Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Αυτοί είναι οι νεότεροι ηγέτες σε όλον τον κόσμο
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και ο Εμανουέλ Μακρόν από τις 7 Μαΐου θα είναι ο νεότερος Πρόεδρος της Γαλλίας.
Ωστόσο, την εξουσία σε ανάλογη ηλικία ανέλαβαν και αρκετοί άλλοι ηγέτες. Η γενιά των 40άρηδων έχει αναλάβει πλέον τη διακυβέρνηση πολλών χωρών του κόσμου.
Από τον Κάμερον, τον Ρέντσι, τον Τριντό και τον Αλέξη Τσίπρα,  μέχρι τον Εμάνουελ Μακρόν, που φιγουράρει ως ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας,
Στην Ουγγαρία, ο Βίκτορ Όρμπαν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 1998, σε ηλικία 35 ετών. Έχασε στη συνέχεια το αξίωμα, όμως επανήλθε το 2010 και παραμένει στον θώκο μέχρι σήμερα.
Στο Βέλγιο, ο Σαρλ Μισέλ ανέλαβε πρωθυπουργός το 2014, στα 38 του ενώ στην Ουκρανία, ο Βολοντιμίρ Χρόισμαν διορίστηκε πρωθυπουργός το 2016, επίσης σε ηλικία 38 ετών.
Στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε πρωθυπουργός το 2015, στα 40 του. Στην ίδια ηλικία ανέλαβε και ο Γιούσεφ Σάχεντ στην Τυνησία.
Λίγο μεγαλύτερος στα 43 του χρόνια, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε το αξίωμα το 2015.
Στην Πολωνία, την ίδια ηλικία, 43 ετών, είχε και ο Αντρέι Ντούντα όταν έγινε πρόεδρος, το 2015 ενώ στη Γεωργία ο Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι εξελέγη πρόεδρος το 2013 στα 44.
Νέοι ηγέτες αλλά για λίγο

Εκτός από τους νυν 40άρηδες που ηγούνται κρατών σε όλον τον κόσμο, υπάρχουν και εκείνοι που ήρθαν, είδαν, νίκησαν και απήλθαν.
Στην Εσθονία, ο Τάαβι Ρόιβας έγινε πρόεδρος το 2014, στα 34 του, αλλά κράτησε το αξίωμα μόνο για δύο χρόνια.
Η Ατιφέτε Γιαγιάγκα ήταν μόλις 36 ετών όταν ανέλαβε την προεδρία, το 2011 στο Κόσοβο ενώ ο Ματέο Ρέντσι κυβερνούσε από το 2104, όταν ήταν 39 ετών, μέχρι το 2016.
Λίγο μεγαλύτερος και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ήταν 43 ετών όταν μετακόμισε στη Ντάουνινγκ Στριτ, το 2010.
Από το παρελθόν
Βέβαια, και στο παρελθόν υπήρξαν ηγέτες που ανέλαβαν πρωθυπουργικά και προεδρικά καθήκοντα σε αρκετά νεαρή ηλικία. Ο Φελίπε Γκονθάλεθ ήταν 40 ετών όταν έγινε πρωθυπουργός της Ισπανίας, το 1982 ενώ ο Τόνι Μπλερ στη Βρετανία ήταν 43 ετών το 1997.
Η Μπεναζίρ Μπούτο τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης στο Πακιστάν στα 35 της, το 1988 και ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, που υπήρξε πρωθυπουργός το 1984, στα 37 του.
Αρκετά νεότερος ο Παντελί Μάικο, ο οποίος ανέλαβε πρωθυπουργός της Αλβανίας το 1998, όταν ήταν μόλις 31 ετών.
Ο Θίοντορ Ρούζβελτ ήταν 42 και ο Τζον Φ. Κένεντι 43 όταν ορκίστηκαν πρόεδροι των ΗΠΑ.
Οι δικτάτορες, αλλά νέοι
Όλα αυτά αφορούσαν σε δημοκρατικές χώρες. Ωστόσο σε αρκετά δικτατορικά καθεστώτα το ηλικιακό ποσοστό μειώνεται σημαντικά.
Ο Μουάμαρ Καντάφι ήταν 27 ετών όταν κατέλαβε την εξουσία στη Λιβύη και ο Κιμ Τζονγκ-Ουν 28 όταν διαδέχτηκε τον πατέρα του στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.
Ωστόσο, το ρεκόρ το κατέχει πάντως ο Ζαν-Κλοντ Ντιβαλιέ που ήταν μόλις 19 όταν διαδέχτηκε τον πατέρα του στην προεδρία της Αϊτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply