Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

Follow by Email

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

     Ο   «ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Σωκράτη Προβατά»   είναι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με εμπειρία άνω των 30 ετών και με κυρία...Προσγειώθηλε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.
Η υποδοχή του Αναστάσιμου Φωτός θα γίνει, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με τιμές αρχηγού κράτους.
Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Αθήνα από αποστολή της οποίας προΐσταται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
«Το Άγιο Φως φέρει τη χάρη της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, ευχήθηκε «το Άγιο Φως να φωτίσει, να νοηματοδοτήσει τη ζωή όλων μας».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: «Είχα τη χαρά, αλλά και την τιμή με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταφέρουμε από τους Αγίους Τόπους για άλλη μία φορά το Ανέσπερο Φως στην πατρίδα μας. Το Φως που μεταδίδει σε όλη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη χαρά της Ανάστασης και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της αγάπης, της εξόδου στο φως της ελπίδας από την επικράτεια της απελπισίας. Της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία, με συγκίνηση και ευλάβεια, αναγνωρίζουμε στο Άγιο Φως την έμπνευση και την ενδυνάμωση για τη δημιουργική μας πορεία». Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής ενός καινούριου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, πλημμυρισμένου από Αγάπη και Ευτυχία». Τέλος, «σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά».
Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμ
Μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα αναχώρησαν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα – η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ, ώστε στις 12 το βράδυ να ψαλλεί το Χριστός Ανέστη σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.


-


Επτά αστυνομικοί χρειάστηκε να ακινητοποιήσουν τον πρώην παλαιστή και Ολυμπιονίκη, Βγιάτσεσλαφ Ολγιούνικ ο οποίος έγινε…ταύρος σε υαλοπωλείο όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας
Μαινόμενος ταύρος, ήταν ο Ολυμπιονίκης της πάλης, Βγιάτσελαφ Ολγιούνικ, ο οποίος πλακώθηκε με επτά αστυνομικούς.
Ο πρώην παλαιστής έγινε έξαλλος μετά από τυπικό έλεγχο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στους άντρες ασφαλείας με απίστευτη οργή.
Μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν επτά άνδρες για να τον ακινητοποιήσουν.


-
-


Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Ελληνίδες, Έλληνες εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, εύχομαι σε όλους σας η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει σύντομα την Ανάσταση του Έθνους και του Λαού μας.
Μέσα από το σκοτάδι της νύχτας έρχεται το πιο λαμπρό φως της Αυγής, το Άγιο φως της Πίστης.
Μπορεί οι ανθέλληνες κυβερνώντες να προωθούν την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας και την αθεΐα, οι Έλληνες Εθνικιστές όμως θέλουμε ένα κράτος Εθνικό, ευλογημένο από τον Θεό και για αυτό θα αγωνιστούμε!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Η Μεγάλη Παρασκευή (29-04-2016) δεν ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες, συνεπώς επιτρέπεται αυτή την ημέρα η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τους κλάδους των μισθωτών για τους οποίους προβλέπεται η εν λόγω ημέρα ως αργία, βάσει ειδικών διατάξεων (διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις κλπ).

Ειδικά για τα καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 4 του Β.Δ 748/66, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι της 13:00 της Μεγάλης Παρασκευής. Παράλληλα όμως είναι δυνατόν με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη και μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων επαγγελματικών, εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, να ορισθεί και διαφορετικά η λειτουργία των καταστημάτων την παραπάνω ημέρα εφόσον οι τοπικές συνθήκες το επιβάλλουν (Ν.435/76). 


Το Μεγάλο Σάββατο (30-04-2016) είναι εργάσιμη ημέρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εκτός αν έχει καθιερωθεί αργία με ειδικό όρο  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή Διαιτητικής Απόφασης είτε με νόμο είτε με έθιμο.


Για την Κυριακή του Πάσχα (01-05-2016)[1] ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες Κυριακές, δηλαδή απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων. Επομένως, όσοι από τους μισθωτούς απασχοληθούν την ημέρα αυτή δικαιούνται τα παρακάτω:
Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο για κάθε ώρα εργασίας τους, προσαυξημένο κατά ποσοστό 75% επί του νόμιμου ωρομίσθιου. Στην περίπτωση που απασχοληθούν άνω των 5 ωρών δικαιούνται και αναπληρωματική ανάπαυση, σε άλλη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας.

Αν αμείβονται με μισθό, δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο, για όσες ώρες απασχολήθηκαν και αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης. Εάν δεν δοθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης δικαιούνται να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο για κάθε ώρα απασχόλησης . Η αμοιβή αυτή θα υπολογιστεί βάσει του καταβαλλόμενου ωρομισθίου, ως αποζημίωση για την στέρηση της αναπληρωματικής ανάπαυσης. 
Υπενθυμίζουμε ότι η αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης χορηγείται υποχρεωτικά εφόσον οι μισθωτοί απασχολήθηκαν πάνω από 5 ώρες.
Η Δευτέρα του Πάσχα (02-05-2016) είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις. Εάν ο εργοδότης απασχολήσει το προσωπικό του οφείλει τα παρακάτω:
Για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο: το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Στους ημερομίσθιους που θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους ενώ η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις αργίες, δεν οφείλεται ούτε ημερομίσθιο, ούτε φυσικά προσαύξηση.
Στους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό: εάν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα τις επίσημες αργίες, Κυριακές κλπ δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή μόνο το 75% προσαύξηση στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν. Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργούσε και φέτος κατ’ εξαίρεση λειτουργεί την Δευτέρα του Πάσχα, ο εργοδότης θα καταβάλλει την προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν και τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν υπολογιζόμενα επί του 1/25 του καταβαλλόμενου μισθού τους.

[1] «Σύμφωνα με το ΦΕΚ 826Β, 28/3/2016 καθορίζεται η 1η Μαΐου 2016 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές και μεταθέτουμε αυτή για τις 3/05 και ημέρα Τρίτη.»


-


Σύμφωνα με έρευνες τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας…
Θα αλλάξουν όμως πολλά περισσότερα στην καθημερινότητά μας, αφού 7 πράγματα θα εκλείψουν μέχρι το 2020…
Και αν για κάποια είναι… αναμενόμενο, για κάποια άλλα που θα δείτε πραγματικά θα εκπλαγείτε!
1. Τα CD
Όλο και λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν ακόμα CD. Λίγο η ”πειρατεία”, λίγο το iTunes έχον αναγάγει τη μουσική σε ένα εντελώς ιντερνετικό προνόμιο. Τα iTunes έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη δεν χρησιμοποιούν αυτά τα γυαλιστερά δισκάκια, αλλά ακούν τη μουσική τους μέσω streaming.
2. Τα PIN και τα μπλοκ επιταγών
Όπως υποστηρίζουν πολλοί, τα καρνέ των επιταγών, αλλά και οι κωδικοί προστασίας των καρτών μας, σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί; Λόγω της ψηφιοποίησης των πληρωμών. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο κακό… Θα φανεί στο μέλλον.
3. Το ουίσκι
Αν αγαπάτε το καλό ουίσκι, αγοράστε όσο περισσότερο μπορείτε τώρα. Όπως λένε οι ειδικοί, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το ουίσκι ωρίμανσης θα είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, καθώς η αγορά δεν προλαβαίνει να παράγει την ποσότητα που ζητά η αγορά. Και αυτό γιατί το ουίσκι πρέπει να ωριμάσει μέσα σε βαρέλια για περίπου οκτώ με δέκα χρόνια.
4. Οι αφρικανικοί ελέφαντες και οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής
Είναι ένα γεγονός που έχει ειπωθεί ξανά, αλλά λίγοι δίνουν τη πρέπουσα σημασία. Ο λόγος της εξαφάνισής τους; Η λαθροθηρία. Μέσα στο 2013 για παράδειγμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 35.000 ελέφαντες! Και όλα αυτά για το ελεφαντοστό από τους χαυλιόδοντές τους. Αντίστοιχο το πρόβλημα και με τους ρινόκερους και τα κέρατά τους, που πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
5. Η πόλη Shishmaref στην Αλάσκα
Το λιώσιμο των πάγων και οι κλιματολογικές αλλαγές είναι θέματα που απασχολούν πολύ τους περιβαλλοντολόγους. Και κανονικά θα έπρεπε να μας απασχολούν και εμάς και να μην αρκούμαστε μόνο στο να τα διαβάζουμε και να λέμε “πω-πω”. Ίσως ένα κίνητρο γι’ αυτό είναι να σκεφτούμε πόσο θα επηρεαστούμε και εμείς οι ίδιοι. Η αρχή γίνεται στην Αλάσκα, όπου η πόλη Shishmaref κινδυνεύει να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφού οι πάγοι λιώνουν και μαζί παίρνουν και τα σπίτια της πόλης. Ας ενδιαφερθούμε λίγο…
6. Η σοκολάτα
Την λατρεύουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Αποδεικνύουμε την αγάπη μας για την σοκολάτα καθημερινά και η κατανάλωσή της συνεχώς αυξάνεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και με την παραγωγή της, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πτώση. Γι’ αυτό ευθύνονται οι ξηρές καιρικές συνθήκες στη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που μπορούν να οδηγήσουν στην έλλειψη του κακάο.
7. Το Facebook
Παρόλο που σήμερα φαίνεται πως το κοινωνικό δίκτυο είναι στα πάνω του και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν, οι αναλυτές τα τελευταία δύο χρόνια προβλέπουν την διάλυση του αγαπημένου πολλών φατσοβιβλίου μέχρι το 2020. Ο λόγος; Ο εξωτερικός ανταγωνισμός και η πτώση των τιμών των μετοχών!

tonwtiko.com
-


Η πληροφορία μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη. Αν επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για την μεγάλη αρπαγή των καταθέσεων των πολιτών!
Οι τράπεζες είναι κλειστές λόγω αργιών, ωστόσο πληροφορία η οποία… μας έρχεται μέσα από τον χώρο των τραπεζών, λέει (επαναλαμβάνουμε κρατούμε τις επιφυλάξεις μας) ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν την Τετάρτη. Πάμε για μια επανάληψη του περσινού σκηνικού, όταν επί 3 εβδομάδες οι τράπεζες είχαν βάλει λουκέτο. Με μια σημαντική διαφορά: πέρσι το κούρεμα των καταθέσεων είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή, τώρα δεν πρόκειται να γίνει το ίδιο και θα υπάρξει ραγδαίο κούρεμα! Πέρσι συζητείτο (από δημοσίευμα ξένης εφημερίδος) κούρεμα από τα 8.000 ευρώ και πάνω, φέτος, με εγκλωβισμένους πλέον όλους τους καταθέτες, μπορεί να πάμε για κούρεμα όλων των καταθέσεων, από το πρώτο ευρώ! Με τους Τσίπρα-Καμμένο στην εξουσία όλα να τα περιμένει κανείς. Είναι οι απόλυτοι καταστροφείς!

elatora.wordpress.com
- -Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο. Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, επιχείρησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά,ο οποίος έπλεε το καΐκι του εντός ελληνικών υδάτων στις Οινούσσες.
Χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ελληνικού στόλου και χρειάστηκαν “ναυμαχίες” με τα τουρκικά σκάφη προκειμένου να αποχωρήσουν.
Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» εκδιώκει ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το επεισόδιο μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος» σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Το τουρκικό σκάφος, κινούμενο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ζητούσε από την ελληνική μηχανότρατα να σταματήσει το ψάρεμα στα ελληνικά χωρικά ύδατα με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκική χωρική θάλασσα!
Μάλιστα οι Τούρκοι απειλούσαν να συλλάβουν τους Έλληνες ψαράδες μέχρι που στην περιοχή εμφανίστηκε η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική ακταιωρό να απομακρυνθεί.
Οι Τούρκοι αρνούνταν να αποχωρήσουν από την ελληνική χωρική θάλασσα. Όπως βλέπετε στο βίντεο η κανονιοφόρος «Κραταιός» απομακρύνει το τουρκικό σκάφος πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα κοντά στην πρύμνη του.
Το επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Περίπου στις 14:00 η κανονιοφόρος «Κραταιός» ξεκίνησε να απομακρύνει την τουρκική ακταιωρό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.Το επεισόδιο διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το απόγευμα οπότε το τουρκικό σκάφος βγήκε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το βίντεο μαγνητοσκόπησε ο Κώστας Δημίδης, γιος του καπετάνιου της μηχανότρατας «Άγιος Δημήτριος» που επέβαινε στο αλιευτικό μαζί με ακόμη πέντε Έλληνες ψαράδες.

Παράλληλα, ένα νέο βίντεο αποτυπώνει τις στιγμές έντασης την ώρα του περιστατικού, με τον Έλληνα ψαρά να ακούγεται να φωνάζει στο πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού: «Ίντα γνέφεις ρε»;- -


Καλά, δεν μπορούσαν να στείλουν κάποιον άλλον από την κυβέρνηση στα Ιεροσόλυμα να φέρει το Άγιο Φως; Κάποιον που δηλώνει Χριστιανός και εκτιμά τις Άγιες αυτές ημέρες; Κοροϊδία και υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

Η Όλγα Γεροβασίλη καλά έκανε και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο αφού αυτή ήθελε. Όμως έπρεπε να είναι αυτή που θα ταξιδέψει στον Πανάγιο Τάφο;
- -


Η Τουρκία με τις NAVTEX 326/16 και 327/16 ανακοίνωσε την διεξαγωγή ασκήσεων με πυρά σε θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Ρόδου την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου και την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου! Η Άγκυρα …μας αφήνει να κάνουμε Πάσχα τη Κυριακή! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναμένονται ακόμη κι αύριο προκλήσεις.
Στις Ένοπλες Δυνάμεις το Πάσχα φέτος είναι…εμπόλεμο,αφού η Άγκυρα κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την ένταση στο Αιγαίο σε υψηλά επίπεδα. Όσα έγιναν χθες στο Αιγαίο, Μεγάλη Παρασκευή, αποτελούν μεταξύ άλλων και μια βαρύτατη προσβολή για τους Έλληνες πολίτες,ανεξάρτητα από το πόσο θρησκευόμενος είναι κάποιος.
Ο …πιστός μουσουλμάνος – ισλαμιστής Ερντογάν θα έπρεπε να καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Και ας μην πέσουμε στη παγίδα ότι το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου … δεν ελέγχουν το στράτευμά τους. Ότι γίνεται στο Αιγαίο ,γίνεται με δική τους εντολή.
Επίσης δεν έχει καμία σημασία αν οι ασκήσεις που αναγγέλλει η Τουρκία, τελικά γίνονται ή όχι. Η αναγγελία τους και μόνο αυτή αποτελεί πρόκληση.

Η εβδομάδα μετά από το Πάσχα θα είναι επίσης κρίσιμη. Η Τουρκία την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά την άσκηση ΕΦΕΣ. Να σημειώσουμε ότι σ΄ αυτή την άσκηση θα συμμετέχουν και Αμερικανοί. Το τι θα προκύψει από τις τουρκικές ασκήσεις μένει να το δούμε. Αλλά καλό είναι να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα.
Militaire
- -


Με το… μυαλό στον ανασχηματισμό είναι υπουργοί, βουλευτές αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι εκτιμούν πως από τη στιγμή που θα «κλείσει» η αξιολόγηση ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μια γενναία ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ. Τσίπρας κατά καιρούς έχει κρούσει τον κώδωνα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, διευκρινίζοντας ότι οι «συστάσεις» αφορούν όλα τα υπουργεία. Έχει, μάλιστα, προειδοποιήσει ότι «όλοι κρινόμαστε με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια απ’ ότι οι προκάτοχοί μας».
Αρκετοί θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τις καρέκλες τους.  Ο πρωθυπουργός ήδη έχει στο συρτάρι του σημειώματα με τις επιδόσεις των περισσοτέρων και βαρύνουσας σημασίας θα είναι οι εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καλογήρου. Ο κ. Καλογήρου γνωρίζει, από πρώτο χέρι, την απόδοση των υπουργών καθώς εκ της θέσεώς του "ελέγχει" ποιοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί καταφέρνουν όχι μόνο να νομοθετούν αλλά, κυρίως, να είναι και παραγωγικοί, δίχως να καλείται, κάθε λίγο και λιγάκι, να βγάλει ο ίδιος "το φίδι από την τρύπα". Ο 40χρονος δικηγόρος Μ. Καλογήρου έχει αποδειχθεί άνθρωπος ειδικών αποστολών και χαίρει ευρείας εκτίμησης από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Η Αγία Τριάδα: Τσίπρας - Παππάς - Τζανακόπουλος
Στο Μαξίμου πανίσχυρο είναι το δίδυμο που ακούει στο όνομα Νίκος Παππάς - Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Νίκος Παππάς είναι ο εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του και είναι ευρέως γνωστό ότι συνδέονται με παλιά φιλία. Η άποψή του είναι κάτι παραπάνω από βαρύνουσα και σχεδόν όλα τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως «παραμένει αμετακίνητος στη θέση του υπουργού Επικρατείας».
Τον τελευταίο καιρό έχει δώσει πολλές «μάχες» στη Βουλή και έχει αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση. Το όνομά του έχει συνδεθεί με το άνοιγμα της ΕΡΤ, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ και τη σφοδρή σύγκρουσή του με τους καναλάρχες.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόκειται για πρόσωπο που δρα μονίμως «αθόρυβα». Πολλοί ξαφνιάστηκαν που τον είδαν στο Χίλτον μαζί με τους κ. Καλογήρου και Χουλιαράκη, και έσπευσαν να μιλήσουν για «καπέλωμα του Τσακαλώτου». Κάτι, που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Ο κ. Τζανακόπουλος έχει ξαναβρεθεί σε διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, το καλοκαίρι του ’15. Ξέρει πολλά και, δημοσίως, δεν μιλάει ποτέ.
Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος χαράσσουν τη «γραμμή» και οι συνομιλητές τους μιλούν για  «την Αγία Τριάδα του Μαξίμου».
Ερωτηματικά για Δραγασάκη - Φλαμπουράρη
Οι άσπονδοι φίλοι τους, λένε, ότι υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, τόσο για τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
Πηγές με άριστη γνώση των συζητήσεων που γίνονται στο Μαξίμου μεταφέρουν την εικόνα πως η εμπλοκή του κ. Δραγασάκη σε θέματα επενδύσεων και οικονομίας έχει κριθεί αναποτελεσματική, ενώ δεν είναι τυχαία η αποστροφή κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους πως «κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς δουλειά κάνει».
Πολλά, όμως, και τα ερωτηματικά και για την απόδοση του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό σε προσωπικό επίπεδο, δείχνει να έχει παροπλιστεί εντελώς καθώς πέρα από την καλή του διάθεση δεν παράγει έργο. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα συνεχίσει να έχει χαρτοφυλάκιο.
Ο ψυχρός πόλεμος Μιχόπουλου-Τσέκερη
Προσπάθειες  βελτίωσης γίνονται από το Μαξίμου και για το επικοινωνιακό σκέλος. Ακόμα και οι... πέτρες στα υπόγεια της Ηρώδου Αττικού, γνωρίζουν τις κακές σχέσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού  Θοδωρή Μιχόπουλου με τον νυν διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Άγγελου Τσέκερη. Ο Μιχόπουλος κατά καιρούς έχει διαφωνήσει με τις επιλογές του επικοινωνιακού επιτελείου οι οποίες κατ' εκείνον έχουν αποδειχθεί  «γκάφες», ενώ οι συνομιλητές του γνωρίζουν ότι είναι με το ένα πόδι έξω από την κυβέρνηση για λόγους καθαρά πολιτικούς. " Τι περιμένει και δεν φεύγει τώρα; Περιμένει να υπογράψουμε τη συμφωνία και μετά να αποχωρήσει;", διερωτώνται στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Κια, μάλλον δίκιο έχουν καθώς τον συνδέει και στενή (πολιτική) φιλία με τον Ευ. Τσακαλώτο που ουσιαστικά "τρέχει" τις διαπραγματεύσεις. Όσο για τον Αγ. Τσέκερη, διεκπεραιώνει τα καθήκοντά του και δεν πετάει τη σκούφια του να συνεργαστεί με τον προκάτοχό του, με αποτέλεσμα η πολεμική διάθεση να είναι αμφίδρομη.
Ο Ευκλείδης «δεν πάει πουθενά»
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Τσακαλώτος χαίρει της αμέριστης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Είναι εκ των βασικών μελών της κίνησης των «53» και επηρεάζει μία "καλή" μερίδα βουλευτών. Με δεδομένο ότι η συμφωνία θα φέρει την υπογραφή του, αν, βέβαια, όλα κυλήσουν ομαλά, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι «ο Ευκλείδης δεν πάει πουθενά».
Αρκετά ενισχυμένος όμως είναι και ο ρόλος του αυστηρού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο καθήκον να κρατάει το χαλινάρι των δημόσιων δαπανών και να εγγυάται την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος.
Προκαλούν προβληματισμό
Προβληματισμό φέρνει στις τάξεις της ηγεσίας ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Αν και ο κ. Δρίτσας έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, δεν είναι βέβαιο ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του, εξαιτίας και των προστριβών με τον υπερκινητικό Στέργιο Πιτσιόρλα.
Ισχυρός εμφανίζεται ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και θεωρείται βέβαιο ότι θα μετέχει στο ανανεωμένο σχήμα, ίσως, όμως, από άλλο πόστο, άγνωστο μέχρι στιγμής ποιο θα είναι αυτό. Όσο για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, δεν είναι λίγοι αυτοί που του προσάπτουν κωλυσιεργία στις δράσεις για το προσφυγικό. Σε κάπως καλύτερη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός  προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παρότι τα σχόλια από τους συντάκτες του υπουργείου του δεν είναι και τα καλύτερα.
Αμετακίνητοι
Παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχει εκτοξεύσει ο υπουργός υγείας Παύλος Πολάκη εναντίον των ΜΜΕ και την απαράδεκτη φρασεολογία του, ανήκει στα πρόσωπα που δύσκολα θα μετακινηθούν. Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο Αντρέας Ξανθός είναι από τα πιο αποτελεσματικά δίδυμα στο υπουργείο τους για το Μαξίμου. Εξαιρετική είναι η… βαθμολογία του υφυπουργού Οικονομίας αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, καθώς η ετοιμότητα που έδειξε το υπουργείο οικονομίας συντέλεσε στη μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Στην «ομάδα» των αμετακίνητων από το κυβερνητικό σχήμα είναι φυσικά ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, όπως και ο Γιώργος Σταθάκης. Ο τελευταίος θα μετακινηθεί ή θα αποχωρήσει από την "πρώτη γραμμή" μόνο εφ' όσον το επιθυμεί ο ίδιος!
Επίσης, παρά τα όσα λέγονται από κυβερνητικά στελέχη, στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ αμετακίνητος είναι και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο  οποίος και θα κληθεί να διαλέξει τους βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΛ που θα επανδρώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ειδικές περιπτώσεις
Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος πήρε στην πλάτη του την ειδική αποστολή της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί και η περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, που αν και ισχυρός, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα θελήσει να παραμείνει στη θέση του.
Ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του αν και προκαλούν προβληματισμό οι τεταμένες σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη.
Παίρνουν την άγουσα
Την πόρτα εξόδου ή της αλλαγής χαρτοφυλακίου πιθανολογείται ότι θα δουν πρόσωπα που κατά καιρούς, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνητικό επιτελείο με άστοχες δηλώσεις και ενέργειές τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και βέβαια ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είναι κάποιοι από αυτούς και δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Έντονη δυσαρέσκεια
Αν και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έσπευσε να τον καλύψει μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Πάνος Σκουρλέτης, δεν είναι λίγες οι φορές που ο Στέργιος Πιτσιόρλας έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και στελεχών του κόμματος. Διαρκώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συγκρούσεις με υπουργούς (Σπίρτζης, Δρίτσας, Σκουρλέτης), ενώ κομματικά στελέχη του καταλογίζουν πολιτικές βλέψεις. Με δεδομένα τα παραπάνω η τύχη του στο πόστο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται μάλλον αβέβαιη.


πηγη:iefimerida.gr/

Ή κυρία που το κέρδισε λέγεται ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Το λαχείο κληρώθηκε τη Μ. Τρίτη η τρεις τελευταίοι αριθμοι του λαϊκού λαχείου   872

-
"Όταν αρχίζω να καταδικάζω τον άλλον για την πίστή του, τότε αρχίζω να νιώθω ότι κινδυνεύει η δική μου. Όποιος όμως πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, νιώθει ότι δεν κινδυνεύει από τίποτα και μπορεί να βλέπει με αγάπη και καλοσύνη όλους" ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "ΕπιΚοινωνία" με την Θεοδώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κάποιων Ιεραρχών για το θέμα του προσφυγικού, ο Μητροπολίτης Σιατίστης ανέφερε πως "αν υπάρχει καλή διάθεση όλα γίνονται! Η πίστη δεν είναι υπόθεση του μυαλού, είναι σχέση εμπιστοσύνη, εμπιστεύομαι τον Θεό."
"Εάν εμείς σαν Χριστιανοί ήταν η ζωή μας, σύμφωνα με την πίστη μας, τότε η πατρίδα μας θα ήταν διαφορετική και ίσως και ο κόσμος να ήταν καλύτερος" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Παύλος.
Ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς για την ίδρυση Τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως υπάρχουν και προβληματισμοί γύρω από το θέμα.
"Ο βασικός λόγος είναι πως είναι προτιμότερο αυτοί που θα διδάξουν τους μουσουλμάνους την δική τους πίστη να μην είναι φανατικοί, να είναι δικοί μας, γιατί οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα είναι επηρεασμένοι από την Ελλάδα" ανέφερε ο Μητροπολίτης Σιατίστης.
Ο κ. Παύλος σε άλλο σημείο τόνισε: "Υπάρχουν πρόσφυγες και πρόσφυγες...το λέω αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι αληθινά ταλαιπωρημένοι που εμείς οι πολιτισμένοι τους διώξαμε από τα σπίτια και την πατρίδα τους, που αν δεν είχαμε βομβαρδίσει την χώρα τους δεν θα είχαν φύγει. Υπάρχουν όμως και "πρόσφυγες" που αρκετοί από αυτούς είναι πράκτορες!"


ΠΗΓΗ:romfea.g
Ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος!
Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί".
"Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε: "Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν."" είπε ο Παναγιώτατος.
"Όταν έφτασε εκεί, η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να μιλήσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου" ανέφερε ο κ. Άνθιμος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, είναι δυνατόν να λέμε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα "
"Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί. Την άλλη εβδομάδα έχουμε σύγκληση της Ιεραρχίας για να δούμε διάφορα θέματα όπως και αυτό που συνέβη με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας" πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Η εντολή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έχει δοθεί σε όλα τα σχολεία, αφού προ ημερών δόθηκε και διευκρινιστική εντολή σε σχολεία: "Κανένας μητροπολίτης δεν θα μιλάει στα παιδιά και να ελέγξετε τι έχουν κάνει όσοι έχουν επισκεφθεί τα σχολεία μέχρι σήμερα. Αν έχουν κάνει ομιλία ή κατήχηση".

Μία παράδοση πολλών δεκαετιών, όπου Μητροπολίτες και κληρικοί κάνουν ομιλίες στα παιδιά, πάντοτε με την συγκατάθεση της διεύθυνσης και του συλλόγου των καθηγητών των σχολείων, σπάει.
Ποιον άραγε ενοχλεί η παρουσία των κληρικών στα σχολεία; Αυτό είναι το "ανοικτό" σχολείο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων που οραματίζεται ο υπουργός;


ΠΗΓΗ:romfea.gr


Πολλοί αδελφοί μας με καλή πρόθεση μεν, αλλά ακολουθώντας λανθασμένες συμβουλές ή ακόμα και παρερμηνεύοντας τον Κατηχητικό λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που ακούμε στην Αναστάσιμη Λειτουργία,
θεωρούν ότι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ μπορούν να μεταλάβουν Σώμα και Αίμα Κυρίου, χωρίς εξομολόγηση και κανόνα.
Επί του θέματος ρωτήσαμε τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Προσκυνήματος των Ποιμένων (Βηθλεέμ Ιουδαίας), Αρχιμ. Ιγνάτιο Καζάκο και σας μεταφέρουμε την απάντησή του.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Να είστε καλά πάντοτε, ο Θεός να σας ευλογεί και χαριτώνει.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό και Άγιο Πάσχα Χριστού.
Στο ερώτημά σας, ερώτημα των αναγνωστών σας θα απαντήσω όπως θα απαντούσε ο μακαριστός Γέροντας Σεραφείμ, ο πνευματικός της Λαύρας του Αγίου Σάββα, Ερήμου της Ιουδαίας.
Τι θα σας έλεγε λοιπόν;
”Πολύ καλά παιδί μου, πιστεύεις, όπως λες, στο Θεό. Προσεύχεσαι, εκκλησιάζεσαι, αλλά ακόμα δεν έχεις βάλει αρχή; Δεν έχεις βάλει κανόνα στη ζωή σου;
Γιατί; Πότε περιμένεις; Μετά θάνατον; Εκεί που δεν υπάρχει μετάνοια; Γιατί αναβάλλεις; Και γιατί, όπως λες, έχεις καιρό να εξομολογηθείς; Τι σε εμποδίζει;
Ξέρουμε καλά ότι η εξομολόγηση είναι το μυστήριο εκείνο που μας καθαρίζει ψυχικά και που μας συμφιλιώνει με τον Θεό.
Η αμαρτία μας χωρίζει από τον Θεό, έστω και αν κάνουμε εκατό σταυρούς την ημέρα.
Η εξομολόγηση, μας τα φτιάχνει και πάλι με τον Θεό.
Αν έχουμε πράξεις κακές, αμαρτίες που μας χωρίζουν και μας αφορίζουν, απομακρύνουν από το Θεό, πως θα πάμε να ανοίξουμε το στόμα μας και να δεχθούμε το Τίμιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας;
Και ρωτάς…”Μπορώ να κοινωνήσω, το Μέγα Σάββατο, έστω και αν δεν είμαι έτοιμος και δεν έχω εξομολογηθεί για καιρό;”
Μα αυτό είναι άτοπο και λανθασμένο σαν ερώτηση και σκέψη. Γιατί;
Διότι παιδί μου, έχει καμιά ”μαγική ιδιότητα” η ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, να σβήνει αμαρτίες και να καθαρίζει τον άνθρωπο;
Σε τι θα σε ωφελήσει η Θεία Κοινωνία αν είσαι γεμάτος λάθη και πάθη ανεξομολόγητα;
Νομίζεις ότι θα σε αγιάσει; Θα ευλογηθείς τάχα;
Φωτιά θα βάλεις μέσα σου λέγει ο Απόστολος Παύλος των Εθνών…Φωτιά και αρρώστια!
Ο Μέγας Βασίλειος λέγει ότι είναι ανάγκη να προστρέχουμε στους πνευματικούς για εξομολόγηση.
Ο καλός εξομολόγος είναι όργανο της Χάριτος του Θεού, είναι υπηρέτης και οικονόμος των Μυστηρίων του Θεού.
Καλύτερα εξομολόγηση χωρίς Θεία Κοινωνία, λόγω θανάσιμων αμαρτημάτων, παρά Θεία Κοινωνία χωρίς Εξομολόγηση και χωρίς προετοιμασία ψυχική.
Αν δεν έχουμε ευλογία από τον πνευματικό, δεν πάμε για Θεία Κοινωνία.
Βεβαίως μεταβαίνουμε στην Εκκλησία, αλλά απέχουμε από την Θεία Κοινωνία.
Όταν θα έχουμε την ευχή και την ευλογία του εξομολόγου, τότε μάλιστα και θα κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο κινείται και φέρεται ο σωστός και ευσυνείδητος καλός Χριστιανός Ορθόδοξος, ο οποίος δεν κάνει ποτέ…του κεφαλιού του, δηλαδή όπως αυτός θέλει ή όπως άκουσε από δω κι από ‘κει.
Σε όλα απαιτείται σύνεση, σωφροσύνη και ταπείνωση.
Να ρωτάμε και να μαθαίνουμε, να μελετάμε και να ζητάμε οδηγίες και συμβουλές από καλούς ιερείς και πνευματικούς, και να ακολουθούμε με υπακοή και σεβασμό τα Άγια Μυστήρια της Αμωμήτου Ορθοδόξου Πίστεώς μας”.
Επειδή λοιπόν, είχα την μεγάλη ευλογία να ζήσω 8-9 χρόνια δίπλα στον ταπεινό Άγιο αυτόν Γέροντα της ερήμου, τον π. Σεραφείμ, κάπως έτσι θα σας απαντούσε στο λογισμό και ερώτημά σας. Εξάλλου έχουν ήδη γραφεί τόσα πολλά από τους Άγιους Θεοφόρους Πατέρες για το Κοσμοσωτήριο Μυστήριο της Μετάνοιας – Εξομολογήσεως που αν κανείς ανατρέξει και διαβάσει, θα δει ότι όλα είναι ξεκάθαρα, σαφή και χωρίς αμφιβολία καμία!
Να ευχόμαστε να μας χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός, διάκριση και φωτισμό, διότι είμαστε μέσα στην άγνοια, ενώ δίπλα μας είναι οι γάργαρες πηγές, το γάργαρο νερό για να δροσιστεί η ψυχή μας και να φωτιστεί η διάνοιά μας.
Αμήν, γένοιτο.
Καλό και Ευλογημένο Πάσχα
Αρχιμ. Ιγνάτιος
Ηγούμενος Μονής Προσκυνήματος των Ποιμένων
Περιοχή Βηθλεέμ Ιουδαίας
Αγία Γη

πηγή: http://theomitoros.blogspot.gr/
https://simeiakairwn.wordpress.com


Πάνω από το Σταυρό ο Κύριος Ιησούς Χριστός έκανε την πιο μεγαλειώδη διδασκαλία. Τα λόγια του Χριστού πάνω στο Σταυρό ήταν λόγια γεμάτα αγάπη.
«Πάτερ φες ατος· ο γάρ οδασι τί ποιοσι»
Ο Χριστός προσεύχεται πάνω από το Σταυρό Του για τους σταυρωτές Του και παρακαλεί τον Ουράνιο Πατέρα Του: «Πατέρα μου, συγχώρεσέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν». Μέσα στον αβάσταχτο πόνο, που Του προκαλούσε το φρικτό μαρτύριο, ο Κύριός μας Ιησούς, ο Θεός της αγάπης, συγχωρεί τους σταυρωτές Του, προσεύχεται γι’ αυτούς και τους δικαιολογεί. Πόσο μεγάλη και πλατιά είναι η θεϊκή καρδιά και η αγάπη Του! Μας άφησε ένα σπουδαίο μήνυμα: Να συγχωρούμε με την καρδιά μας αυτούς που μας έφταιξαν. Να έχουμε κι εμείς πλατιά καρδιά για τους συνανθρώπους μας.
«μήν λέγω σοί· σήμερον μετ’ μο σ ν τ παραδείσ»
Ο Χριστός μιλά στο ληστή, που βρίσκεται σταυρωμένος δίπλα Του: «Σε διαβεβαιώνω με όλη την αλήθεια· σου λέω ότι σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο». Γιατί μίλησε έτσι ο Χριστός σε έναν κακούργο; Διότι ο ληστής είδε τη θεϊκή γαλήνη στη μορφή του Χριστού και πίστεψε ότι Αυτός είναι ο Θεός και Τον παρακάλεσε: «Κύριε, θυμήσου κι εμένα τον ληστή στην ουράνια βασιλεία σου». Και ο Χριστός, που κατάλαβε ότι ο ληστής μετάνιωσε ειλικρινά για τα λάθη του, τον συγχώρεσε και τον διαβεβαίωσε ότι θα τον πάρει μαζί Του στον Παράδεισο. Έτσι ο ληστής έγινε ο πρώτος πολίτης του Παραδείσου. Αυτό φανερώνει ότι ο Χριστός δέχεται κοντά Του όσους τον πλησιάζουν με ειλικρίνεια και μετανοούν για τις αμαρτίες τους.
«Γύναι, δε υός σου… δού μήτηρ σου»
Ο Χριστός είναι καρφωμένος στο Σταυρό, ματωμένος, μέσα σε φρικτούς πόνους. Κάτω από το Σταυρό Του βρίσκονται γεμάτοι πόνο και θλίψη η Παναγία Μητέρα Του και ο μαθητής Του ο Ιωάννης. Ο Χριστός τους βλέπει. Ξεχνά το δικό Του μαρτύριο και θέλει να τους παρηγορήσει, να τους προστατέψει. Και λέει στη Μητέρα Του δείχνοντας τον Ιωάννη: «Γυναίκα, να ποιος θα είναι ο γιος σου από δω και πέρα». Ύστερα γυρίζει προς τον Ιωάννη τον αγαπημένο Του μαθητή και Του λέει: «Να η μητέρα σου». Με τα λόγια Του και το θεϊκό Του παράδειγμα ο Χριστός μας ανοίγει τον όμορφο δρόμο της αγάπης και του σεβασμού προς τους γονείς και τους συγγενείς. Κι ακόμα το δρόμο της αυταπάρνησης, που σημαίνει να ξεχνάς το δικό σου πόνο, για να παρηγορείς τις πονεμένες ψυχές των άλλων.
«Διψ»
Το Θεϊκό και Τίμιο Αίμα του Χριστού έτρεχε πάνω στο Σταυρό. Ο πυρετός Του ανέβαινε. Τα σπλάχνα Του καίγονταν από τον αφόρητο πόνο. Και τότε ο Χριστός πρόφερε μια μικρή λέξη με μεγάλο νόημα: «Διψώ». Τότε οι άγριοι στρατιώτες βούτηξαν ένα σφουγγάρι σε ξύδι και χολή και το έφεραν στα χείλη Του. Όμως ο Χριστός δεν ήπιε. Γιατί; Πάνω στο Σταυρό διψούσε βέβαια αφόρητα, αλλά συγχρόνως είχε και μια αλλιώτικη δίψα. Διψούσε, όχι τόσο για νερό, όσο για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ο Χριστός διψά, δηλαδή επιθυμεί πολύ έντονα, να επικρατήσει σε όλη τη γη και σε καθεμιά ψυχή ξεχωριστά η ειρήνη Του, η αγάπη Του και το Ευαγγγέλιό Του.
«Θεέ μου, Θεέ μου, νατί μέ γκατέλιπες;»
Ο Χριστός επάνω στο Σταυρό σήκωσε όλες τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων, όλων των αιώνων για να τις σβήσει. Και ήταν τόσες πολλές οι κακίες που σήκωσε, ώστε φάνηκε σαν ο πιο αμαρτωλός άνθρωπος του κόσμου. Έτσι ο Ουράνιος Πατέρας Του πήρε για μια στιγμή το βλέμμα Του πάνω από τον Υιό Του. Αυτή η στιγμιαία αποστροφή του Θεού Πατέρα κάνει τον Χριστό να φωνάζει γεμάτος πόνο: «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;». Για χάρη μας ο Χριστός στερήθηκε, στην πιο οδυνηρή ώρα της επίγειας ζωής Του, ακόμη και την παρουσία του Ουρανίου Πατέρα Του. Πόσο φοβερό πράγμα είναι η αμαρτία μας και πόσο μεγάλη η αγάπη του Χριστού μας!
«Τετέλεσται»
«Όλα έχουν πια τελειώσει». Το φρικτό Του μαρτύριο παίρνει τέλος. Το έργο Του πάνω στη γη, που ξεκίνησε όταν γεννήθηκε στη φάτνη της Βηθλεέμ, έφτασε στο τέλος του. Ό,τι είχε να διδάξει και να πει στους ανθρώπους, το είπε. Είναι ο Νικητής. Θυσιάστηκε για τα πλάσματά Του. Μας άνοιξε το δρόμο της ευτυχίας και της χαράς, το δρόμο για τον Παράδεισο. Από δω και μπρος, για όποιον αγαπήσει και ακολουθήσει το Χριστό, αρχίζει μια νέα ζωή. Από δω και πέρα αρχίζει η Ανάσταση!
«Πάτερ, ες χερας σου παρατίθεμαι τό πνεμα μου»
Ο τελευταίος λόγος του Χριστού, λίγο πριν εκπνεύσει πάνω στο σταυρό. Μιλά στο Θεό Πατέρα Του:«Πατέρα μου, γεμάτος ελπίδα και εμπιστοσύνη στα χέρια Σου παραδίδω την λογική και αθάνατη ψυχή μου». Δεν ήρθε κανένας άγγελος να πάρει την ψυχή του Χριστού. Μόνος Του, με την ελεύθερη θέλησή του την παραδίδει στον Πατέρα. Ο Χριστός ήρθε στη γη, έγινε άνθρωπος, έκανε θαύματα, κήρυξε, υπηρέτησε το θέλημα του Ουράνιου Πατέρα Του. Σ’ αυτόν λοιπόν επιστρέφει πάλι και σ’ Αυτόν παραδίδει την ψυχή Του. Με τα λόγια αυτά ο Κύριος μας διδάσκει ότι όλη η ζωή μας ανήκει στο Θεό. Το θέλημά Του πρέπει να εφαρμόζουμε πάντοτε, και στα δικά Του χέρια να εμπιστευόμαστε τη ζωή μας.
Περιοδικό «Προς την Νίκην», Μάρτιος 2010
πηγή: http://www.xfd.gr/

simeiakairwn.wordpress.com