Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Όταν, φέτος το καλοκαίρι, διαγνώστηκε στον γιο μου (17 ετών) Κερατόκωνος και στα δυο μάτια, συνειδητοποίησα πως οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί, όπως και εγώ, δεν γνωρίζαμε για αυτή την πάθηση των ματιών. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω στην εφημερίδα τα βασικά για αυτή την πάθηση, με σκοπό την ενημέρωση των γονέων κυρίως.
Ο κερατόκωνος είναι μία μη φλεγμονώδης πάθηση του κερατοειδούς του ματιού, κατά την οποία η επιφάνεια του κερατοειδούς προοδευτικά παραμορφώνεται παίρνοντας μία «κωνική» μορφή. 
Το επικίνδυνο στον κερατόκωνο είναι ότι προκαλεί προοδευτική, μερική ή ολική πτώση της όρασης, η οποία δεν βελτιώνεται με γυαλιά και μπορεί να φθάσει μέχρι και την τύφλωση. Γενικά θεωρείται κληρονομική ασθένεια και για την εμφάνισή της ενοχοποιούνται πολλοί παράγοντες και κυρίως ανωμαλίες της δομής ή του μεταβολισμού των διαφόρων τμημάτων του κερατοειδούς. Εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία. Η διάγνωση του κερατόκωνου δεν μπορεί να γίνει με μια απλή οφθαλμολογική εξέταση ρουτίνας, αλλά μόνο με τοπογραφία κερατοειδούς(κόστος εξέτασης ~ 80€).
Η θεραπεία που επιλέξαμε για τον γιο μου, με στόχο να σταματήσει την εξέλιξη του κερατόκωνου, ήταν η επέμβαση με lazerCrosslinking κερατοειδούς.
Στη συνέχεια και εφόσον συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του, ο γιατρός πρότεινε τους Ενδοκερατικούςδακτύλιους, οι οποίοι εισάγονται μέσα στο στρώμα του κερατοειδούς για να τον επιπεδώσουν, αλλάζοντας το σχήμα και τη θέση του κώνου.
Σε παγκόσμια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Οφθαλμολογίας της Νέας Υόρκης, παρατηρήθηκε ότι περίπου 1 στους 20 Έλληνες έχει υποψία για κερατόκωνο, γεγονός που τον κάνει μία εξαιρετικά ενδημική πάθηση και θεωρείται ότι θα έπρεπε να εξετάζεται προληπτικά σε όλα τα παιδιά που εισέρχονται στο Λύκειο, έτσι ώστε να προλαμβάνεται σε αρχικό στάδιο. Μέχρι όμως να γίνει αυτό από το κράτος, ο κάθε γονέας ας λάβει τα μέτρα του, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και για τον κερατόκωνο.
Τάνια Τσομπανίδου

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply