Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΈΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΟΤΑΜΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η εξαφάνιση, οι διαφωνίες των οικογενειών και η αποκάλυψη της αλήθειας μιας ιστορίας που απασχόλησε την κοινή γνώμη το 1957

Ήταν νωρίς το πρωί της 6ης Μαρτίου του 1957 όταν οι γονείς της 24χρονης Ε.Π. διαπίστωσαν ότι η κοπέλα απουσίαζε από το δωμάτιό της. Το προηγούμενο βράδυ είχαν πέσει για ύπνο γύρω στα μεσάνυχτα αλλά, όπως διαπίστωσαν εκ των υστέρων, η κόρη τους δεν είχε ξαπλώσει στο κρεβάτι της. Όλα έδειχναν πως το νεαρό κορίτσι είχε βγει από το παράθυρο του δωματίου της στο δρόμο, όπου εντοπίστηκαν ίχνη από ανδρικά παπούτσια.
Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου
Στην οικογένεια της 24χρονης ήταν κοινό μυστικό πως διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 27χρονο Γ.Τ. Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα το κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της πως ήταν έγκυος. Ο 27χρονος είχε ζητήσει από τον πατέρα της Ε.Π. να δώσει την άδεια του για να παντρευτούν, ωστόσο οι γονείς του δεν συμφωνούσαν και αυτό είχε δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις.
Η κοπέλα είχε πει στους γονείς της πως ο 27χρονος την αγαπούσε και θα την έκλεβε, ώστε οι γονείς του στη συνέχεια να μην μπορέσουν να εμποδίσουν το γάμο τους. Γι' αυτό και όταν η μητέρα της κοπέλας διαπίστωσε πως απουσίαζε από το δωμάτιο της υπέθεσε πως είχε κλεφτεί με τον αγαπημένο της. Έτσι, ο πατέρας της την αναζήτησε στο πατρικό σπίτι του Γ.Τ. ο οποίος, όμως, δήλωσε άγνοια για την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας και ισχυρίστηκε πως είχαν χωρίσει δυο μήνες νωρίτερα.
Το γεγονός αυτό άλλαξε τα δεδομένα με τα σενάρια για την εξαφάνιση του κοριτσιού να οργιάζουν. Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν πως η 24χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της, λόγω ερωτικής απογοήτευσης και άλλοι ότι αποφάσισε να γίνει μοναχή και κατέφυγε, για το λόγο αυτό, σε κάποιο μοναστήρι.

Η σκληρή αλήθεια


Η αλήθεια, όμως, ήταν διαφορετική και αποκαλύφθηκε ένα μήνα αργότερα, όταν ψαράδες ανακάλυψαν το πτώμα μιας κοπέλας που ξεβράστηκε σ’ ακτή της Κατερίνης. Ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση κι έλειπαν τα σπλάχνα της. Ένα χρυσό δόντι, ένα σκουλαρίκι κι ένα ζευγάρι κάλτσες οδήγησαν στην αναγνώριση του πτώματος. Επρόκειτο για την 24χρονη Ε.Π. η οποία είχε εξαφανιστεί από το χωριό της.
Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της κοπέλας μπήκαν στο στόχαστρο της αστυνομίας η οποία έφτασε στο συμπέρασμα πως ο 27χρονος φίλος της ευθύνεται για το θάνατο της. Από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψε ότι το μοιραίο βράδυ ο νεαρός βρισκόταν στη γειτονιά της φίλης του οδηγώντας το ποδήλατο του, ενώ εθεάθη και κοντά στον ποταμό Αξιό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος κατάφερε να πείσει την νεαρή κοπέλα να τον ακολουθήσει, την παρέσυρε στον ποταμό Αξιό, όπου την έριξε μέσα στο νερό, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Ο νεαρός, όπως είπαν, ήθελε να βγάλει από τη μέση το κορίτσι και τα πράγματα είχαν δυσκολέψει μετά την είδηση της εγκυμοσύνης της, με τους γονείς του να μην δέχονται σε καμία περίπτωση τη σχέση τους.
Ο 27χρονος συνελήφθη και το Νοέμβριο του 1957 κάθισε στο εδώλιο του κακουργιοδικείου Σερρών. Από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος της 24χρονης και ισχυρίστηκε πως είχαν διακόψει τη σχέση τους.

«Μέχρι τελευταία την αγαπούσε»


Ο πατέρας του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο νεαρός του είχε ζητήσει την κόρη του σε γάμο, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του οι οποίοι είχαν αντιρρήσεις. «Όταν εξαφανίστηκε η κόρη μου μας δόθηκε η εντύπωση πως ακολούθησε τον κατηγορούμενο γιατί την αγαπούσε και ήθελε να την παντρευτεί. Όταν αναζήτησα το κορίτσι μου στο σπίτι του με πληροφόρησαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα», είπε ο πατέρας της 24χρονης απευθυνόμενη στο δικαστήριο.
Πρόεδρος: Έμαθες ότι η κόρη σου ήταν έγκυος;
Μάρτυρας: Μου είχε πει κάτι τέτοιο η γυναίκα μου.
Πρόεδρος: Μήπως ο κατηγορούμενος δεν αγαπούσε την κόρη σας;
Μάρτυρας: Μέχρι τελευταία την αγαπούσε.
Η μητέρα του θύματος στην κατάθεσή της εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο δολοφόνος του παιδιού της. Μάλιστα, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της, είπε πως ο 27χρονος είχε πάρει το ρολόι της κόρη της για να το πουλήσει και να πληρώσει το γιατρό για να κάνει έκτρωση. Ένας γείτονας της οικογένειας του θύματος ήρθε να συμπληρώσει τα κομμάτια του πάζλ καταθέτοντας ότι είδε τον κατηγορούμενο κοντά στο σπίτι του θύματος, λίγο πριν την εξαφάνιση. Ισχυρίστηκε δε, πως δέχτηκε απειλές από τον 27χρονο προκειμένου να αναιρέσει την αρχική του  κατάθεση
Την σχέση της 24χρονης με τον κατηγορούμενο επιβεβαίωσαν γνωστοί και φίλοι που πέρασαν από το βήμα του μάρτυρα. Άλλοι είπαν πως την αγαπούσε και άλλοι πως περνούσε την ώρα του μαζί της. Μάλιστα, ένας από τους μάρτυρες περιέγραψε ότι είχε έναν διάλογο με τον κατηγορούμενο την επομένη της εξαφάνισης. «Τον ρώτησα "τι έγινε το κορίτσι" και εκείνος μου απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Τότε εγώ του είπα πως αν έχει κάποια ευθύνη "πρέπει να πάει να πνιγεί". Ο κατηγορούμενος μου απάντησε λέγοντας «Τι θα με κάνουν; Ας με βάλουν και πέντε χρόνια φυλακή"», κατέθεσε ο μάρτυρας αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας νεαρός με τον οποίο το θύμα διατηρούσε σχέση πριν από τον κατηγορούμενο. «Ένα μήνα πριν την εξαφάνισή της με πλησίασε ο κατηγορούμενος και μου είπε: "Εσύ ξέμπλεξες από αυτή την κοπέλα αλλά εγώ πώς θα ξεμπλέξω;". Μου είπε δε, πως θα φροντίσει να ρίξει το παιδί γιατί ήταν έγκυος», είπε ο μάρτυρας για να έρθει λίγο αργότερα ο κατηγορούμενος και να ισχυριστεί στην απολογία του, πως δεν γνώριζε ότι το θύμα περίμενε παιδί.
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε πως αν και είχε πρόθεση να παντρευτεί την κοπέλα, τα σχέδια του άλλαξαν όταν διαπίστωσε πως τον απατούσε. Αυτός ήταν, όπως είπε, και ο λόγος που, δυο μήνες πριν την εξαφάνιση τους, είχαν χωρίσει.
Πρόεδρος: Δώστε μου τότε κάποια εξήγηση για την τύχη της;
Κατηγορούμενος: Δεν γνωρίζω κανένα σχετικό στοιχείο. Πάντως, δεν ήταν έγκυος από εμένα.
Πρόεδρος: Δεν σου είπε ποτέ ότι ήταν έγκυος;
Κατηγορούμενος: Όχι.
Τελικά, ο 27χρονος κατηγορούμενος άκουσε ανέκφραστος το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο για την δολοφονία της 24χρονης. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και αναγνώρισε στον Γ.Τ. το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου επιβάλλοντας του κάθειρξη 20 ετών.





ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply