Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Ο Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Τροπολογία Γιώργου Γεωργαντά για τους δασικούς χάρτες Πολυκάστρου-Πευκόδασους»
Ως γνωστόν, τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα συζήτησης γύρω από την κατάρτιση των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο σχετικός νόμος περιλαμβάνει ανάρτηση των δασικών χαρτών τους στους οικείους Δήμους και δυνατότητα προβολής αντιρρήσεων των πολιτών εντός αποκλειστικής προθεσμίας.Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί για κάποιες περιοχές μεταξύ των οποίων οι  Τ.Κ. Πολυκάστρου και Πευκοδάσους του Δήμου Παιονίας. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση των δασικών χαρτών έλαβε χώρα στους πίνακες ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς αλλά και του Δήμου Παιονίας στις 3 Δεκεμβρίου 2012, όπως προβλεπόταν από το σχετικό νόμο. Ωστόσο παρά την πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων εντός προθεσμίας 60 ημερών, δεν υπήρξε προβολή κάποιας αντίρρησης από την πλευρά των πολιτών, προφανώς επειδή το θέμα δεν είχε λάβει τημεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει τώρα που οι αναρτήσεις αφορούν πολύ μεγάλο τμήμα της χώρας. Η προθεσμία περατώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2013, με αποτέλεσμα να κυρωθούν δασικοί χάρτες όπως αποτυπώνονταν εντός συνολικής έκτασης 63.622,49 στρεμμάτων.
Το τελευταίο διάστημα και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τις επικείμενες αναρτήσεις των δασικών χαρτών διαπιστώθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις περιοχές Πολυκάστρου και Πευκόδασους λόγω της μη υποβολής αντιρρήσεων εκ μέρους των ιδιοκτητών καθώς είναι βέβαιο ότι αρκετές από τις εκτάσεις έχουν κυρωθεί ως δασικές δυνάμει των αεροφωτογραφιών του 1945.
Ο  Βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποίησε χθες συνεργασία με τον Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη, με στόχο την αντιμετώπιση του ως άνω ζητήματος. Για το σκοπό αυτό, ο κος Γεωργαντάς καταθέτει σήμεραστην Βουλή σχετική τροπολογία με σκοπό να δοθεί νέα δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων στους δικαιούχους. Ειδικότερα, αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή Υπουργική Τροπολογία με την οποία αυξάνεται ο χρόνος υποβολής αντιρρήσεων από 60 σε 90 ημέρες. Ως εκ τούτου και με βάση την αρχή της ισότητας των πολιτών, με τη Βουλευτική Τροπολογία ζητείται επέκταση αυτής της προθεσμίας ώστε να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις οπού οι δασικοί χάρτες έχουν ήδη κυρωθεί.
Για το ζήτημα αυτό θα ζητηθεί διακομματική συναίνεση κι ελπίζουμε ότι θα δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα οι συνέπειες του οποίου είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων.

                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply