Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » «ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Βολές» Σόιμπλε στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις -  Τσακαλώτος, Χουλιαράκης (ξανα)βλέπουν σήμερα τον Τόμσεν και υφυπουργό της κυβέρνησης Τραμπ

Σε «ναρκοπέδιο» κυκλοφορούν από την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης στην Ουάσινγκτον στις επαφές με τους κορυφαίους παράγοντες της διαπραγμάτευσης στην «Εαρινή Σύνοδο» του ΔΝΤ

Το βασικό θέμα είναι η διαμάχη Γερμανίας – ΔΝΤ για το χρέος ωστόσο ευρισκόμενοι εν μέσω διασταυρούμενων πυρών οι δύο Υπουργοί ακούν διάφορα σχόλια για τις καθυστερήσεις της ελληνικής πλευράς.

Την Παρασκ
ευή ήταν η σειρά του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξακοντίσει βέλη αυτή τη φορά όχι προς το ΔΝΤ αλλά προς την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν επέστρεψαν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα ώστε να κλείσουν την διαπραγμάτευση. 

«Το ΔΝΤ δεν καθυστερεί καθόλου τις διαδικασίες» τόνισε απαντώντας εμμέσως στο άρθρο του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Wall Street Journal στο οποίο επέρριπτε ευθύνες σε ΕΕ και ΔΝΤ για την καθυστέρηση.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως αν το 2018 υπολογιστεί ότι δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επόμενων ετών τότε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020. 

Νωρίτερα την Παρασκευή είχε προηγηθεί η συνάντηση των Ελλήνων υπουργών με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και το δίδυμο Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Αμέσως μετά, το Ταμείο διένειμε γραπτή δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ στην οποία ανέφερε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση για την προετοιμασία της επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα για να συζητηθούν «και τα δύο σκέλη του προγράμματος: μέτρα και ελάφρυνση του χρέους».

Εξερχόμενος της συνάντησης με την κυρία Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι πήγε πολύ καλά. Οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έχουν σήμερα Σάββατο τρία σημαντικά ραντεβού. Θα συναντηθούν αρχικά με εκπρόσωπο της κυβέρνησης Τραμπ και συγκεκριμένα με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Άντι Μπόκολ. Στη συνέχεια θα δουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Πιερ Μοσκοβισί και ξανά τον κ. Τόμσεν του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του χθες Παρασκευή, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα στο επίπεδο του 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Τόμσεν είπε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα και ανήγγειλε την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του 
Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, ότι αν και υπάρχει πλήρης συμφωνία στο περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το χρέος θα είναι δύσκολες.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του κ. Μοσκοβισί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ το 2016 από την ΕΛΣΤΑΤ. «Μπορούμε να υποδεχθούμε με ικανοποίηση αυτά τα καλά αποτελέσματα της Ελλάδας» δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου. 

«Θα καταλήξουμε, με το ΔΝΤ και τη Γερμανία, σε μια λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άρα την ΕΕ να σταθεροποιήσει την κατάσταση» ανέφερε, τέλος, ο σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.




http://www.protothema.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply