Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΣΤΕΓΝΩΝΕΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η υγρασία που επικρατεί τους χειμερινούς μήνες, καθώς και η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της καύσης διάφορων υλικών για θέρμανση, οδηγεί πολλούς να στεγνώνουν τα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μία επικίνδυνη τακτική, που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία σας, ειδικά αν πάσχετε από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή άλλες αλλεργίες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά σπίτια έχουν υψηλά επίπεδα υγρασίας, γεγονός που οφείλεται σε ποσοστό 30% στις μπουγάδες που στεγνώνουν μέσα στο σπίτι.

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας συμβάλλουν στην ανάπτυξη μούχλας στο εσωτερικό των σπιτιών και στην αύξηση των συγκεντρώσεων σπορίων μούχλας στον αέρα. Η μολυσμένη με σπόρια μούχλας ατμόσφαιρα όμως, σχετίζεται με το άσθμα και άλλες αλλεργίες.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά είδη μούχλας, αλλά μόνο δέκα από αυτά προκαλούν προβλήματα υγείας – συνήθως ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα και άλλα νοσήματα των πνευμόνων, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις.

Πού εντοπίζεται η μούχλα

Η μούχλα ουσιαστικά είναι μύκητες, που μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε υπάρχει παγιδευμένη υγρασία στον αέρα (συνήθως στο μπάνιο, στα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, στα υπόγεια, στις σοφίτες και στην κουζίνα), αν και συχνά συσσωρεύεται και στο υγρό χώμα των φυτών μέσα στο σπίτι.

Στα σπίτια με ιδιαίτερα αυξημένη εσωτερική υγρασία, η μούχλα εντοπίζεται στις ταπετσαρίες, στα ξύλινα πατώματα, πίσω από τα τούβλα και γύρω από τα πλαίσια των παραθύρων.

Αν οι μύκητες της μούχλας αναπτύσσονται γρήγορα, μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσα σε λίγους μήνες, αλλά μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να την παρατηρήσετε.

Τα σπόρια της μούχλας αιωρούνται στον αέρα και η εισπνοή τους μπορεί είτε να προκαλέσει μόλυνση στους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε αλλεργικές αντιδράσεις (κυρίως άσθμα) καθώς το ανοσοποιητικό υπεραντιδρά στα σπόρια μόλις αυτά μπουν στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και στα ιγμόρεια.

Οι πιθανές ενδείξεις πως υπάρχει πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι συμπεριλαμβάνουν βήχα, συνεχή κόπωση, ερεθισμό των ματιών και του λαιμού, πονοκεφάλους, δερματικούς ερεθισμούς και ναυτία.

Για να προστατεύσετε το σπίτι σας από την μούχλα, πρέπει να το αερίζεται καλά κάθε ημέρα και να διορθώνετε αμέσως οποιαδήποτε ένδειξη υγρασίας ή διαρροής.

Εάν δείτε κάπου στο σπίτι σας μούχλα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτήν είναι με χλωρίνη.





Πηγή: onmed.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply