Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩΝΤΑΣ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ. Άρθρο του Γιώργου Κώτσηρα
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Εθελοτυφλώντας, δεν σώθηκε κανείς
Παρά τα 7 χρόνια που έχει περάσει η χώρα μας στην οικονομική στενωπό, παρατηρούμε ότι ακόμη και σήμερα ευδοκιμεί σε επιμέρους σημεία του δημόσιου λόγου η λογική της εύκολης λύσης, της αυτόματης επιστροφής στα προ κρίσης επίπεδα με έναν μαγικό τρόπο.
Άλλοι επιχειρηματολογούν με άνεση υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα με σχέδια επιπέδου «επιτραπέζιου παιχνιδιού», άλλοι υποστηρίζουν με γραφικό τρόπο (μέχρι να καταστούν επικίνδυνοι) μορφώματα όπου κάποιοι τους πείθουν ότι είναι μετενσαρκώσεις των Ολύμπιων Θεών, άλλοι φαντασιώνονται κομμουνιστικούς επίγειους παραδείσους. Δυστυχώς, όμως, το επιχείρημα ότι απλά η κοινή γνώμη θέλει «να ακούσει μια ελπίδα» δεν αρκεί.
Χρέος του πολιτικού συστήματος είναι να ενημερώσει υπεύθυνα και άφοβα την κοινή γνώμη για την πραγματική κατάσταση της χώρας μας. Να καταλάβουμε όλοι μας τόσο τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας όσο και όσα μας κληροδότησε η κρίση, ο συνδυασμός των οποίων μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, τόσο θα βρίσκεται κάποιος ψεύτης να μας εξαπατήσει για να υφαρπάξει την ψήφο μας. Ούτε ο Δίας, ούτε άλλες μαγικές δυνάμεις πρόκειται να μας σώσουν αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι ότι θέλουμε να σωθούμε. Εθελοτυφλώντας, δεν σώθηκε κανείς…
Ελπίδα; Ναι. Αλλά βασισμένη στην πραγματικότητα. Με συνείδηση ότι η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα μέσα από σκληρή δουλειά, αλήθειες και υπεύθυνους πολιτικούς οι οποίοι θα εκπέμπουν αξιοπιστία στο εκλογικό σώμα, δίχως να το κατευθύνουν στραβά. Πως να πιστέψει σήμερα κάποιος τον πρωθυπουργό και τους συντρόφους του όταν έταζαν ότι «με ένα νόμο και ένα άρθρο» θα επαναφέρουν την χώρα στην ομαλότητα, λες και είχε απέναντί του πολιτικούς σαδιστές οι οποίοι είχαν έτοιμη την εύκολη λύση, αλλά από πολιτική βλοσυρότητα δεν την εφάρμοζαν;
Ελπίδα; Ναι. Αλλά μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας και όχι ανωμαλίας, αναταραχής και κοινωνικού αυτοματισμού. Με Κυβέρνηση που θα εκπέμπει διεθνή αξιοπιστία και θα μπορεί να πιέσει με ρεαλιστικό τρόπο για την απαραίτητη αλλαγή οικονομικού μείγματος που έχει ανάγκη η χώρα.
Οι εταίροι-πιστωτές μας οφείλουν να αντιληφθούν, όμως, και αυτοί ότι με την δογματική πολλές φορές συμπεριφορά τους ευνοούν την έκρηξη του λαικισμού και των πάσης φύσεως πολιτικών ψευτών οι οποίοι παρουσιάζονται πάντα ως οι καλοί αγωνιστές που έχουν την εύκολη λύση και χαιδεύουν αυτιά μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας.
Η ελπίδα θα έρθει μέσα από την αλήθεια, την αξιοπιστία και τη συναντίληψη της πραγματικότητας. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και δομικά. Δεν μπορεί να τα λύσει ούτε ο Δίας, ούτε ο Γιάνης με ένα «ν», ούτε άλλες υπερφυσικές δυνάμεις. Οι βάσεις θα τεθούν όταν η αλήθεια συναντήσει την κοινή λογική και η αξιοπιστία την κοινωνική ανάγκη. Ας ξακινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά με 7 χρόνια καθυστέρηση.
Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr
Αγαπητές/οι φίλες/οι, παραμένω στη διάθεσή σας για ανάδειξη των προβλημάτων των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής. Η πραγματική επαφή με την κοινωνία είναι η διέξοδος απο την πολύμορφη κρίση που περνάει η πατρίδα μας.


Γιώργος Κώτσηρας
Δικηγόρος - Διδάκτωρ Νομικής
Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ
Πολιτευτής ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply