Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση με τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτή Β’ Αθηνών της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την κατάσταση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στην Κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την κατάσταση που επικρατεί με τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και την υπερσυγκέντρωση πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία, ζητώντας τόσο την προσωπική του παρέμβαση, όσο και την παρέμβαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου τα πάγια αιτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να γίνουν αποδεκτά από την Κυβέρνηση, για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τόσο των προσφύγων και μεταναστών, όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:
«Ενημέρωσα τον κ. Βαρβιτσιώτη για την εικόνα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή μας, με την πλειοψηφία του πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών της χώρας να βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι έχω ζητήσει επανειλημμένα από την Κυβέρνηση τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική χώρα κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη πράξη, παρά τις διαβεβαιώσεις. Δεν είναι δυνατόν μια Περιφέρεια να σηκώνει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος, που δεν μπορεί να σηκώσει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη. Ταυτόχρονα δεν βλέπω όσο θα ήθελα την ελληνική Κυβέρνηση να πιέζει στην κατεύθυνση του επιμερισμού των προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι για το οποίο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπου κατορθώσαμε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κείμενο να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη στα συμπεράσματα. Θα πρέπει η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί το προσφυγικό είναι αναμφίβολα ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.
Ζήτησα την προσωπική παρέμβαση του κ. Βαρβιτσιώτη, όπως και της ΝΔ, ώστε να προβληθεί το αίτημα των Δήμων και Περιφερειών της χώρας για συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των παρεμβάσεων αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς και τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση –άμεσα- από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Σήμερα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι απολύτως αποκομμένες από οποιαδήποτε συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε πού θα δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης και πόσο πληθυσμό θα έχουν και δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα στις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Το αποτέλεσμα είναι να ζουν χιλιάδες άνθρωποι υπό απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες στα περισσότερα κέντρα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό και μεγάλο ρόλο στην επίλυση του προβλήματος. Οι επιλογές που έχουν γίνει αποδεικνύουν τρία πράγματα. Πρώτον, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα σχεδιασμό κι αυτό φαίνεται κι από το βάρος που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Δεύτερον, ο ανθρωπισμός για τον οποίο κάποια στιγμή μιλούσαν αποδεικνύεται ότι σήμερα έχει τσαλαπατηθεί στις απάνθρωπες συνθήκες φιλοξενίας στις δομές. Τρίτον, δεν υπάρχει καμιά αίσθηση σοβαρής, υπεύθυνης και διαφανούς διαχείρισης των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για το προσφυγικό. Ο κ. Μουζάλας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρώπης σαν λάφυρο και τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν, χωρίς να προσθέτουν τίποτα για την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προτείνονται από την Ευρώπη. Ας μην έχουμε άλλες χαμένες μέρες και ώρες και άλλους συνανθρώπους μας που παγώνουν αυτή την περίοδο στα κέντρα μετεγκατάστασης της Βόρειας Ελλάδας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε επισκέψεις σε κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς και επισήμανε ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις οι εικόνες που είδαμε σήμερα, είναι εικόνες ντροπής. Είναι εικόνες ντροπή γιατί ούτε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος πέτυχε ούτε ανθρώπινες συνθήκες παρέχουμε ούτε συνθήκες υγιεινής. Και απορώ με την υπερχρηματοδότηση που υπάρχει… Πώς τόσους μήνες δεν έχουμε καταφέρει –και δεν έχει καταφέρει η Κυβέρνηση- ακριβώς να δημιουργήσει τέτοιες δομές σε όλη τη χώρα ώστε να απορροφηθούν αυτοί οι 60.000 άνθρωποι. Θα παρουσίαζα και θα παρομοίαζα τον κ. Μουζάλα ως το Δήμαρχο μιας κωμοπόλεως 60.000 κατοίκων με απεριόριστη χρηματοδότηση. Και δυστυχώς δεν έχει καταφέρει αυτή την κωμόπολη να την κάνει να λειτουργεί σωστά. Οι εικόνες που είδαμε είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας. Θεωρώ ότι αν είχε διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό το στοίχημα αντί για την κεντρική εξουσία σίγουρα θα είχαμε δει θαύματα. Δυστυχώς τα κονδύλια τα κρατάει η κεντρική εξουσία, δεν έχει εμπλέξει τις Περιφέρειες και τους Δήμους στο βαθμό που έπρεπε. Και γι’ αυτό πληρώνουμε ακριβά το τίμημα της εικόνας της έλλειψης ανθρωπισμού, που δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική ψυχή».

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply