Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Άλλη μια δημιουργική χρονιά έκλεισε για την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Πλούσια ήταν η δράση τηςτο 2016. Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα. Πραγματοποιήθηκαν 42 βιβλιοαναγνώσειςκαι δράσεις με την βοήθεια πολλών εθελοντών την περίοδο του Πάσχα, το καλοκαίρι και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συνολικά σε αυτές συμμετείχαν 538 παιδιά και 49 εθελοντές.
Έγινε τον Μάρτιο μία εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών με ζωντανή μουσική. 4 παρουσιάσεις βιβλίων, μεταξύ αυτών ενός παιδικού και μιας ποιητικής συλλογής με την παρουσία των συγγραφέων. 43 επισκέψεις τμημάτων σχολείων της πόλης αλλά και του νομού, με 987 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, λυκείων με τους εκπαιδευτικούς τους στα πλαίσια διδακτικών, εκπαιδευτικών επισκέψεων και της φιλαναγνωσίας για γνωριμία με τον χώρο της βιβλιοθήκης, για εγγραφή μελών και δανεισμό βιβλίων.
Γιορτάστηκαν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και σχολεία με ανάλογες εκδηλώσεις η Παγκόσμια Ημέρα ποίησης, Παιδικού Βιβλίου και η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.Συμμετοχή στο 18οΔιεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Δήμου Κιλκίς με την παρουσίαση βιβλίων επαυξημένης πραγματικότητας. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις γονέων με ψυχολόγους στον χώρο της Βιβλιοθήκης για θέματα που αφορούν τα παιδιά αλλά και το βιβλίο, όπως και συναντήσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με τις σχολικές συμβούλους.
Ακόμη λειτουργεί για έκτη συνεχή χρονιά Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων της Βιβλιοθήκης και δημιουργήθηκε φέτος σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων για μαθητές Γυμνασίου.
Τα μέλη της βιβλιοθήκης είναι 7.348, διαθέτει 25.000 τίτλους βιβλίων και δανεισμό που φτάνει τα 1.400 βιβλία!! Καθημερινά χρησιμοποιούν τον χώρο της από 70 έως και 130 άτομα για δανεισμό βιβλίων, (ο αριθμός διπλασιάζεται σε περιόδους διακοπών και εκδηλώσεων), χρήση του κέντρου πληροφόρησης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του αναγνωστηρίου, του παιδικού τμήματος και των επιτραπέζιων παιχνιδιών που διαθέτει.
Συνεργάζεται με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχολεία και εκπαιδευτικούς, με ψυχολόγους από την Περιφερειακή Ενότητα και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού, με τον Νηρέα, με τον Δήμο Κιλκίς, με πολιτιστικούς συλλόγους όπως η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», με το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και όλους αυτούς που δωρίζουν βιβλία και εμπλουτίζουν τη συλλογή της.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα καινούρια βιβλία που απέκτησε πρόσφατα η Βιβλιοθήκη και σταδιακά καταλογογραφούνται και προστίθενται και αυτά στη συλλογής της.


ΔημόσιαΚεντρικήΒιβλιοθήκηΚιλκίς, Τηλέφωνοεπικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply