Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Kinesis Gym Γυμναστική και σωστή διατροφή ενάντια στον καρκίνο
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


O καρκίνος του μαστού είναι δυστυχώς μια πολύ συχνή μορφή καρκίνου στον γυναικείο πληθυσμό και μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως.Η εντατική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής μιας υγιούς γυναίκας από καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών. Για εκείνες που μετά την εμμηνόπαυση γυμνάζονται 9 με 17 ώρες την εβδομάδα, η πιθανότητα να αποκτήσουν καρκίνο του μαστού μειώνεται κατά 30%.
Αν και η πρόοδος της ιατρικής στην αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου είναι αξιοσημείωτη τις τελευταίες δεκαετίες, προτεραιότητα δεν παύει να είναι η πρόληψη.Για το λόγο αυτό οφείλουμε να προσέχουμε τόσο το σωματικό μας βάρος όσο και την διατροφή μας.

·    Έλεγχος σωματικού βάρους
Το υγιές σωματικό βάρος παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και άλλων χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης. Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα –με δείκτη μάζας σώματος άνω του 25– διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου, του ενδομητρίου, του οισοφάγου, του παγκρέατος και των νεφρών, μεταξύ άλλων. Το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή προωθεί τη μαζική απελευθέρωση οιστρογόνων και ινσουλίνης, ορμονών που σε μεγάλες ποσότητες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου. Για τα άτομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος, ακόμη και η μικρή απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει αισθητά τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου.

·        Τακτική σωματική άσκηση
Η τακτική δραστηριότητα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την υγεία μας με πολλαπλούς τρόπους. Τα οφέλη της άσκησης αντανακλώνται τόσο στη σωματική όσο και στην  ψυχική και πνευματική ευεξία. Το πιο προφανές είναι πως η τακτική φυσική δραστηριότητα ενδυναμώνει τους μύες, οι οποίοι γίνονται πιο αποτελεσματικοί στην παραγωγή έργου με αποτέλεσμα προοδευτικά οι αντοχές και η λειτουργικότητά μας να αυξάνονται, κάτι το οποίο οφείλεται και στη βελτίωση της καρδιακής και της αναπνευστικής λειτουργίας του οργανισμού.Βοηθά όμως να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου και έμμεσα, χάρη στην επίδρασή της στο σωματικό βάρος. Συνιστάται στους ενήλικες να κάνουν σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης γυμναστική ή 75 λεπτά υψηλής έντασης γυμναστική. Σημαντικό είναι επίσης να μειώσουμε τον συνολικό χρόνο που περνάμε καθιστοί μέσα στην ημέρα.

·    Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση όλων εκείνων των διατροφικών στοιχείων που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Μία ισορροπημένη διατροφή, θα ήταν καλό γενικά να λαμβάνετε από τις τροφές που τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε, εάν θέλετε να χάσετε κιλά ή όσες καίτε εάν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας. Επίσης, σημαντικό είναι να καταναλώνετε λιγότερα λιπαρά, μειώνοντας κυρίως τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, και να τρώτε μικρότερες μερίδες από τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Η ποσότητα και η συχνότητα των γευμάτων είναι σημαντική για μία υγιεινή διατροφή. Τα γεύματα δεν πρέπει να είναι μεγάλα σε ποσότητα, αλλά ούτε και να παραλείπονται, όπως συμβαίνει συχνά για παράδειγμα με το πρωινό.

Μειώστε την κατανάλωση ποτών με πολλή ζάχαρη (π.χ. αναψυκτικά, χυμοί εμπορίου).
- Περιορίστε την κατανάλωση φρέσκου και επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος. Μην καταναλώνετε περισσότερες από τρεις μερίδες κρέατος την εβδομάδα.
- Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα και σνακ της ημέρας.
- Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης αντί για αντίστοιχα λευκά (ψωμί, ζυμαρικά κ.λπ.).
- Η ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο ποτά την ημέρα για τους άντρες και το ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες.

Μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου κάνοντας μακροπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο που τρώμε, στο πόσο γυμναζόμαστε και γενικά πόσο δραστήριοι είμαστε. Εμείς στο γυμναστήριο Kinesis-Gym έχοντας ως γνώμονα ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό σας βοηθάμε να υιοθετήσετε ένα υγιή τρόπο ζωής.


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply