Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση





Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Την 1η Απριλίου, ημέρα Σάββατο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Χορωδιών στο Πολύκαστρο, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη εκδήλωση των δύο προηγούμενων ετών, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παρουσίασης.
Στόχος της μουσικής αυτής σύμπραξης, που τελείται υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιονίας, είναι η προβολή πολιτιστικών δράσεων μέσω της συλλογικότητας και η προαγωγή ενθαρρυντικών προσεγγίσεων ενασχόλησης με τη μουσική.

Τόπος Συνάντησης: Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου (Αίθουσα Εκδηλώσεων)

Ώρα Έναρξης: 19:00 μ.μ.

Συμμετέχου οι χορωδίες
Χορωδία ΚΑΠΗ Χαλκηδόνας Χορωδία Συλλόγου αποφοίτων και φοιτησάντων Γυμνασίων και Λυκείων Τούμπας Μικτή Χορωδία Γαλάτιστας Χορωδία Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων-Θεσσαλονίκης Μικτή Χορωδία Δήμου Παιονίας

Χορωδία ΚΑΠΗ ΧαλκηδόναςΗ χορωδία του ΚΑΠΗ Χαλκηδόνας δημιουργήθηκε πριν 25 περίπου χρόνια με σκοπό την ευχάριστη απασχόληση και την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος ανάμεσα στα μέλη της.

Ξεκίνησε σιγά σιγά και συνέχισε με συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ και διαφόρων άλλων φορέων. Αποτελείται από 35 περίπου μέλη που διακρίνονται για την αγάπη και το μεράκι γι αυτό που κάνουν, υπό τη διδασκαλία του μαέστρου κ. Λαζαρίδη Χρήστου.

Το ρεπερτόριο της είναι κυρίως έντεχνο, αλλά περιλαμβάνει ακόμα ποιοτικό λαϊκό όπως και λίγα παραδοσιακά κομμάτια.

Πρόγραμμα συναυλίας
Όμορφη πόλη (Γ. Θεοδωράκης – Μ. Θεοδωράκης)
Ένας ευαίσθητος ληστής (Ρωμανός – Μ. Χατζηδάκης)
Άσπρο περιστέρι (Ν. Γκάτσος – Μ. Χατζηδάκης)
Τσάμικος (Ν. Γκάτσος – Μ. Χατζηδάκης)
Μενεξέδες και ζουμπούλια (Παραδοσιακό)
Ποτ πουρί: Καλντερίμι – Ανάβουν φωτιές – Σιγά σιγά – Βαλίτσα

Χορωδία Συλλόγου αποφοίτων και φοιτησάντων
Γυμνασίων και Λυκείων Τούμπας

Ιδρύθηκε το 1988 με πρωτοβουλία των αποφοίτων του 1963 και συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωντανής παρουσίας στην Τούμπα. Στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ανήκει και ο σημερινός πρόεδρος κ. Βεζυριαννίδης Παναγιώτης. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων φθάνει τα 350 μέλη.

Σκοπός του συλλόγου είναι η ανύψωση του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του και γενικότερα των κατοίκων της Τούμπας. Στις δραστηριότητες του συλλόγου συγκαταλέγονται πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές κλπ.

Το εντευκτήριο του συλλόγου βρίσκεται στην καρδία της Τούμπας, δίπλα στα σχολεία του Αγ. Θεράποντα και την ιστορική Μ.Ε.Ν.Τ.

Υπεύθυνη της χορωδίας είναι η κ. Τιτέλη Αγνή. Η χορωδία δημιουργήθηκε το 2002 και συνεχίζει ανελλιπώς από το 2006 μέχρι σήμερα με μαέστρο τον εκλεκτό κ. Καραπινίδη Δημήτριο. Την χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο κ. Σαρρής Δημήτριος. Η χρονιά είναι αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Πρόγραμμα συναυλίαςΜπαλάντα του Αντρίκου
Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες
Μη μιλάς άλλο για αγάπη
Ανάθεμά σε
Αν θυμηθείς το όνειρό μου

Μικτή Χορωδία Γαλάτιστας
Η χορωδία ιδρύθηκε τον Απρίλη του 2010 από τον Σύλλογο Γυναικών Γαλάτιστας και αποτελεί τμήμα των δραστηριοτήτων του. Μετρά 6 χρόνια παρουσίας, έχοντας οδηγό το κέφι και το μεράκι για το χορωδιακό τραγούδι, δίνοντας έτσι τη δική της πολιτιστική παρουσία σε εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες και φεστιβάλ χορωδιών.

Όλοι και όλες που συμμετέχουν είναι ερασιτέχνες χορωδοί που πριν τη δημιουργία/σύστασή της δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, η αγάπη όμως για το τραγούδι και για την χορωδία ένωσε τις φωνές τους κάτω από τη διδασκαλία του μαέστρου, κ. Παπαγεωργίου Δημήτρη, ώστε η παρουσία της να είναι αξιόλογη μουσικά και χορωδιακά.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έντεχνα λαϊκά, παραδοσιακά και τοπικά τραγούδια, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Στο πιάνο συνοδεύει η εξαιρετική κ. Σερενίδου Νίκη.Πρόγραμμα συναυλίας
Τα δειλινά (Χ. Βασιλειάδης - Γ. Ζαμπέτας)
Μπαξέ Τσιφλίκι (Β. Τσιτσάνης)
Όμορφη Θεσσαλονίκη (Β. Τσιτσάνης)
Φραγκοσυριανή (Μ. Βαμβακάρης)
Ξημερώνει (Β. Γκούφας - Μ. Χατζηδάκης)

Χορωδία Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων-ΘεσσαλονίκηςΗ χορωδία ιδρύθηκε το 2009, με πρωτοβουλία του Πάτερ Ευγένιου σε συνεργασία με τον Δήμο Πολίχνης και τον μαέστρο της, κ. Καρακάση Γεώργιο.

Τα μέλη της είναι ερασιτέχνες χορωδοί με αγάπη και πάθος προς την παράδοση. Σκοπός της χορωδίας είναι η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών τραγουδιών.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μόνο παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα διασκευασμένα σε δίφωνες και τρίφωνες εκτελέσεις κυρίως από τον μαέστρο της, με στόχο την μουσική εξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής. Η χορωδία συμμετείχε σε εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, φεστιβάλ Δήμων και συνεργάστηκε με χορωδίες, επαγγελματίες τραγουδιστές, φιλαρμονικές μπάντες και συμφωνικές ορχήστρες.

Πρόγραμμα συναυλίαςΆνοιξαν τα δένδρα ούλα
Μακρυνίτσα
Απάνω στην τριανταφυλλιά
Κέρνα μας κέρνα μας

Μικτή Χορωδία Δήμου Παιονίας Ιδρύθηκε το 2000 και αποτελείται από 25 άτομα. Από το 2012 η Δημοτική χορωδία τελεί υπό τη διδασκαλία της μαέστρου κ. Σαραντοπούλου Λίας.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έντεχνα, κλασικά, ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια. Συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή του τόπου και έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός του Δήμου.

Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο κ. Γιαννακίδης Μανώλης.

Πρόγραμμα συναυλίας Ανοιξιάτικο τραγούδι (Β. Μακρίδης – Ν. Παπαζαχαρίου-Μωραΐτη)
Αργά το βράδυ (Β. Μακρίδης – Λ. Πεζοπούλου)
Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά (X. Γιαννακόπουλος – Γ. Κυπαρίσσης)
Το τρένο φεύγει στις οχτώ (Μ. Θεοδωράκης – Μ. Ελευθερίου)
La Cumparsita/μικρή μάσκα (G.M. Rodriguez - Ξ. Αστεριάδης)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Καραπινίδης Άγγελος


Είσοδος Ελεύθερη

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply