Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » ΑΝ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Μετά τα φορομπηχτικά μέτρα σε συνταξιούχους και μισθωτούς η καταρρέουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε στο στόχαστρο της μια ακόμη κοινωνική τάξη τους αγρότες.
Ετσι με διάταγμα εξπρές 575.000 φορολογούμενοι που έχουν (ή είχαν) έσοδα από την ενασχόληση τους με την γεωργία καλούνται να περάσουν από το ‘’ταμείο’’ και να βάλουν βαθιά το χέρι στις τσέπες τους και το 2017 να καταβάλουν φόρους αυξημένους κατά 70% από την χρονιά που διανύουμε. Και μάλιστα από τις φοροεισπρακτικές διατάξεις των κυβερνώντων δεν θα ξεχωρίσουν είτε οι εν ενεργεία αγρότες αλλά ούτε και οι συνταξιούχοι παραγωγοί.
Τα μέτρα φωτιά, τη νέα φοροκαταιγίδα «κρύβουν» δυο διατάξεις που παρουσιάζει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με τις οποίες αναφέρεται αναλυτικά:
1 Με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016 προβλέπεται ότι το καθαρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα εξακολουθεί να φορολογείται αυτοτελώς, όχι όμως με συντελεστή φόρου 13% στο σύνολό του, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά με φορολογική κλίμακα, με συντελεστές φόρου από 22% μέχρι και 45%. Προβλέπεται επίσης ότι για όσους αποκτούν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες ισχύει έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636-9.545 ευρώ. Όμως στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μαζί με εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες, η μείωση φόρου υπολογίζεται μία φορά για το σύνολο των εισοδημάτων.
2 Επίσης, με τη διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 44 του ν. 4389/2016, που ψηφίστηκε λίγες μέρες αργότερα, προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και, γενικότερα, όλοι όσοι αποκτούν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα σε ποσοστό μικρότερο από το 50% του συνολικού εισοδήματός τους δεν δικαιούνται για το αγροτικό τους εισόδημα την έκπτωση φόρου εισοδήματος που κυμαίνεται από 1.900 ευρώ έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων!
Αποτέλεσμα των παραπάνω διατάξεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οι οποίοι αποκτούν και αγροτικά εισοδήματα να υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρο αυξημένο από 13% σε 22% για τα αγροτικά τους εισοδήματα που φθάνουν μέχρι και το ποσό των 20.000 ευρώ!

Kιλκίς, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply