Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » » MΕ ΕΡΓΟ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ» Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Σαρωτικές αναμένονται να είναι οι αλλαγές στις διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών το επόμενο διάστημα. Μετά την αποχώρηση Σάλλα από την Τράπεζα Πειραιώς, και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, θεωρείται βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί, καθώς προσκρούει στις περιοριστικές διατάξεις του νέου νόμου.
Έχοντας συμπληρώσει ενάμιση σχεδόν χρόνο στη διοίκηση της Εθνικής, πολλοί λένε ότι το μείγμα εμπειριών που διαθέτει η κα.Κατσέλη, τόσο από τη θητεία της ως Υπουργός, όσο και από την καριέρα της σε διεθνείς οργανισμούς, έφεραν πολύ γρήγορο θετικό πρόσημο στο παλαιότερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.
Οι λεπτοί χειρισμοί της ως επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών την πολύ κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2015 – με την τραπεζική αργία και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων να δημιουργούν τεράστια αβεβαιότητα στην οικονομία- υπήρξαν καθοριστικοί, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, για την αποφυγή πανικού. Το διεθνές προφίλ της κας Κατσέλη και οι επαφές που έχει με παράγοντες -κλειδιά της διεθνούς οικονομικής και ακαδημαϊκής ελίτ τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, συνέβαλαν ώστε να αποτελεί η ίδια μία άγκυρα εμπιστοσύνης για διεθνείς επενδυτές, δεδομένης μάλιστα της γενικής δυσπιστίας απέναντι στο τότε οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Αλλά και στην Εθνική, η δική της παρέμβαση και εμπλοκή υπήρξε καθοριστική, ώστε να επιλύονται γρήγορα και προς όφελος της τράπεζας κρίσιμες υποθέσεις ή να συνάπτονται νέες συνεργασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, που μετά από παλινωδίες μηνών έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία. Χαρακτηριστική είναι επίσης, η συμφωνία που πολύ πρόσφατα σύναψε η Εθνική – ύστερα από συνάντηση της κας Κατσέλη με την πρέσβη του Ισραήλ – με τον ΙΑΤΙ, τον μεγαλύτερο οργανισμό –ομπρέλα του Ισραήλ στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας, για πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από ισραηλινούς ειδικούς.
Δύο, εξάλλου πολύ πρόσφατες πρωτοβουλίες που παρουσίασε η Εθνική Τράπεζα, φέρουν τη σφραγίδα της κας Κατσέλη. Πρόκειται για το πρόγραμμα act4Greece, μια πλατφόρμα crowdfunding, μέσω της οποίας υποστηρίζονται δράσεις που ανταποκρίνονται σε ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, και για το νέο πρόγραμμα «ΕΘΝΙΚΗ Αλυσίδα Αξίας», ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο που στηρίζει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε εφοδιαστικές αλυσίδες και αλυσίδες αξίας, με εκκίνηση τον κλάδο της ναυτιλίας.

Η πορεία αυτή της κας Κατσέλη τον ενάμιση χρόνο, τόσο στην Εθνική, όσο και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών- παρόλο που η ίδια ούτε προέρχεται ούτε είχε καμία ανάμειξη με το παραδοσιακό τραπεζικό κατεστημένο της χώρας – δεν έπεισε, όμως, τους θεσμούς, που παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους για απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου νόμου. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η κ. Κατσέλη θα αναλάβει κρίσιμο πόστο σε παραγωγικό υπουργείο.


ΠΗΓΗ:rizopoulospost.com

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply