Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Δήλωση της Αντιγόνης Λυμπεράκη:
Η ελάφρυνση του χρέους είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Είναι μια σημαντική κίνηση, που όμως πρέπει να γίνει στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο: μια μαγική λύση μιας μόνο χρήσης.
Αφήσαμε την εποχή με τις φιέστες της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ροκανίζαμε τους μήνες, κάνοντας την κάθε τρίμηνη αξιολόγηση να διαρκεί εννιά μήνες. Τώρα διαπιστώνουμε ότι η μαγική λύση πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες – αλλιώς τα πυρά μας θα είναι τελείως άσφαιρα. Από την μια πλευρά, το πολιτικό περιβάλλον του 2017 θα είναι τελείως εχθρικό σε συζητήσεις ελάφρυνσης – όσο και αν αυτές έχουν δίκαιο στόχο και ευεργετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων διεθνώς – που έχουν ενταθεί δραματικά με την εκλογή Τραμπ – σημαίνουν ότι σύντομα κλείνουν οι ευκαιρίες μόνιμου κλειδώματος των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ως νέα βουτιά σε κρίση χρέους και υφεσιακή στροφή.
Πώς καταλήξαμε ώστε να κινδυνεύουμε να κάψουμε το μόνο ισχυρό χαρτί της διαπραγμάτευσης; Η ουσία του θέματος και το ελληνικό δίκιο χάθηκαν μπροστά στο βωμό του εντυπωσιασμού. Μικροκομματικοί υπολογισμοί ροκάνισαν τον χρόνο φέρνοντάς μας (ξανά) στο χείλος του γκρεμού, ενώ η δαιμονοποίηση του ΔΝΤ περιθωριοποιεί τον μόνο πραγματικό μας σύμμαχο στο ζήτημα του χρέους.
Αυτό που πρέπει να ξέρουμε ότι δεν έχει σημασία να εντυπωσιάσουμε όσους στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες θέλουν να εντυπωσιαστούν. Για να έλθει η ανάκαμψη και να αποδώσει η μαγική λύση της ελάφρυνσης του χρέους με την μορφή νέων επενδύσεων, πρέπει οι επενδυτές να βλέπουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Απαιτείται ουσία, ειλικρίνεια και όχι επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί.

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply