Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Πλήρης απαξίωση του Κιλκίς»
Περί τα τέλη του 2014 η τότε Κυβέρνηση με τουπ’ αριθμ. 104 Π.Δ ενέκρινε τη σύσταση νέου Οργανισμού για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σημαντική τομή στον Οργανισμό αυτό αποτέλεσε η απόφαση για την ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς.Ειδικότερα αποφασίστηκε με τοάρθρο 18 του αναφερόμενου Π. Δ η ίδρυση Εφορειών Αρχαιοτήτων σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Έτσι ιδρύθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς και χωρική αρμοδιότητα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Το Π. Δ τέθηκε σε ισχύ από 29.10.2014 και προέβλεπε τη στελέχωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς με 17 στελέχη όλων των ειδικοτήτων. Δυστυχώς το αμέσως επόμενο διάστημα δεν υπήρξε το απαιτούμενο εκείνο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου στο Κιλκίς για τη στέγαση της υπηρεσίας.
Αποκορύφωμα της πλήρης αδιαφορίας της σημερινής κυβέρνησης και του συγκεκριμένου Υπουργείου για τα ζητήματα του Κιλκίς αποτελεί η πρόταση για το νέο σχέδιο οργανισμού του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού. Σύμφωνα με αυτό από όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας σε τέσσερις μόνο γίνεται συγχώνευση των Εφορειών Αρχαιοτήτων και δυστυχώς μια από αυτές είναι του Κιλκίς, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον σ’ αυτή της Θεσσαλονίκης με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Είναι απαράδεκτο η Κυβέρνηση να ακυρώνει μ’ αυτό τον τρόπο μια πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης και μάλιστα σε λίγους μόνο νομούς μέσα στους οποίους είναι και το Κιλκίς. Ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να αλλάξει καθώς είναι αναγκαίο και στο Κιλκίς να λειτουργήσει μια υπηρεσία που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Αρχαιολογικού μουσείου και θα υποστηρίξει τα ανασκαφικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή.
Η υποβάθμιση του Κιλκίς πλέον είναι ορατή σε κάθε επίπεδο και δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο κατήφορος αυτός.



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply