναι ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, μέσα στο κέντρο της πόλης, τελούσε σε μια ομηρία και είχε μεταβληθεί σε ένα γκέτο, το οποίο είχε τους δικούς του νόμους και κανόνες, τους δικούς του μηχανισμούς επιτροπής με συνεχείς απειλές του τύπου ανοίξτε και θα τα σπάσουμε», δήλωσε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ: «Από την εικόνα που υπάρχει φαίνεται ότι οι καταληψίες είχαν εγκαταστήσει μαγειρείο κάτω από τα παράθυρα των αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ορόφου, χρησιμοποιούσαν τις τουαλέτες όλων των συγκροτημάτων του 1ου, 2ου και 3ουορόφου και κοιμόντουσαν μέσα στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων και τελετών της Σχολής. Ακόμη είναι φανερό ότι οι καταληψίες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του κτηρίου, εκτελούσαν μεθοδικά συγκεκριμένο σχέδιο με τις κινήσεις τους, για κάθε μια από τις οποίες διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό (ψαλίδια, κόφτες, λοστούς και λοιπά εργαλεία διάρρηξης), είχαν στρατιωτικού τύπου οργάνωση και πειθαρχία και εντυπωσιακούς οικονομικούς πόρους (εξέδρες, σκαλωσιές, ντουζιέρες, χημικές τουαλέτες, καθημερινή τροφοδοσία με φορτηγά, ελληνικά και ξένα, καθημερινές μεταφορές με μεγάλο αριθμό λεωφορείων).


Κατά την αποχώρησή τους οι καταληψίες αποδύθηκαν σε προσπάθεια «εξωραϊσμού» των ενεργειών τους, με σφουγγάρισμα και επιχείρηση απομάκρυνσης των σκουπιδιών. Ωστόσο ακόμη και τώρα υπάρχουν εγκατεστημένα στα πάρκα του ΑΠΘ πάνω από 30 αντίσκηνα με αρκετό κόσμο».






Πηγή: newsbomb.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply