Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » Kinesis Gym Διατροφικές συμβουλές για την Καθαρά Δευτέρα
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Χαρταετός, παραδοσιακά εδέσματα, συγκεντρώσεις φίλων και συγγενών και φυσικά εξοχή! Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά?Την ημέρα εκείνη όλοι θα βρεθούμε μπροστά από ένα τραπέζι με πολλές επιλογές.Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκινά με το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβαίνουν σε διατροφικές υπερβολές, σκεπτόμενοι ότι ακολουθούν οι 40 ημέρες νηστείας.

Τι πρέπει να επιλέξω και τι όχι την ημέρα αυτή?
Τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής είναι τροφές υψηλής θρεπτικής αλλά και θερμιδικής αξίας, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν θέλουμε να αποφύγουμε τις διατροφικές παγίδες των ημερών.
Για να δούμε μερικά από τα συνηθισμένα εδέσματα :
·         Η λαγάνα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες που μας προσδίδουν ενέργεια, όμως κάθε φέτα έχει γύρω στις 80 θερμίδες, γι’ αυτό 1-2 φέτες είναι αρκετές.
·         Ταραμοσαλάτα:Πλούσια σε πρωτεΐνη, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α και D. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε νάτριο, καλό θα είναι να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση από άτομα τα οποία ακολουθούν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (όπως π.χ. υπερτασικούς). 1-2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές.
·         Θαλασσινά:Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, σίδηρο, ψευδάργυρο, ιώδιο, φώσφορο, επίσης έχουν χαμηλά λιπαρά όταν δεν τηγανίζονται! Μία μερίδα θαλασσινά (120γρ) χωρίς προσθήκη λιπών αποδίδει περίπου 150kcal.
·         Χαλβάς: Ακόμα κι αν είστε σε δίαιτα, μπορείτε να φάτε μια μερίδα χαλβά χωρίς φόβο, καθώς είναι πολύ υγιεινός και θρεπτικός. Προσοχή όμως, είπαμε μία μόνο μερίδα.

 Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στα παρακάτω ώστε να μειώσουμε τις θερμίδες του σαρακοστιανού τραπεζιού.
·          Το κρασί, το ούζο και γενικά τα αλκοολούχα ποτά που συνοδεύουν το σαρακοστιανό τραπέζι είναι καλό να μη ξεπερνάει τα 1-2 ποτήρια. 
·         Το τουρσί, όπως και ο ταραμάς, περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού. Καλό είναι να καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα και με προσοχή ειδικά από άτομα που έχουν υπέρταση.
·         Σημαντικό είναι να υπάρχει ποικιλία από τα εδέσματα στο πιάτο χωρίς όμως υπερβολές. Ο έλεγχος χάνεται όταν υπάρχει υπερβολική κατανάλωση τροφίμων και όχι στα διαφορετικά εδέσματα ή στην υψηλή θερμιδική αξία τους.


Το γυμναστήριο Kinesis–Gym σας εύχεται να έχετε μια όμορφη Καθαρά Δευτέρα και να θυμάστε πως όλα χρειάζονται με μέτρο και όχι στερήσεις.Η διεύθυνση και το προσωπικό του Kinesis–Gym σας εύχονται Καλή Σαρακοστή.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply