Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Το μνημείο είναι αφιερωμένο  αφιερωμένο στην Ελληνική Λεγεώνα του αυτοκράτορα Νικολάου Α΄, και είναι δωρεά του πρόεδρου της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν  τον Ιούλιο στην Ιστορική Λεωφόρο της Σεβαστούπολης, κοντά στο μνημείο του Πανοράματος Άμυνας.
Στο μήνυμά του ο Πόντιος επιχειρηματίας τονίζει ότι η Ελληνική Διασπορά της Ρωσίας περίμενε αυτό το γεγονός πάνω από 150 χρόνια.
«Στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, το Φιλανθρωπικό μας Ίδρυμα ανέλαβε την πρωτοβουλία εγκατάστασης του μνημείου στη Σεβαστούπολη για τους συμπατριώτες μας – την Ελληνική Λεγεώνα του αυτοκράτορα Νικολάου Α΄.
»Κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου και της πρώτης ηρωικής άμυνας της Σεβαστούπολης, μεταξύ των στρατιωτών ήταν και Έλληνες εθελοντές που πολεμούσαν με τα λάβαρα στα οποία έγραφε “Για την Ορθοδοξία”, διότι η πίστη ήταν πάντα η πνευματική βάση που υποστήριζε τους Έλληνες σε όλη την ιστορική διαδρομή τους.


»Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι σε πολλούς Έλληνες εθελοντές για την ανδρεία και τη γενναιότητά τους απονεμήθηκαν τα υψηλότερα βραβεία του ρωσικού κράτους.
»Με την εγκατάσταση του μνημείου για τους στρατιώτες της ελληνικής λεγεώνας αποκαθιστούμε τη σύνδεση με το χρόνο και διαιωνίζουμε την ιερή μνήμη των Ελλήνων υπερασπιστών του ρωσικού κράτους.


»Είμαι πεπεισμένος ότι το νέο μνημείο, που αποκαλύφθηκε στη Σεβαστούπολη, αποτελεί συμβολικό μέρος συγκέντρωσης του ελληνικού πνεύματος στην Κριμαία και θα υπενθυμίζει στις μελλοντικές γενιές τα κατορθώματα των συμπατριωτών μας, τα ονόματα των οποίων έχουν προστεθεί στην ηρωική ιστορία της Ρωσίας».



About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply