Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΚΙΛΚΙΣ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ"
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 18:00 στον χώρο της βιβλιοθήκης έγινε η παρουσίαση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος βιβλίου του ψυχιάτρου και συμβούλου οικογενειακών σχέσεων Ιάκωβου Μαρτίδη με τίτλο: "Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά" από τις εκδόσεις Αρμός.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Αριστείδης Παπαδόπουλος, ενώ το βιβλίο παρουσίασε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Μαρία Παπαδοπούλου, η Σχολική Σύμβουλος Ραχήλ Μαρτίδου και ο ίδιος ο συγγραφέας. 

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και συζήτηση για θέματα όπως η ανάγκη της αγκαλιάς για παιδιά αλλά και ενήλικες, το διαδίκτυο, τι σημαίνει "έχω καλές σχέσεις με το παιδί μου" και ποιος είναι ο "καλός γονιός", ποια η επίδραση της οικογένειας και του εκπαιδευτικού στην διαμόρφωση των παιδιών. 


Επίσης για θέματα κατανόησης και αλληλοσεβασμού, για τα όρια και πολλά αλλά που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου που αποτελούνταν κυρίως από γονείς και εκπαιδευτικούς, που έδειξαν με την μεγάλη συμμετοχή τους την ευαισθητοποίηση τους και πόσο πολύ επίκαιρα είναι πάντα θέματα που αφορούν την ψυχολογία των παιδιών.

Ο ρόλος τού γονιού είναι ένα «επάγγελμα» που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Είναι απαιτητικό, τρυφερό, γεμάτο ευθύνες, χαρές, αγωνίες, συγκινήσεις. Το μεγάλωμα των παιδιών δεν θέλει μόνον κόπο, θέλει κυρίως τρόπο! Δεν αρκεί μόνον η αγάπη, χρειάζεται και η γνώση.

Το βιβλίο του ψυχιάτρου Ιάκωβου Μαρτίδη πραγματεύεται και αναλύει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο εικοσιτέσσερα σημαντικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών-παιδιών βασιζόμενο στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης γεννήθηκε το 1957 στη Δράμα. Το 1975 πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.

Είναι συγγραφέας τού βιβλίου : Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ (5η έκδοση), στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι τών σχέσεων στον έρωτα, το γάμο και το διαζύγιο και τού βιβλίου : ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (3η έκδοση), στο οποίο πραγματεύεται τα όσα θα άξιζε να γνωρίζει ένα ζευγάρι, προκειμένου να νοηματοδοτήσει τη ζωή του με αγάπη και ελευθερία.

Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338
Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr
Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply