Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (ΚΞΓ) ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ MΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Το υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει τροπολογία, με την οποία ορίζει νέες ρυθμίσεις για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ) και τα Φροντιστήρια Mέσης Εκπαίδευσης:


Όλη η παράγραφος 1 α, β, γ της τροπολογίας περιέχει «εμπόδια» για την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος στον ιδιωτικό τομέα, κατά παράβαση κάθε έννοιας της ελευθερίας του επιχειρείν! Επίσης, εμφανίζει πλήρη αδιαφορία, αλλά και άγνοια για τις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες λειτουργίας των ΚΞΓ. Μάλλον, η πραγματική πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να υφαρπάξει αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας (περιέργως σιωπά) προκειμένου να ορίζει τα παρακάτω εργασιακά θέματα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση).

1. Στον υπολογισμό του ωρομισθίου, η τροπολογία, αυθαίρετα και διακριτικά, (μήπως και εσκεμμένα;) ορίζει ως πλήρες ωράριο τις 21 ώρες την εβδομάδα, αντί των 40 που είναι το πλήρες ωράριο, κατά την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, η οποία ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων, εκτός αν έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Επιπρόσθετα, στην τροπολογία, δεν διευκρινίζεται (τυχαία;), αν, οι επιπλέον των 21 ωρών, θα αμείβονται ως υπερεργασία ή υπερωρία; Χωρίς, λοιπόν, κάποιες ουσιώδεις διευκρινίσεις, μπορεί κανείς να μιλάει για διπλασιασμό του ωρομισθίου, επιλεκτικά, στο συγκεκριμένο κλάδο του ιδιωτικού τομέα! 

2. Στην ρηχή αιτιολόγηση του ορισμού των αργιών, από τον Υπουργό Παιδείας, την ΟΙΕΛΕ, αλλά και τους προσκείμενους σε αυτή βουλευτές, οι οποίοι αναφέρθηκαν, γενικώς, στο ποσό καλές είναι οι διακοπές, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αργίες για όλους είναι άλλο πράγμα! Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στο Δημόσιο οι ωρομίσθιοι δεν πληρώνονται τις αργίες! 

Όλοι οι παραπάνω, εμφανίζονται να αγνοούν, προφανώς (εσκεμμένα;), ότι, για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη τους (το Δημόσιο), εφόσον είναι μόνιμοι, να τους αμείβει, αφού, με ευθύνη του, τα Δημόσια Σχολεία δεν λειτουργούν, όπως γίνεται το καλοκαίρι. Όμως, στον ιδιωτικό τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης, τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι η εργοδοσία συνάπτει συμβάσεις και, άρα, το μόνο που μπορεί να ισχύει είναι τα όσα ορίζει, για τις αργίες, η εργατική νομοθεσία. 

Προσπαθούν, δηλαδή, να κάνουν μία υπέρβαση, που σημαίνει αυξήσεις, μόνο και αποκλειστικά, για μία τάξη εργαζομένων, παραβιάζοντας, έτσι, και τις μνημονιακές υποχρεώσεις! Είναι ανάγκη όλα τα παραπάνω να διευκρινιστούν και να λυθούν στην ολομέλεια, όταν η εν λόγω τροπολογία έρθει για ψήφιση (τέλος Αυγούστου). Είναι ιδιαίτερα επείγον, προκειμένου να ξέρουμε πώς θα γίνουν οι προσλήψεις και πόσα θα πληρώνουμε!

Με τη δημοσίευση αυτή, στον τοπικό τύπο, ο σύλλογος ΚΞΓ Ν. Κιλκίς ενημερώνει, άμεσα, μέλη και μη μέλη, βουλευτές, κόμματα, επιμελητήριο, τους ενδιαφερομένους φορείς και τους φροντιστές μέσης εκπαίδευσης. 

Δεν γίνεται να νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς!





About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply