Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Πρωτόκολλο και τριετή οδικό χάρτη συνεργασίας (2017-2020) υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάβτσενκο, στη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ «KYRIL SYNERGY: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις συνεργασίας», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας, η οποία ανοίγει νέους δρόμους, με αμοιβαία οφέλη και για τις δυο περιοχές. «Πρόκειται για μια συνεργασία, για την οποία έχω εργαστεί από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσω να εργάζομαι, γιατί πιστεύω στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τις οικονομίες και τις κοινωνίες των χωρών μας. Περνάμε σήμερα πλέον, από την προετοιμασία στην υλοποίηση, μιας ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου και του Οδικού Χάρτη για την ανάπτυξη της συνεργασίας, μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2017-2020. Ξεκινάμε σήμερα ένα τριετές πρόγραμμα δράσεων, με το οποίο πρώτον ενισχύεται η επιχειρηματικότητα σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα και δεύτερον προωθούνται υπηρεσίες και προϊόντα με αμοιβαία ωφέλεια. Ταυτόχρονα κάνουμε ένα σημαντικό και αποφασιστικό βήμα εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας, φέρνοντας κοντά τους επιχειρηματίες από τις δύο Περιφέρειες, τόσο με τις τράπεζες του φόρουμ, όσο και με τις B2B συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας καλωσορίζοντας την πολυμελή ρωσική αποστολή, με επικεφαλής τον κ. Πολτάβτσενκο.
Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, προωθούνται επτά συγκεκριμένοι και αμοιβαίοι στόχοι:
1.Ενίσχυση των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.
2.Αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
3.Ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.
4.Συμμετοχή σε δράσεις διάδοσης του πολιτισμού.
5.Ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.
6.Παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων επιστήμης και τεχνολογίας.
7.Προώθηση των  αειφόρων επενδύσεων και της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε και τους έξι πρώτους τομείς κοινής δράσης:
-Πολιτισμός και Τέχνη.
-Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και Εμπόριο, με επίκεντρο τις εξαγωγές, τη μεταποίηση, τις επενδύσεις και την αγορά ακινήτων.
-Εκπαίδευση, Επιστήμη και Τεχνολογία, με επιστημονικές συνεργασίες και ανταλλαγές φοιτητών, σπουδαστών και ερευνητών.
-Τουρισμός, με νέες θεματικές διαδρομές και σύνδεσή του με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα τοπικά προϊόντα, τη θρησκεία και την ιστορία.
-Πρωτογενής Παραγωγή, με έμφαση στις εξαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
-Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Όταν πραγματοποιούσα την επίσκεψη μου στον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, με στόχο να ξεκινήσουμε αυτή τη στενή διμερή συνεργασία, στο μυαλό μου είχα ένα και μόνο πράγμα: την προοπτική της οικονομίας και την κοινωνίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Και προοπτική σημαίνει ανάπτυξη. Και ανάπτυξη σημαίνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Ενίσχυση της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Σημαίνει μια πιο ανταγωνιστική οικονομία με ακόμα πιο ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε όλους τους τομείς που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Περιφέρειάς μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Τα τέσσερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι:
1.Συνδυασμένες μεταφορές.
2.Αγροτικός τομέας και εξαγωγές.
3.Τουρισμός.
4.Παιδεία και Πολιτισμός.
«Οι πέντε θεματικές του φόρουμ, με αντικείμενο την αυτοδιοίκηση, την παιδεία τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τον τουρισμό, την υγεία, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα, συνιστούν τους πέντε πρώτους άξονες της συνεργασίας που παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Θα ακολουθήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, πολλά ακόμα πεδία και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες. Σ’ αυτό το δρόμο που βάλαμε την Κεντρική Μακεδονία, συνεχίζουμε αποφασιστικά και αταλάντευτα. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται ολοένα και πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, πιο εξωστρεφής, πιο ανταγωνιστική. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται σύγχρονη. Και μια σύγχρονη Περιφέρεια μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πιο ανθρώπινη. Γιατί πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις πλούτο για να μπορείς μετά να δώσεις σε όλους. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που ακόμα μία πρωτοβουλία και προσπάθειά μας φέρνει αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Πολτάβτσενκο αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας τονίζοντας ότι σε δύο χρόνια συμπληρώνονται 190 χρόνια σύναψης διμερών διπλωματικών σχέσεων, Μίλησε για τα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα έργα του Αριστοτέλη και σημείωσε: «Ο Αριστοτέλης εφηύρε την οικονομία που υφίσταται μέχρι σήμερα. Εκείνος στα έργα του έλεγε τι εμποδίζει και τι ενθαρρύνει την οικονομία. Η οικονομία ενθαρρύνεται από τις καλές σχέσεις, την κατανόηση και τη διάθεση να συνεργαστείς και αυτή η διάθεση και κατανόηση υπάρχει μεταξύ μας».
Για τους επιμέρους τομείς συνεργασίας είπε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο του πολιτισμού ενώ για το χώρο του τουρισμού σημείωσε ότι μπορούν να προωθηθούν ο επιχειρηματικός τουρισμός, ο πολιτιστικός και ο πνευματικός τουρισμός που έχει σχέση με τις κοινές ορθόδοξες αξίες της Ελλάδας και της Ρωσίας. 
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που τόνισε ο φίλος μου Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που έχει σχέση με συνεργασία στον τομέα της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών. Ναι σήμερα ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Υπάρχουν ορισμένες διακυμάνσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής οι οποίες δυσχεραίνουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αλλά κανένας δεν εμποδίζει και δεν απαγορεύει στις περιφέρειες διαφόρων χωρών να συνεργάζονται στον τομέα της επιστήμης, της εκπαίδευσης και των καινοτομιών και νομίζω ότι έχουμε να προσφέρουμε πολλά πράγματα ο ένας στον άλλον και είναι μια από τις κατευθύνσεις που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πολύ», συμπλήρωσε ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης.

Στο επιχειρηματικό φόρουμ συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδροι Ενώσεων Ξενοδόχων της περιοχής, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων όλων των τομέων παραγωγής.




ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Στο Πρωτόκολλο και τον Οδικό ΧάρτηΤριετούς Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υπέγραψαν οι κ.κ. Πολτάβτσενκο και Τζιτζικώστας εξειδικεύονται οι δράσεις ανά τομέα:

Α. Πολιτισμός και Τέχνη
Με τη συνεργασία των φορέων πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του πολιτιστικού κέντρου “Ρώσικο Σπίτι” της Περιφέρειας Αγίας Πετρούπολης, θα υλοποιηθούν:
-Ελληνορωσικό Δημοσιογραφικό Συνέδριο.
-Ελληνορωσικό Φεστιβάλ Πολιτισμού.
-Αθλητικά γεγονότα.
-Οργάνωση Πολιτιστικού Κέντρου Βυζαντινού Πολιτισμού στην Αγία Πετρούπολη και τη Θεσσαλονίκη με στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στις δύο χώρες.
-Ανακήρυξη έτους 2017 σε Έτος Αγίας Πετρούπολης-Ρωσίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Έτος Κεντρικής Μακεδονίας-Ελλάδας για την Αγία Πετρούπολη ως συνέχεια του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Β. Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και Εμπόριο:
Με τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αγίας Πετρούπολης και την υποστήριξη του Κέντρου Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδας που ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, θα προωθηθούν άμεσες και στοχευμένες επιχειρηματικές συμφωνίες:
-Καθιέρωση μιας ετήσιας διοργάνωσης Ελληνορωσικού Φόρουμ Επιχειρηματιών και συχνότερων θεματικών επιχειρηματικών συναντήσεων.
-Ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο των επιχειρηματικών συναλλαγών.
-Ελληνική ή Ρώσικη εκπροσώπηση σε κλαδικές εκθέσεις.
-Προώθηση συνεργασίας ρώσικων φορέων με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με στόχο την εκπόνηση ενός προγράμματος κάλυψης των φαρμακευτικών αναγκών.

Γ. Εκπαίδευση, επιστήμη και τεχνολογία:
Με τη συνεργασία των φορέων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αγίας Πετρούπολης, προωθούνται οι συνέργειες ανταλλαγής τεχνογνωσίας στους εξής τομείς:
-Αστροφυσική.
-Ιατρική Τεχνολογία.
-Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός.
-Ελληνική και Ρώσικη γλώσσα.
-Ορθοδοξία και Βυζάντιο.
-Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δ. Τουρισμός:
Ο τομέας του τουρισμού υποστηρίζεται άμεσα και περιφερειακά μέσω των λοιπών δράσεων. Με γνώμονα την αξιοποίηση των θεματικών διαδρομών και των δύο πλευρών και στόχους τη διευρυμένη τουριστική περίοδο και την ένταξη περισσότερων περιοχών, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι:
-Εκθέσεις.
-Ταξίδια εξοικείωσης.

Ε. Πρωτογενής παραγωγή:
Τα προϊόντα κάθε περιοχής θα προωθηθούν μέσω των φορέων τους με τους εξής τρόπους:
-Συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων ομιλητών αντίστοιχα σε διοργανώσεις με θέμα την υγιεινή διατροφή.
-Προώθηση τοπικών προϊόντων.
-Προώθηση πιστοποιημένων προϊόντων όπως το «Καλάθι αγροτικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας».
-Προώθηση άμεσων συνεργασιών φορέων παραγωγής με εταιρείες που παρέχουν διατροφή στους εργαζομένους τους και με εισαγωγικές εταιρείες.
-Συνεργασία με ξενοδοχεία για επιδείξεις μαγειρικής.
-Συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων επαγγελματιών σε φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας μέσω των φορέων τους.

ΣΤ. Τοπική αυτοδιοίκηση:
Στα πλαίσια ανταλλαγής καλών πρακτικών αειφορίας από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι:
Φόρουμ Καποδίστρια».
-Ενίσχυση των αδελφοποιημένων περιοχών και προώθηση του θεσμού της αδελφοποίησης για τις υπόλοιπες περιοχές σύμφωνα με τα κοινά χαρακτηριστικά τους.

Εκτός των προαναφερθέντων, με την παρούσα συμφωνία υποστηρίζονται οι δράσεις που ενισχύουν την επιχειρηματική εξωστρέφεια, ενθαρρύνουν την καινοτομία, απαιτούν τις συνέργειες, εκτιμούν την ποιότητα και αξιοποιούν τις υπάρχουσες υποδομές σε όλες τους τις μορφές.



About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply